keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2020 július 13 - hétfő

Átadták a Panoráma Galériát (Videó)

Átadták a „Panoráma” Népművészeti Galériát a Gébárti Kézművesek Házában. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület a beruházást a Csoóri Alap 8 millió forintos pályázatából fedezte. A berendezések vásárlását a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara finanszírozta.
bővebben
2020 július 10 - péntek

Felújították a Liszt-iskolát (Videó)

Átadták a felújított Liszt-iskolát, ahol az energetikai rendszert korszerűsítették. A Dózsa György Általános Iskola után a kertvárosi létesítmény is új külsőt kapott.
bővebben
2020 július 09 - csütörtök

Megújul a templom (Videó)

Megújul a Mária Magdolna Plébániatemplom. A homlokzat, a lábazat, az épületszobrászati elemek, illetve a közvetlen környezet rendbetétele 172 millió forintba kerül. Költenek még egy kétmanuálos, 38 szólóregiszteres orgonára, amely a jövőben hangversenyek rendezésére is lehetőséget teremt.
bővebben
2020 július 08 - szerda

Tovább bővült az inkubátorház (Videó)

Tovább bővült a zalaegerszegi inkubátorház. Ezúttal 317 millió forintból két új, összesen 1600 négyzetméteres csarnok készült. Az avatóünnepségen Schanda Tamás miniszterhelyettes arról beszélt: Zalaegerszeg az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, amit a mostani beruházás is igazol.
bővebben
2020 július 07 - kedd

Marx Gyulát köszöntötték (Videó)

90. születésnapját ünnepelte nemrég dr. Marx Gyula. Zalaegerszeg díszpolgárát ebből az alkalomból Balaicz Zoltán polgármester és Kovács Gábor címzetes főjegyző köszöntötte. Ők egyebek mellett Orbán Viktor miniszterelnök köszönőlevelét nyújtották át a jeles évfordulón.
bővebben
2020 július 07 - kedd

Értékes Zalaegerszeg (Videó)

Bemutatták az Értékes Zalaegerszeg című kiadványt, mely a megyeszékhely kincseit összegzi. Az ingyenes kiadvány 2000 példányban jelent meg.
bővebben
2020 július 06 - hétfő

Elismerték munkájukat (Videó)

Az önkormányzat okleveleket adott hétfőn át a Díszteremben. Azokat ismerték el ily módon, akik a járvány ideje alatt többletmunkát vállaltak, illetve helyt- álltak. Balaicz Zoltán szerint a város megint bebizonyította, hogy baj idején Zalaegerszeg közösségére lehet számítani.
bővebben
2020 július 03 - péntek

Megújult a templom (Videó)

Záróünnepséget tartottak az andráshidai templom teljes felújítása alkalmából. A 12. századi építmény a 2014-es külső- és belső rekonstrukciót követően új kerítést és pihenőpadokat kapott, s átadták a hozzá tartozó kültéri szoborfülkét is.
bővebben
2020 július 02 - csütörtök

Letették a Mindszentyneum alapkövét (Videó)

Letették a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkövét. A 8,3 milliárd forintos állami beruházásból épülő komplexum az egykori apátplébánosnak, a megyeszékhely 20. századi történetének, valamint a kommunista diktatúra egyházüldözésének állít emléket. A kivitelezés várhatóan 2021 őszén fejeződik be.
bővebben
2020 július 02 - csütörtök

Rendkívüli közgyűlést tartott a grémium (Videó)

Rendkívüli közgyűlést tartott múlt héten az önkormányzat. A veszélyhelyzet megszűnését követően ez volt az első alkalom, amikor a képviselők tanácskoztak. A testület -többek között – elfogadta a 2019-es évre vonatkozó zárszámadást, melyre a járvány alatt polgármesteri hatáskörben nem volt mód. Így arról csak a rendkívüli helyzet megszűntetése után dönthetett a grémium. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.
bővebben
2020 július 01 - szerda

Képzőművészet Zalaegerszegen (Videó)

Bemutatták a Képzőművészet Zalaegerszegen című albumot, ami 364 oldalon ad ízelítőt 71 zalaegerszegi, illetve innen elszármazott alkotó munkásságából. Hasonló nagyságrendű vállalkozásra még nem volt példa.
bővebben
2020 június 30 - kedd

Elismerték munkájukat (Videó)

Közös ünnepséget tartottak a Bölcsődék napja és a Semmelweis-nap alkalmából a Díszteremben. Zalaegerszeg önkormányzata olyan szakembereket ismert el – kollégáik javaslatai alapján -, akik kiemelkedő munkát és szolgálatot végeztek.
bővebben
2020 június 25 - csütörtök

Emléktáblát avattak (Videó)

Felavatták Göcseji Pataki Ferenc emléktábláját a festőművészről elnevezett utcában. A Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány programjának ez volt a huszadik állomása.
bővebben
2020 június 23 - kedd

Több lesz a parkoló (Videó)

Új szakaszba lépett a Mindszenty tornacsarnok és vívóterem építése. A 3,3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően amellett, hogy az iskola új lehetőségekhez jut, a környék parkolási gondjain is jelentős mértékben enyhítenek a párhuzamosan zajló fejlesztések.
bővebben
2020 június 19 - péntek

Lesz nyári színház a Kvártélyházban (Videó)

A veszélyhelyzet feloldásával több 500 fő alatti kulturális rendezvény is megtartható. Így a városvezetés és a Kvártélyház Kft. úgy döntött, hogy ugyan szűkebb keretek között, de megtartják a nyári színházat. Ennek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2020 június 18 - csütörtök

Megszűnt a veszélyhelyzet (Videó)

Véget ért mától a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet – jelentette be a kormány. A hír kapcsán az elmúlt időszakot Balaicz Zoltán ma értékelte a városházán. A polgármester hangsúlyozta: Zalaegerszeg újra bebizonyította, hogy minden körülmények között képes az összefogásra. A részletes beszámolót az önkormányzat honlapján lehet megtekinteni.
bővebben
2020 június 17 - szerda

Elkezdődött a fejlesztés Alsóerdőn (Videó)

Elkezdődött az egykori alsóerdei napközis tábor fejlesztése. A másfél évig tartó beruházás eredményeként olyan sport- és rekreációs komplexummal gazdagodik Zalaegerszeg, amely elsősorban a helyiek kikapcsolódását szolgálja majd.
bővebben
2020 június 16 - kedd

Rendhagyó döntéshozatal (Videó)

Néhány napon belül megszűnik a veszélyhelyzet, valamint a különleges jogrend is. A következő közgyűlést azonban még a vészhelyzet idején tartották volna, így nem tudott összeülni a képviselőtestület. Balaicz Zoltán polgármester az elkészített előterjesztéseket elküldte a tagoknak, majd az egyeztetéseket követően hozta meg döntéseit.
bővebben
2020 június 16 - kedd

Megszépült a Dózsa-iskola (Videó)

Korszerűsítették az energetikai rendszert a Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Ennek eredményeként az intézmény új nyílászárókat kapott, külső homlokzati hőszigetelést végeztek és akadálymentesítettek. Az avató ünnepségen részt vett Maruzsa Zoltán köznevelésért felelő államtitkár, aki arról tájékoztatott, hogy az elmúlt időszakban, mintegy 800 helyszínen összesen 276 milliárdot fordítottak hasonló fejlesztésekre.
bővebben
2020 június 15 - hétfő

Jó ütemben halad (Videó)

Elkészül szeptemberre az az üzemcsarnok, amit a TOP program 600 millió forintos támogatásával valósít meg Zalaegerszeg önkormányzata az egykori laktanya területén. Az 1400 négyzetméter alapterületű ipari létesítményben a fémlemez-megmunkálás és alkatrészgyártás rejtelmeibe vezetik majd be a Zalaegerszegi Duális Képzőközpont diákjait.
bővebben
2020 június 11 - csütörtök

Elkezdődött a tervezés (Videó)

Elkezdődött a Hevesi Sándor Színház felújításának, valamint az új multifunkciós sport- és rendezvénycsarnoknak a tervezése. A nyilatkozatokat – a legkedvezőbb ajánlatot adó cégekkel – június elején írta alá a polgármester. A tervdokumentációkat egy éven belül kell elkészíteniük a vállalkozásoknak.
bővebben
2020 június 08 - hétfő

Felavatták a VMK előtti teret (Videó)

Felavatták a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti teret. Ez a beruházás az 1,7 milliárdos területi infrastrukturális fejlesztéssorozat 29 helyszínének utolsó eleme volt. A programban utakat, járdákat, parkolókat és tereket újítottak meg. A Landorhegyi városrész emblematikus helyszínére összesen 328 millió forintot költöttek.
bővebben
2020 június 05 - péntek

Felavatták II. Rákóczi Ferenc mellszobrát (Videó)

Felavatták II. Rákóczi Ferenc mellszobrát a zalai megyeszékhelyen. A város új köztéri alkotását Béres János Zalaegerszegért-díjas művész készítette. Az ünnepségen részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is.
bővebben
2020 június 04 - csütörtök

Országzászlót avattak (Videó)

Országzászlót avattak a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából Zalaegerszegen. Az új alkotás a huszadik század legnagyobb tragédiája mellett a magyarság szabadságküzdelmeit és történelmi fordulópontjait mutatja be.
bővebben
2020 június 03 - szerda

Nyit az AquaCity (Videó)

Június 13-án nyit az AquaCity. A biztonsági előírások betartása mellett, csökkentett jegyárakkal várja a fürödni vágyókat idén a csúszdapark. A hétvégeken tematikus programok szórakoztatják a vendégeket. Többek között ezekről is szó esett a szezonnyitó sajtótájékoztatón.
bővebben
2020 június 02 - kedd

Fejlesztések a ZTV-ben (Videó)

Megújult a Zalaegerszegi Televízió eszközparkja. Az idén 35 éves születésnapját ünneplő szerkesztőség pályázati forrásból valósította meg a beruházást. Ennek köszönhetően modernebbé vált a rendszertechnika, illetve a műsorok arculata is megváltozott.
bővebben
2020 június 02 - kedd

Hősök napja (Videó)

Május utolsó vasárnapja a hősök napja, amiről 1917-ben – az I. világháború idején – döntöttek. Ebből az alkalomból megemlékezést tartottak a zalaegerszegi Hősök kertjében, ahol az elesett katonák és civilek előtt tisztelegtek.
bővebben
2020 május 29 - péntek

Bértámogatói okiratot kaptak (Videó)

Bértámogatói okiratot kapott két zalaegerszegi vállalkozás. Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Vigh László országgyűlési képviselő adta át pénteken a Városházán. Országosan meghaladta a 10 ezret azoknak a cégeknek száma, akik éltek a kormány által nyújtott bértámogatási lehetőséggel.
bővebben
2020 május 29 - péntek

Kutatás-fejlesztés és innováció (Videó)

Több tízmillárd forint értékben indulnak kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok – jelentette be pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen. A gazdaságélénkítő lehetőségek a magyar kis- és középvállalkozások tevékenységét támogatják. A 145 milliárd forintos forrás felét idén új projektekre fordítják.
bővebben
2020 május 28 - csütörtök

Trianon 100

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a trianoni békediktátum aláírásának 100 éves évfordulójára elékészült országzászló ünnepélyes avatására, 2020. június 4-én 16:30 órakor a Bajcsy-Zsilinszky térre.
bővebben