keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2020 szeptember 23 - szerda

Megújult a Perlaki utca (Videó)

Megújult a Perlaki utca. A környék lakói régóta várták, hogy elkészüljön a beruházás. Most a komplex közműrekonstrukciót követően aszfaltozták a burkolatot, ami összesen 30 millió forintba került. A sajtónyilvános átadáson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő.
bővebben
2020 szeptember 23 - szerda

Sportpályát avattak (Videó)

Sportpályát avattak a csácsi Szivárvány téri tagóvodában. Ez A város 11. multifunkciós, szabadtéri eszköze. A beruházás a Zala megyei önkormányzat és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány közreműködésével jött létre.
bővebben
2020 szeptember 18 - péntek

Átadták a Hotel Willis-t (Videó)

Négycsillagos szállodává alakították az egykori Hotel Balatont Zalaegerszegen. Az egymilliárd forintos beruházás Willis Hotel néven nyílt meg. A belváros ikonikus épületén teljes belső és külső korszerűsítést végeztek. A szolgáltatási szektor megújítására az épülő járműipari tesztpálya és más egyéb befektetések miatt is szükség volt.
bővebben
2020 szeptember 18 - péntek

Megújul a Petőfi iskola (Videó)

Újabb oktatási intézmény energetikai rendszerét korszerűsítik a Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Zalaegerszegen. A Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában el is kezdődtek a munkálatok. A projekt részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2020 szeptember 18 - péntek

A klíma- és környezetvédelem jegyében (Videó)

A fenntarthatóság és a zöld energia jegyében tartanak konferenciát és kiállítást Zalaegerszegen. A GreenTech nevű programon szó lesz az iparról, a megújuló energiáról, az elektro-mobilitásról, valamint a hulladékkezelés és víztisztítás szakterületeiről. A Keresztury Városi Művelődési Központban rendezett program mindenki számára díjmentes és nyitott.
bővebben
2020 szeptember 16 - szerda

Konferenciát tartottak (Videó)

Tudományos konferenciát és könyvbemutatót tartottak az önkormányzat dísztermében. A 47. honvédzászlóalj emlékezete című rendezvényt a Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósították meg. A projekttel a helyi közösség összetartozás tudatát kívánják erősíteni Zalaegerszegen.
bővebben
2020 szeptember 15 - kedd

Avatás (Videó)

Kresz parkot adtak át a Zalaegerszegi Landorhegyi Óvoda Űrhajós utcai tagóvodájában. A 4,5 millió forintos beruházás a Zalaegerszegi Lokálpatrióta Klub és a Zrinszki Alapítvány támogatásával valósult meg.
bővebben
2020 szeptember 04 - péntek

Bokrétaünnep a zalaegerszegi városi sportuszoda építésén (Videó)

Feltűzték a bokrétát az épülő városi strand legmagasabb pontjára. A Modern Városok Program segítségével megvalósuló projekt fontos változást jelent. A több mint kilenc és fél milliárd forintos létesítmény a térség legnagyobb uszodája lesz.
bővebben
2020 szeptember 02 - szerda

Új vezetők a múzeumban (Videó)

Új vezetők irányítják szeptember elsejétől a Göcseji Múzeumot. Az igazgatót és helyettesét szerdán Balaicz Zoltán mutatta be a sajtó munkatársainak a Városházán. A polgármester kiemelte: Kostyál László kinevezéséről a közgyűlés egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül döntött.
bővebben
2020 szeptember 01 - kedd

Folytatja munkáját a Járványvédelmi Bizottság (Videó)

Nincs koronavírus-fertőzött Zalaegerszegen. Az országosan növekvő esetszámok és a megelőzés fontossága miatt azonban újra megalakult a helyi Járványvédelmi Bizottság. A csoport egyelőre 10 olyan döntést hozott, mellyel a második hullám megfelelő kezelése a cél.
bővebben
2020 szeptember 01 - kedd

Állami kitüntetést kapott (Videó)

Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetést kapott Bogár Imre, nyugalmazott igazgató, aki 1987 és 2007 között irányította a Báthory iskolát. Az indoklás szerint a zalaegerszegi szakképzési rendszer fejlesztéséért nyerte el a címet. A díjat a megyeszékhelyen, egykori intézményében vehette át a díjazott.
bővebben
2020 augusztus 31 - hétfő

Tehetségbarát önkormányzat (Videó)

Megnyerte Zalaegerszeg a Tehetségbarát Önkormányzat 2020 díjat. A plakettet azoknak ítélik oda, akik segítik a tehetséges fiatalokat, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. Az erkölcsi elismerés mellett másfél millió forintos támogatásban részesült a város.
bővebben
2020 augusztus 28 - péntek

Oktatási központ nyílt (Videó)

Megnyitotta kapuit a „Bürü” Zalai Vadászati Oktatási Központ Zalaegerszegen. Az egyedülálló létesítmény a fiatalok számára nyújt interaktív tanulási lehetőséget. Itt több teremben játékos feladatokkal várják majd a gyermekeket.
bővebben
2020 augusztus 28 - péntek

Letették az alapkövet (Videó)

Letették a Helyi termelői és kézműves piac alapkövét péntek délelőtt. A fejlesztés eredményeként a leendő épületben tudásközpontot is kialakítanak. A beruházást a Széchenyi 2020 program és az állam támogatásával több, mint 700 millió forintból valósítják meg.
bővebben
2020 augusztus 27 - csütörtök

Buszállomány-frissítés (Videó)

Hat korszerű autóbusz érkezett Zalaegerszegre. A környezetkímélő járművek komfortosabbá teszik a helyi közösségi közlekedést. Az állomány frissítése 800 millió forintba került.
bővebben
2020 augusztus 26 - szerda

Férfinapot ünnepeltek Zalabesenyőben (Videó)

Férfinap alkalmából rendeztek ünnepséget kedden Zalabesenyőben. A Besenyő a 2000-es években Alapítvány, illetve annak nyugdíjas klubja évek óta szervezi ezt a vidám eseményt. A találkozót tavaszra tervezték, ám a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések következtében akkor elmaradt.
bővebben
2020 augusztus 25 - kedd

Letették az alapkövet (Videó)

Letették az alapkövét a Dózsa-iskola új tornacsarnokának. Az 1 milliárd 250 millió forintból megvalósuló beruházás munkálatait júliusban kezdték. A többfunkciós létesítmény a városvezetésnek, a tantestületnek, a szülőknek és a diákoknak egyaránt régi álma volt.
bővebben
2020 augusztus 25 - kedd

Karbantartási munkák az óvodákban (Videó)

Rövidesen befejeződnek a karbantartási munkák a zalaegerszegi óvodákban. Az új nevelési év kezdete előtt a városvezetés – a hagyományokhoz híven – elvégeztette a szükséges nyári fejlesztéseket.
bővebben
2020 augusztus 20 - csütörtök

Szentmisével ünnepeltek (Videó)

Szentmisével kezdődött az augusztus 20-ai megemlékezés Zalaegerszegen. Az olai Jézus Szíve Ferences Plébániatemplomban többszázan gyűltek össze, hogy tanúi legyenek az új kenyér megszentelésének.
bővebben
2020 augusztus 20 - csütörtök

Az államalapítóra emlékeztek (Videó)

A csácsi Szent István szobornál kezdődött a városi ünnepség szerdán este Zalaegerszegen. Előtte Udvardy György veszprémi érsek celebrált misét a Szent Sebestyén templomban. A városrészben húsz éve emlékeznek meg az államalapításról.
bővebben
2020 augusztus 17 - hétfő

Új sárkányhajó Zalaegerszegen (Videó)

Új, 10 személyes sárkányhajóval bővült a Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület. Az eszköz és a hozzátartozó lapátok, mentőmellények beszerzését az önkormányzat TOP-os pályázatból finanszírozta. A mintegy 2,4 millió forintos hajót hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek.
bővebben
2020 augusztus 05 - szerda

Döntés után (Videó)

Rendkívüli ülést tartott Zalaegerszeg közgyűlése, melyen 12 napirendi pontot tárgyaltak. Egyebek mellett gazdasági- és sport beruházásokat, személyi kinevezéseket, illetve a kulturális intézmények alapító okiratait érintően születtek döntések.
bővebben
2020 augusztus 03 - hétfő

Köztisztasági akció Botfán (Videó)

Köztisztasági akciót tartottak szombaton Botfán. A településrészi önkormányzat, a helyi polgárőr és az Összefogás Botfáért Egyesület, valamint a civil szervezetek tagjai a Hidegkút-forrás környezetét tették rendbe. A munkálatokat a Zala-Müllex és a Városgazdálkodási Kft. konténerrel, gépekkel és eszközökkel támogatta.
bővebben
2020 július 29 - szerda

Megújul a szennyvíztelep Zalaegerszegen (Videó)

Több fejlesztés zajlik idén a Zalavíz Zrt-nél a tudatos vízgazdálkodás és a környezetvédelem érdekében. A keleti vízbázis 4 milliárdos korszerűsítése mellett, most elkezdődik a szennyvíztisztító telep modernizálása is.
bővebben
2020 július 23 - csütörtök

Épül az új alsóerdei sportközpont (Videó)

Építik a zalaegerszegi Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központot. Az egykori napközis tábor helyén egyebek mellett kalandparkot, sípályát, kosárlabda- és rekortán burkolatú futópályát, valamint játszótereket alakítanak ki. A beruházás költségeit a Modern Városok, valamint a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból fedezik.
bővebben
2020 július 21 - kedd

Megújul az Art Mozi (Videó)

Felújítják az Art Mozi nagytermét. A mintegy 160 millió forintos pályázati forrásból bővítik a színpadot, lecserélik, s hőszigetelik a régi gipszálmennyezetet, továbbá korszerűsítik a világítást, a fűtést és a szellőzőrendszert.
bővebben
2020 július 20 - hétfő

Építik az új uszodát (Videó)

Jó ütemben zajlik az új zalaegerszegi uszoda és városi strand építése. A projekt a Modern Városok Program részeként 9,5 milliárd forintból valósul meg. A komplexum a tervek szerint 2021 végén, illetve 2022 elején nyithatja meg kapuit.
bővebben
2020 július 17 - péntek

Megújul az Ostoros Károly Munkacsarnok (Videó)

Jó ütemben halad az Ostoros Károly Munkacsarnok felújítása. A többszázmillió forintos beruházás kormányzati támogatásból valósul meg. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.
bővebben
2020 július 15 - szerda

Hétrétország és Köztivál Piknik (Videó)

Több kisebb fesztiválnak ad helyet idén az Őrségben a Köztivál Piknik. Miután a járvány miatt a júniusra és a júliusra tervezett kulturális programok nagy része elmarad, az augusztus 15-én induló Hétrétország 4 napon át más rendezvényeket is befogad. Így a Magyarföldi Fatemplom Fesztivál, a Kiscsőszi Pajtafesztivál vagy a „Mediawave Együttlét” is helyet kap az „Újranyitás ünnepén”. A részletekről ma Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2020 július 15 - szerda

Egyetemi központ alakul Zalaegerszegen (Videó)

Új szervezeti egységgel bővül a Pannon Egyetem a hazai felsőoktatás struktúraváltása következtében. Ennek megfelelően irányítása alá kerül a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az összeolvadással létrejön a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, amely bővülő képzési kínálatával támogatja majd a régió innovációs- és gazdasági fejlődését.
bővebben