keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 november 18 - szerda

Osztálykirándulás Isonzóba

Szombat hajnalban gyülekeztünk a Zala Pláza parkolójában. Mindenki nagyon izgatottan várta az indulást. A busz időben megérkezett, mi pedig felszálltunk a buszra, miközben elköszöntünk a szüleinktől.
bővebben
2015 november 18 - szerda

Szegektől a Székekig – ősök és testvérek nyomában III.

A 7. évfolyamos mindszentys diákok – 42 diák, öt kísérőtanár – elutazhattak egy történelmi és varázslatos helyre, Erdély hegyeibe és völgyeibe. Amikor megtudtuk, hogy immár harmadszor nyert iskolánk erdélyi tanulmányi kirándulást, még nem is gondoltuk, hogy milyen jó és gazdag élményben lesz részünk.
bővebben
2015 november 18 - szerda

Együttműködési megállapodás (Videó)

Együttműködési megállapodást írt alá Zalaegerszeg városa a Pannon Egyetemmel és a Zala megyei duális mérnök- és informatikaképzésben érdekelt vállalatokkal. Az együttműködő felek azt szeretnék, ha a gyakorlatorientált oktatási forma népszerű lenne a pályaválasztók körében.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Jöhet a tél (Videó)

Megtartotta közös téli gépszemléjét a Zala-Depo és a Városgazdálkodási Kft. A mustrára meghívást kaptak a társszervezetek képviselői is, akik egyebek mellett a járművek műszaki állapotát és a közúti dokumentumok érvényességét ellenőrizték.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Frimmel 60 (Videó)

Kiállítás nyílt Frimmel Gyula grafikusművész alkotásaiból a városi hangversenyteremben. A tárlatot az alkotó 60. születésnapja alkalmából rendezték.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Mányoki Attila iskolánkban

Idén immár negyedik alkalommal látogatott el iskolánkba Mányoki Attila hosszútávúszó, hogy élménybeszámolót tartson legújabb sikereiről: a hawaii Molokai-csatorna átúszásáról és a Kalifornia partjainál található Catalina-szoros meghódításáról.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Amikor a tollam életre kel

Van nekem egy egeres tollam. A feje szürke, a tollrésze sárga színű, piros pöttyökkel.
bővebben
2015 november 17 - kedd

A szurkolói sál sztorija

Az én történetem régebbre nyúlik vissza. Zalaegerszeg városának van egy négyszeres bajnok férfi kosárlabda csapata. A klub vezetősége megbízott egy varrodát szurkolói sálak készítésével.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Ablak Európára (Videó)

Ablak Európára címmel indult az a nemzeteket összekötő projekt, melyben hazánk is szerepel. Magyarországot a zalaegerszegi Széchenyi István Szakközépiskola képviseli. A közel 90 ezer euróval támogatott programban olyan LED falakat készítenek a diákok, melyek információval szolgálnak Európáról és a résztvevő országokról. A projekt első találkozójának a zalai megyeszékhely ad otthont.
bővebben
2015 november 17 - kedd

Szociális Munka Napja (Videó)

November 16-án van a Szociális Munka Napja. 1997 óta ezen a napon köszöntik azokat, akik hivatásszerűen segítik az elesett, beteg, és kirekesztett embereket. A nemzetközi kezdeményezéshez Zalaegerszeg az országban elsőként, 2001-ben csatlakozott. Idén – kiemelkedő tevékenységükért – négyen részesültek elismerésben.
bővebben
2015 november 16 - hétfő

Dohány Ságodból (Videó)

Az ország kilenc pontján, köztük Zalaegerszegen létesített logisztikai központot az Országos Dohányellátó Kft. A 2250 négyzetméteres csarnokot hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek. A beruházásnak köszönhetően újabb 45 munkahely létesült.
bővebben
2015 november 16 - hétfő

Terror éjszakája

A párizsi merényletek áldozataira emlékeztek vasárnap Zalaegerszegen. Diákok, civilek és politikusok gyújtottak mécseseket és gyertyákat.
bővebben
2015 november 13 - péntek

„KÖSZÖNTÜNK KARÁCSONY” című rendezvénysorozat

Adventi programsorozatra várja az érdeklődőket a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára, valamint az Énekmondó Alapítvány.
bővebben
2015 november 12 - csütörtök

Vonzó kínálat (Videó)

Zalaegerszeg vonzza a legtöbb továbbtanulót a főváros térségéből, azok közül, akik nem budapesti felsőoktatási intézményt választanak. A sikerek annak is köszönhetők, hogy Zalaegerszeg önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a helyi felsőoktatás támogatására.
bővebben
2015 november 12 - csütörtök

Főzőtanfolyam az Űrhajós Bölcsődében (Videó)

Főzőtanfolyam kezdődött a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék szervezésében. A háromrészes programon ezúttal is az évszakhoz igazodó ételekkel ismerkedhetnek meg a város lakói.
bővebben
2015 november 12 - csütörtök

Kő kövön (Videó)

Útépítési munkálatok lassítják a közlekedést Zalaegerszeg több pontján. Csütörtöktől például teljes útzár lépett életbe a Kossuth utca Berzsenyi és Kisfaludy utca közötti részén. Akad azonban olyan szakasz is, ahol már végeztek a fejlesztéssel.
bővebben
2015 november 11 - szerda

Fürdőfejlesztés (Videó)

Kültéri szaunával és merülő dézsával bővült a zalaegerszegi termálfürdő. Az élménymedence mellett található faházat több millió forintból építették, melyet ünnepélyesen szerdán adtak át.
bővebben
2015 november 11 - szerda

Könyvtári műhelynapok (Videó)

Műhelynapokat tart a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A kétnapos programon az ország különböző intézményeiből érkezett szakemberek osztják meg egymással tapasztalataikat és számolnak be fejlesztési elképzeléseikről.
bővebben
2015 november 11 - szerda

Ha a tollam mesélni tudna

Egy kedves lány a gazdám, aki nagyon szeret engem. A névnapjára kapott ajándékba Orsitól és Petitől.
bővebben
2015 november 11 - szerda

Vili bemutatkozik

Vili vagyok, egy világítós teknős. Újjászületésem történetét mesélem el.
bővebben
2015 november 11 - szerda

A bokszzsák

Kínából származom. Elegáns kéz varrt meg, aztán finomszemcsés homokkal töltöttek meg. Szép piros testem hamarosan barna csomagolásba került. Jó ideig az ő ölelését kaptam társként. Rá pedig írásjegyekkel teli papírt ragasztottak.
bővebben
2015 november 10 - kedd

Zalaegerszegen is elkezdődhet a többfunkciós közlekedési központ megépítése (Videó)

Növelni kell az intermodális központokra fordítható forrásokat- jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. A politikus azt mondta: 42 milliárd forintos forrásból Egerben, Kaposváron és Zalaegerszegen kezdődik el a többfunkciós közlekedési központok megépítése.
bővebben
2015 november 10 - kedd

Egy esernyő élete

Én egy esernyő vagyok. Az a dolgom, hogy megvédjem a gazdámat az esőtől.
bővebben
2015 november 09 - hétfő

Egyedülálló oktatási ösztöndíjrendszer a hiányszakmát tanulóknak – M1 Ma délelőtt (Videó)

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere volt hétfőn az M1 Ma délelőtt című műsorának vendége.
bővebben
2015 november 09 - hétfő

Márton-napi mulatság (Videó)

Első alkalommal tartottak Márton-napi őszbúcsúztató mulatságot a hétvégén Botfán. A programot hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. A rendezvényen a vendégek egyebek mellett Szent Márton legendájával is megismerkedhettek.
bővebben
2015 november 09 - hétfő

Kedvenc filmem: Lenyűgöző teremtmények

Az egyik kedvenc filmem a Lenyűgöző teremtmények. Egyszerűen imádom, számomra mindegy, hogy hányszor láttam, ha tehetem, újra és újra megnézem.
bővebben
2015 november 06 - péntek

20 éves a Pannon Tükör (Videó)

Húsz éves a Pannon Tükör kulturális folyóirat. A szerkesztők az évforduló alkalomból tanácskozást tartottak a Göcseji Múzeumban, ahol értékelték az elmúlt két évtized eredményeit és ismertették eddigi tapasztalataikat.
bővebben
2015 november 06 - péntek

Egészségnap (Videó)

Látásfogyatékkal élőknek szerveztek egészségnapot pénteken a Keresztury VMK-ban. Az eseményen a Zala Megyei Kórház és az egészségügyi főiskola orvosainak előadásai mellett ingyenes szűrővizsgálatok is várták a megjelenteket.
bővebben
2015 november 05 - csütörtök

Ivóvíz fejlesztés (Videó)

Fejlesztették Zala megye ivóvízminőségét. A mintegy 4,3 milliárd forintos beruházás részeként felépült egy új vízmű Zalaegerszeg nyugati részén. A projekt záró rendezvényét csütörtökön tartották, melyen beszámoltak az elmúlt évek eredményeiről is.
bővebben
2015 november 05 - csütörtök

Papírgyűjtés iskolánkban

Október 20-án és 21-én jótékonysági papírgyűjtést szervezett diákönkormányzatunk. Az összegyűlt közel 3000 kilogramm papír 36.790-Ft-ot ért.
bővebben