keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 november 05 - csütörtök

Nemzeti gyásznap – Főhajtás Zalaegerszegen (Videó)

November 4-e nemzeti gyásznap. 1956-ban ezen a napon vonultak be a szovjet csapatok Budapestre és fojtották vérbe az október 23-án kirobbant szabadságharcot. A küzdelmekben több mint 3 ezren vesztették életüket. 400 forradalmárt kivégeztek, 22 ezer embert pedig börtönbe zártak. Zalaegerszegen az Ady utcai ’56-os emlékműnél idézték fel a múlt eseményeit.
bővebben
2015 november 04 - szerda

Térkő javítása a belvárosban

A Hydrocomp Kft. kivitelezésében a napokban megkezdődik a Széchenyi tér – Kossuth utca megsüllyedt, letöredezett sarkú térkő elemeinek javítása.November 5-7-én a Tompa utcai csomópontot zárják le, november 9-13. között a Posta előtt számíthatunk félpályás korlátozásra. November 12-től várhatóan november 23-ig a Berzsenyi utcától a Kisfaludy utcáig teljes útzár lesz érvényben.
bővebben
2015 november 04 - szerda

A temetőkertben

Mindenkinek más érzései támadnak, amikor belép egy temetőbe. Szomorúság, bánat, fájdalom, üresség – a sor hosszan folytatható.
bővebben
2015 november 04 - szerda

Halloween iskolánkban

Október 31-e Halloween napja, amely ősi kelta hagyományokra épülő vidám-bohókás ünnep. Jelképe a töklámpás, a Jack’o Lautern.
bővebben
2015 november 04 - szerda

Szuper szünidő!

Nekem az egész nyári szünidőm szuper volt, de legjobban mégis az tetszett, amikor a Mecsekben nyaraltunk.
Már az odaút is kalandosra sikerült, mert majdnem eltévedtünk.
bővebben
2015 november 03 - kedd

40 éves a Napsugár úti óvoda (Videó)

Negyven éves a Napsugár úti óvoda, ahol a szakmai színvonal mellett a jó hangulatra és az összetartó közösségre a legbüszkébbek. A dolgozók kedden családias hangulatú ünnepségen idézték fel az elmúlt 4 évtized történéseit.
bővebben
2015 november 02 - hétfő

Decemberben ismét Csarnok Kupa (Videó)

Idén is lesz Csarnok Kupa. A több évtizedes hagyománnyal rendelkező teremlabdarúgó tornát ezúttal is két kategóriában hirdetik meg, így a felnőttek és az öregfiúk mérkőzhetnek meg egymással. A megmérettetést december 11-e és 13-a között rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.
bővebben
2015 november 02 - hétfő

Új ügyfélszolgálat (Videó)

Megkezdődött az ügyfélfogadás a város tulajdonában lévő cégek közös irodájában. A Deák téri ingatlan földszintjén kialakított helyiséget a város vezetői még a nyitás előtt átadták a gazdasági társaságok képviselőinek.
bővebben
2015 november 01 - vasárnap

A zene világnapja a Mindszentyben

A mindszentys diákok, általános iskolások és gimnazisták egyaránt ünnepelték a zene világnapját október 1-jén.
bővebben
2015 november 01 - vasárnap

Szent Márton lelki nap

Az iskolánk Szent Márton püspök életét ünnepelte a közelmúltban. Jövő évben, 2016-ban nagy ünnep köszönt egyházmegyénkre, a szent életű püspök születésének 1700. évfordulóját fogjuk ünnepelni. Az iskolakápolnában megtartott szentmise után egy jó hangulatú, mókás vetélkedőn vehettünk részt.
bővebben
2015 október 30 - péntek

Szemle a temetőkben (Videó)

Várhatóan idén is több tízezren keresik fel a zalaegerszegi temetőket, Mindenszentek és Halottak Napján. Erről és a 2015-ös felújításokról a fenntartók sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak, miközben megtekintették a megyeszékhelyi sírkertek állapotát.
bővebben
2015 október 30 - péntek

Világsakk fesztivál

Október 17-én, szombaton a 2.c osztályosokkal Budapesten, a Világsakk fesztiválon jártunk. A korai induláshoz képest mindenki jókedvű és éber volt.
bővebben
2015 október 29 - csütörtök

Fókuszban az idősek (Videó)

Sikeres volt idén is az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott záróeseményen jutalmazták az elmúlt hetek vetélkedőinek helyezettjeit. Emellett elismerést kaptak azok, akik az elmúlt években kiemelkedő munkát végeztek az idősek érdekében.
bővebben
2015 október 29 - csütörtök

Erdély képekben (Videó)

Tavaly Reményik Sándorról idén Dsida Jenőről készített kiadványt mutatott be a Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla szerzőpáros Zalaegerszegen. A honismereti sorozatot készítő házaspár eddig 40 albumot adott ki, melyek megörökítik Erdély tájait, magyarságát, kultúráját.
bővebben
2015 október 29 - csütörtök

Diákönkormányzati választás

Október 14-én, szerdán rendezték meg a 2015-16-os diákönkormányzati választást a város dísztermében.
bővebben
2015 október 28 - szerda

A kórháznak ajánlották fel a jótékonysági nap bevételét (Videó)

11 millió forint támogatást kapott !a Zala Megyei Kórház egy jótékonysági akciónak köszönhetően. Nyáron az AquaCity-ben rendezett főzőversenyen gyűjtöttek, melynek bevételét az egészségügyi intézmény vezetője szerdán vette át a városházán.
bővebben
2015 október 28 - szerda

Új szakasszal bővül Zalaegerszeg kerékpárút-hálózata (Videó)

8 és fél millió forintból készül gyalog- és kerékpárút a Sport utcai bevásárló központ környékén. A beruházás kapcsolódik Zalaegerszeg önkormányzatának kerékpáros infrastruktúra fejlesztéséhez, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a város mintegy 1 milliárd forintot fordíthat. Az áruház biztonságosabb megközelítése érdekében új gyalogátkelőhely is készül.
bővebben
2015 október 28 - szerda

Üzemlátogatás (Videó)

Üzemlátogatásra érkezett kedden Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a zalaegerszegi Hulladékkezelési Kft.-hez. A miniszter szerint a korszerű technológia környezetvédelmi szempontból is jelentős.
bővebben
2015 október 28 - szerda

Diákönkormányzati továbbképzés

Szeptember 7-én és 8-án iskolánk delegáltjaiként részt vehettünk az Apáczai ÁMK – ban egy diákönkormányzati felkészítésen. A megye minden részéből érkeztek általános-, középiskolás, gimnáziumi és kollégiumos tanulók.
A hétfői napon játékos feladatokkal megismertük, hogyan működhet jól a diákönkormányzat.
bővebben
2015 október 28 - szerda

A valóra vált álom

Régi álmom vált valóra, amikor szüleimmel horvátországi nyaralásra indultunk. Úti célunk egy, a Vír sziget mellett található kis falu volt.
bővebben
2015 október 28 - szerda

Mátraházi élmények

Elmesélem nyaralásunkat, ami nagyon tetszett nekem.
bővebben
2015 október 26 - hétfő

Évértékelő (Videó)

Évet értékelt hétfőn Zalaegerszeg vezetése. Az eseményen az eddig elért eredmények mellett a jövőbeli fejlesztésekről is szó esett. Ezekre 2020-ig több mint 11 milliárd forintot költhetnek, a kormánnyal kötött megállapodás értelmében pedig további plusz források állnak majd rendelkezésre.
bővebben
2015 október 26 - hétfő

Vívóverseny Zalaegerszegen (Videó)

Kadett, junior férfi-női tőr válogató versenynek adott otthont a hétvégén Zalaegerszeg.
bővebben
2015 október 23 - péntek

Megemlékezés (Videó)

Több városi rendezvényen is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 59. évfordulójáról. Csütörtökön a Mindszenty iskolában, pénteken pedig az Ady úti emlékműnél idézték fel az eseményeket, ahol Rigó Csaba kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet.
bővebben
2015 október 22 - csütörtök

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató (Videó)

A munkaerőhiány okozta problémákat is górcső alá vették csütörtökön a városatyák, akik összesen 26 napirendi pontot tárgyaltak. Határoztak – egyebek mellett – a szakképzési, valamint a „Befektetés a jövőbe” felsőoktatási ösztöndíj módosításáról is.
bővebben
2015 október 22 - csütörtök

Nyertes város (Videó)

Zalaegerszeg nyerte Idén a Virágos Magyarországért verseny fődíjat az 50 ezres lélekszám feletti városok között. A több mint két évtizede indított megmérettetésen a zalai megyeszékhely kezdetek óta részt vesz. Többször nyert már különböző minisztériumi különdíjakat, ám most a kategóriában induló települések között a legjobbnak bizonyult.
bővebben
2015 október 22 - csütörtök

Tisztelgés (Videó)

Koszorúzással emlékeztek a Zalaegerszegi Forradalmi Tanács utolsó elnökére csütörtök délben a Mindszenty iskolánál. A volt tanítóképző tragikus sorsú tanárának emléktáblájánál – melyet Szabolcs Péter Munkácsy- díjas szobrászművész készített -, immár 9. éve tisztelegnek.
bővebben
2015 október 21 - szerda

Díszokleveles pedagógusokat köszöntöttek (Videó)

Az 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusok munkásságát ismerték el a város vezetői a Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az Idősek hónapjához kapcsolódó rendezvényen 27 díszokleveles kitüntetést adtak át.
bővebben
2015 október 21 - szerda

Múzeumok éjszakája

Június 20-án rendezték meg a Múzeumok éjszakáját. Egyszer egy évben a múzeumok éjszaka is nyitva vannak. Olyan érdekességeket is láttunk, amit máskor nem.
bővebben
2015 október 21 - szerda

Rigófészek

A házunk előtt álló fenyőn minden tavasszal feketerigók fészkelnek. Megszokták az ember közelségét, így figyelemmel kísérhetjük a fiókák növekedését.
bővebben