keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 július 14 - hétfő

Belvárosi fociélmény kézműves sörökkel (Videó)

A közös szurkolás élményét nyújtotta ismét hétvégén a VB Vitamin Napok Zalaegerszegen. A vendégek együtt izgulhatták végig a világbajnokság döntőjét a város szívében. Ezzel zárult a sörös-focis programsorozat.
bővebben
2014 július 13 - vasárnap

Nyári diákmunka Zalaegerszegen (Videó)

Idén is támogatja a nyári diákmunkát a nemzetgazdasági tárca. Zalában 35,4 millió forint áll rendelkezésre a program megvalósításához, amiben nappali tagozatos diákok vesznek részt. Ők önkormányzatoknál, illetve 100 százalékban önkormányzati tulajdonú intézményekben dolgoznak.
bővebben
2014 július 11 - péntek

Megkezdődött a Szívsebészeti és Kardiológiai Centrum kialakítása a Zala Megye Kórházban (Videó)

Megújul a Zala Megyei Kórház. 5,5 milliárd forintból Kardiológiai és Szívsebészeti Centrumot hoznak létre, valamint infrastrukturálisan is átalakul az intézmény. A kórház külső telephelyei a központi intézménybe kerülnek, megkönnyítve ezzel a betegek ellátását. A kivitelezést május végén kezdték el a szakemberek, a befejezés pedig jövő év tavaszán várható.
bővebben
2014 július 10 - csütörtök

Teleki László nyomában (Videó)

Teleki László gróf, a reformkor és az abszolutizmus korának jeles politikusa életéről és halálának körülményeiről nyílt kiállítás a Göcseji Múzeumban. A tárlat annak a sorozatnak a része, amit a kiegyezés közelgő évfordulója alkalmából szerveznek a szakemberek. A Magyarország sorsát meghatározó döntésről így kaphatnak teljes képet a múzeum látogatói.
bővebben
2014 július 08 - kedd

Kerekasztal beszélgetés a duális képzésről (Videó)

A Nyugat-magyarországi Egyetem után szeptembertől a Budapesti Gazdasági Főiskolán is duális képzésben vehetnek részt a hallgatók. Pénzügy, számvitel és gazdasági informatikus szakon lesz lehetőség a gyakorlatorientált oktatási formára, amelyben a tanulmányok felét valóságos munkakörnyezetben a helyi vállalatoknál fogják eltölteni a fiatalok. A képzés lehetőségeiről kerekasztal beszélgetésen értekeztek.
bővebben
2014 július 08 - kedd

Zalaegerszegi delegáció az erdélyi Baróton

2009-ben jött létre testvériskolai kapcsolat a zalaegerszegi összevont Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és az erdélyi Baróton működő Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont között.
bővebben
2014 július 07 - hétfő

29 határon túli magyar fiatal jött a Kárpát-medencei táborba (Videó)

Az idén Erdélyből érkezett 29 fiatal Zalaegerszegre a Kárpát-medencei tábor keretében. A három településről érkezett vendégekhez zalai fiatalok is csatlakoztak, hogy új barátságokat kössenek, vagy épp a meglévőket ápolják.
bővebben
2014 július 04 - péntek

A pozsonyi csatára emlékeztek Zalaegerszegen (Videó)

A pozsonyi csata a kora középkor egyik legjelentősebb ütközete volt, amely döntött Magyarország határairól a honfoglalás idején. Erre, a magyar sikerre emlékeztek a Dózsa ligetben.
bővebben
2014 július 04 - péntek

Diplomaosztó a BGF Gazdálkodási Karán (Videó)

Mérföldkőhöz érkezett a zalaegerszegi felsőoktatás, hiszen a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán az alapszakos diplomák mellett először adtak át mesterszakos diplomákat is.
bővebben
2014 július 03 - csütörtök

Barangolás Zalaegerszegen (Videó)

Ismét múltidéző belvárosi sétára hívta az érdeklődőket a Tourinform zalaegerszegi irodája és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület. A város múltja bőséges felfedeznivalót kínál mind a lakóknak, mind pedig az ide látogatóknak.
bővebben
2014 június 30 - hétfő

Szurguti gyerekek táboroznak Zalaegerszegen (Videó)

Huszonöt gyerek érkezett Szurgutból Zalaegerszegre. A diákok két hetet töltenek a városban, ez idő alatt megismerkedhetnek kulturális értékeivel és történetével is. Zalaegerszeg és Szurgut 1999 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot.
bővebben
2014 június 30 - hétfő

Esélyegyenlőségi nap az elfogadásért (Videó)

Esélyegyenlőségi napot rendeztek a városrehabilitációs program keretében. A sportcsarnok előtti téren megyei alapítványok és civil szervezetek standjainál ismerkedhettek az érdeklődők a fogyatékkal élők mindennapjaival.
bővebben
2014 június 30 - hétfő

Elhunyt Polster Péter

Szombaton hosszantartó betegség után 48. életévében elhunyt Polster Péter, a Zalakerámia–ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának gyúrója, aki játékosként a ZTE együttesével kétszer is bajnoki címet nyert.
bővebben
2014 június 27 - péntek

A volt Pais-iskolába költözik a „Miasszonyunk" Időskorúak Otthona (Videó)

A Kolping Oktatási és Intézményfenntartó Szervezete lett az új fenntartója a „Miasszonyunk” Időskorúak Otthonának. Ezt 1993-ban a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend hozta létre a saját idős és beteg rendtagjainak ellátására. Az új otthont a volt Pais Dezső Általános Iskolában alakítják majd ki.
bővebben
2014 június 27 - péntek

Megnyílt az újjáépített Platán Gyógyszertár Zalaegerszegen (Videó)

Átadták a Platán Gyógyszertárat a Landorhegyi úton. A gyermek és háziorvosi rendelők épületegyüttesében, megújult környezetben, egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várják a betérőket.
bővebben
2014 június 27 - péntek

Exportra ösztönző gazdasági konferenciát tartottak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg volt a nyitóállomása annak az országjáró programsorozatnak, amelynek keretein belül exportra ösztönző gazdasági konferenciákat tartanak. A rendezvény célja: megismertetni a hazai vállalkozókat a külpiacra jutási lehetőségekkel, elsősorban a határ menti és a közép-európai térségre koncentrálva.
bővebben
2014 június 26 - csütörtök

Köztisztviselők napja - Szünetel az ügyfélfogadás

A közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény 93 § (2) bekezdése értelmében minden év július 1-je munkaszüneti nap. 2014. július 1-jén (kedden) a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.
bővebben
2014 június 25 - szerda

Lerakták a 30. kilométernyi új ivóvízvezetéket (Videó)

Zalaegerszegen is megkezdődtek az ivóvíz-minőség javítását és a város vízellátását fejlesztő munkálatok. Ma ünnepélyesen beépítették a 30. kilométer vízvezetéket a csácsi városrészben. Ezzel a kivitelezés a felénél tart.
bővebben
2014 június 25 - szerda

Szúnyogírtás

Magyarország Kormánya elrendelte az ország egész területén a csípőszúnyog gyérítést.Az irtás során a felhasznált kémiai szer kizárólag a csípőszúnyog lárváit pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással.A készítmény szúnyogra illetve szúnyog méretű rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra és emberekre nem veszélyes.Zalaegerszeg és környékén a légi kémiai védekezést 2014. június 25-én 19.00-20.00 óra körül végzik .
bővebben
2014 június 24 - kedd

Közös szurkolás és színházi élmények (Videó)

Szombattól Zalaegerszegen beindul a B-Vitamin Napok, amely a közös szurkolás élményét kínálja a város szívében. Július másodikától pedig a Kvártélyház Szabadtéri Színház nyolcadik évada veszi kezdetét a második Zalai Kortárs Művészeti Fesztivállal. Tíz nap alatt 12 előadás várja a közönséget, garantált szórakozást kínálva, amit három másik darab követ egészen augusztus 22-ig.
bővebben
2014 június 24 - kedd

Száz éve épült az andráshidai híd (Videó)

Az andráshidai településrészen élők hétvégén ünnepelték a 100 éves közúti betonhidat. A Hídi ünnepre különböző sportprogramokkal, főzőversennyel, néptáncbemutatóval és Szent Iván éji tűzgyújtással várták az érdeklődőket.
bővebben
2014 június 23 - hétfő

Bokrétaünnep a Zalaconál (Videó)

Egymásra van utalva a gazdaság minden szereplője, és a siker csak közösen érhető el. Ezt mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Zalaegerszegen, a Zalaco Zrt. több mint egymilliárd forintos beruházással épülő új üzemének bokrétaünnepségén.
bővebben
2014 június 20 - péntek

Két nagyberuházás is megvalósul a közeljövőben Zalaegerszegen (Videó)

Harminckilenc napirendi pontot tárgyalt tegnap Zalaegerszeg közgyűlése. Döntöttek a volt Pais Dezső Általános Iskola hasznosításáról, amelyben 50 férőhelyes idősotthont hoznak létre. Az ülésen az is elhangzott: két nagyobb beruházás is megvalósul a városban a közeljövőben.
bővebben
2014 június 20 - péntek

GébArt kiállítás (Videó)

A GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep négy éves munkájából nyílt kiállítás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az elmúlt négy évben Indiából, Dél-Koreából, Mexikóból, Iránból és Erdélyből is érkeztek alkotók a művésztelepre.
bővebben
2014 június 19 - csütörtök

Úton, magyarként, Európába… (Videó)

Ezzel a címmel rendezték meg az Echo Tévéből ismert Háttér-kép című beszélgetést Zalaegerszegen. Bayer Zsolt újságíró mellett két közgazdász, Dr. Boros Imre és Dr. Bogár László volt a rendezvény vendége. A házigazda szerepét Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere vállalta fel.
bővebben
2014 június 19 - csütörtök

Új környezetben a Kisfaludi Strobl tárlat (Videó)

Megújult a Kisfaludi Strobl Zsigmond állandó kiállítás a Göcseji Múzeumban. A több hónapig tartó átalakítást követően most egy modern berendezésű tárlat várja a látogatókat. A beruházás mintegy 40 millió forintba került.
bővebben
2014 június 17 - kedd

Lőrincz Emil lett a ZTE új vezetőedzője (Videó)

Lőrincz Emil, az MTK korábbi 37-szeres válogatott hátvédje lett a ZTE új vezetőedzője. A szakmai stábot bemutató sajtótájékoztatón bejelentették: a klub visszatér a tradicionális címeréhez.
bővebben
2014 június 16 - hétfő

Szezonnyitó az AquaCity-ben (Videó)

A változékony idő ellenére több ezer vendég váltott kedvezményes jegyet a megyeszékhelyi AquaCity szezonnyitó hétvégéjén. A zalaegerszegi fürdő fejlesztéseire idén 20 millió forintot költöttek. A szezon ebben az évben sem csak a medencékben kínál élményeket, hamarosan koncertek, sport és gasztronómiai programok várják a kikapcsolódni vágyókat.
bővebben
2014 június 13 - péntek

Eredményhirdetés a KultúRandevúban (Videó)

A III. Virtuális Városi Diákújság pályázat eredményhirdetése a Zalaegerszegi Televízió KultúRandevú című műsorában.
bővebben
2014 június 13 - péntek

Szombaton nyit az AquaCity (Videó)

Újra birtokba vehetik az AquaCity medencéit a strandolók. A több hetes felkészülés végeztével holnaptól várják a fürdeni vágyókat Közép-Európa legnagyobb víztömegével rendelkező aquaparkjában.
bővebben