keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 július 08 - péntek

Diplomaosztó (Videó)

Diplomaosztó ünnepséget tartottak a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karán. Ezúttal 76-an vették át végzettségüket igazoló oklevelüket. A rendezvényen megemlékeztek a képzés 45. és a karalapítás 5. évfordulójáról is.
bővebben
2016 július 08 - péntek

Jótékonysági nap (Videó)

Idén is lesz jótékonysági nap az AquaCity-ben. A bevételt ezúttal a Gasparich úti Idősek Otthonának ajánlják fel. Az augusztus 14-ei program részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2016 július 07 - csütörtök

Felavatták az andráshidai park kapuját (Videó)

Átadták az andráshidai park kapuját, melyet Hadnagy György formatervező iparművész készített. Az alkotást Sümegi László, a településrész önkormányzati képviselője avatta fel.
bővebben
2016 július 07 - csütörtök

Az idősekért (Videó)

Elfogadta a közgyűlés a város 2019-ig tartó idősügyi koncepcióját. A tervezet lehetővé teszi azoknak a programoknak a folytatását és bővítését, melyek az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendtek.
bővebben
2016 július 06 - szerda

Három ZTC-s érem az Éjszakai bajnokságról

Kiskunhalas-Zsana térségében rendezték meg több mint 300 résztvevővel a tájékozódási futók idei Országos Éjszakai Bajnokságát. A versenyzők nagy része könnyű, futós pályára számított, de ezúttal a többség tévedett, ugyanis izgalmas, változatos, helyenként komoly technikai felkészültséget és jó térképolvasási képességeket megkövetelő versenypályákat tűztek ki a rendezők.
bővebben
2016 július 06 - szerda

Mohácsi Máté is aláírt

Hosszú hetek óta tartja lázban a zalaegerszegi kosárlabda szurkolókat, hogy az elmúlt szezonban, a Zalakerámia ZTE KK legjobb magyar játékosa Mohácsi Máté marad-e Zalaegerszegen.
bővebben
2016 július 06 - szerda

Kerékpáros diákolimpiát és maratont rendeztek Zalaegerszegen

Két napon keresztül a kerékpárosok lepték el a megyeszékhelyet. Szombaton az Alsóerdőn rendeztek országos diákolimpiai döntőt a Femat¬-ZKSE szervezésében. A kerékpáros viadalra az ország szinte minden részéről érkeztek versenyzők.
bővebben
2016 július 06 - szerda

Franciaországig vitték az egerszegi kosárlabda hírét

Kerpel-Fronius Balázs, Mohácsi Máté és Koma Dániel a FIBA 3×3 férfiválogatottban.
bővebben
2016 július 06 - szerda

Folytatódik a strandröplabda bajnokság

A hétvégén újra hódolhatnak szenvedélyüknek a strandröplabdát kedvelők. A ZEUS SE és a Városi Röplabda Bizottság közös szervezésében július 9-én a Gébarti-tó strandján rendezik a strandröplabda bajnokságuk második fordulóját.
bővebben
2016 július 06 - szerda

„Aki magyar nem tud máshol boldog lenni!”

A 907-es Pozsonyi csata 1109. évfordulójára emlékeztek Zalaegerszegen.
bővebben
2016 július 05 - kedd

Megújul a Díszterem (Videó)

Elkezdődött a Díszterem felújítása. A rekonstrukcióra mintegy 50 millió forintot fordít az önkormányzat. Az átalakítás közben odafigyelnek arra, hogy a helyiség megőrizze műemlék jellegét.
bővebben
2016 július 04 - hétfő

Fesztiváloztak (Videó)

Fesztiválra várták az olai településrész lakóit a hétvégén. Az egykori bisztró mögötti parkolóban gyermek- és színpadi produkciók, illetve utcabál fogadta az érdeklődőket.
bővebben
2016 július 04 - hétfő

Búcsú az Öreghegyen (Videó)

Búcsút tartottak a hétvégén a besenyői Öreghegyen, ahol – a hagyományokhoz híven – a 2003-as kápolnaépítést is ünnepelték. A helyiek azóta Péter, Pál napjához kapcsolódva rendezik meg ezt a programot.
bővebben
2016 július 04 - hétfő

Egerszegi érmek Tófejen

Tófejen a falunap részeként rendezték meg a gyermek I. korcsoportos (2007-2008-ban születettek) szabadfogású birkózóversenyt. A viadalra, amelyet a jó időre való tekintettel szabadtéren rendeztek meg a házigazdákon kívül Körmendről, Nagykanizsáról és Zalaegerszegről is érkeztek sportolók.
bővebben
2016 július 04 - hétfő

Évet értékelt a ZTE ZÁÉV TK

Hagyományaihoz híven terített asztal mellett értékelte a 2015/2016-os szezont a Szuper Ligában ezüstérmet szerző ZTE ZÁÉV TK női tekecsapata. A játékosok és vezetők mellett a névadó szponzor ügyvezető igazgatója Peresztegi Imre, az önkormányzat képviseletében Vadvári Tibor alpolgármester, valamint fiatal vállalkozók vettek részt az évértékelő vacsorán. Borsos József, a klub elnöke kerek évfordulóról beszélt köszöntőjében, hiszen pontosan 10 éve vezetik kollégáival a közel ötven éves tekeklubot.
bővebben
2016 július 04 - hétfő

Elkezdte az alapozást a ZTE FC

Június 23-án megkezdte felkészülését a 2016/2017-es NB II-es bajnoki szezonra a ZTE FC labdarúgócsapata. A Csató Sándor vezetőedző irányította csapat napi két edzéssel készül az egy hónap múlva kezdődő bajnokságra.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Gyáravató (Videó)

Felavatták a zalaegerszegi Edelmann Hungary Zrt. új – több mint 12 ezer négyzetméteres – üzemcsarnokát. A mintegy 5 milliárd forintos beruházás 100 új munkahelyet és 60 százalékos forgalomnövekedést eredményez. A német nyomdaipari vállalat naponta több mint egymillió darab hajtogatott papírdobozt állít elő. Elsősorban belföldre az egészség-, az élelmiszer,- és a szépségipar számára termel.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Megújulnak (Videó)

Elkezdődtek a nyári felújítások a zalaegerszegi oktatási- és nevelési intézményekben. A munkálatok nagy része apróbb korszerűsítés, ugyanis a komolyabb beruházások a következő években, a TOP program forrásaiból valósulnak meg.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Pályaavató gálamérkőzésen szerepelt a ZTE FC öregfiúk csapata

Az elmúlt hétvégén rendezték Gyenesdiáson a 23. Szabó Ferenc Labdarúgó Emléktornát, melynek betétprogramjaként, illetve az új gyenesdiási pálya felavatásaként a ZTE FC Öregfiúk csapata is pályára lépett egy gálamérkőzés keretében.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Szinte rajtra kész a ZTE NKK kerete

A ZTE NKK női kosárlabda csapatánál lázas munka folyik a háttérben az idei csapat kialakításán. A szezon végeztével Gáspár Dávid vette át a vezetőedzői posztot Gáll Tamástól és a szakmai stábbal közösen alakítja ki a szezonra a keretet.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Horváth Bendegúz érdemelte ki a Zalai Jégkorongsport Ifjú Tehetsége Díjat

Közös családi rendezvénnyel búcsúztatta a szezont a Zalai Titánok jégkorong csapata.
bővebben
2016 július 01 - péntek

Ifj. Nagysolymosi Sándor újra Európa Bajnok

A horvátországi Porecben rendezték a Judo Veterán Európa Bajnokságot. A kontinens viadalon 38 ország közel 800 versenyzője között a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület színeiben ifj. Nagysolymosi Sándor az M1 korosztály 81 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett.
bővebben
2016 június 30 - csütörtök

Támogatás (Videó)

A nyár egyben az esküvők szezonja is. Tavaly ebben az évszakban csaknem 100 házasságkötés volt, idén pedig közel 130 pár áll az anyakönyvvezető elé. Ők – ebből az alkalomból – számíthatnak az önkormányzat segítségére.
bővebben
2016 június 30 - csütörtök

Semmelweis nap (Videó)

A Semmelweis nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi alapellátásában dolgozókat a város önkormányzata. Minden év július eleje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ekkor született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője.
bővebben
2016 június 30 - csütörtök

Átalakulhat a mozi (Videó)

Többfunkciós létesítménnyé bővítené az ART Mozit az önkormányzat. Erre egy kulturális pályázat biztosít lehetőséget, melyben a városvezetés – a kisebb-nagyobb fejlesztések mellett – meghatározó projektként kezelné a filmszínház modernizálást.
bővebben
2016 június 29 - szerda

Új futballőrület hódit

Zalaegerszegen is bemutatkozott egy új sporteszköz, ami egy kicsit a pingpongra és egy kicsit a lábtengóra hasonlít. A Teqball egy korszakalkotó magyar találmány, amelyet két éve két fiatalember kísérletezte ki és azóta világhódító útra indult.
bővebben
2016 június 29 - szerda

Nemzedékek Tornája

Utánpótlásnak és a felnőtt csapatok számára rendezték meg idén is a hagyományos Nemzedékek Tornája Kézilabda Gálát a Kölcsey Ferenc Gimnázium tornatermében.
bővebben
2016 június 29 - szerda

Évértékelő sajtóreggelit tartott a Göcsej SK

Sajtóreggelire várta a média képviselőit a klub vezetése. A belga étteremben tartott sajtótájékoztatón értékelték az elmúlt időszakot és az időközben bekövetkezett szerkezeti változásokról is információt kaphattak a résztvevők.
bővebben
2016 június 29 - szerda

Csúcsra ért a Kölcsey

A labdajátékok országos diákolimpiai döntőjét Miskolcon rendezték meg, ahol a kosárlabdában, a IV. korcsoportban, a legjobbak között ott volt az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese.
bővebben
2016 június 29 - szerda

Az Africa Sun Team nyerte a Hajrá Magyarok kispályás tornát

Negyvennégy év után láthatjuk újra világversenyen a magyar labdarúgó válogatottat. Ez volt az a szikra a szervezőknek, akik megálmodták és létrehozták franciaországi eseményekhez kapcsolódó Hajrá Magyarok! Kispályás Labdarúgó Tornát.
bővebben