keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 december 10 - csütörtök

Gondolatébresztés (Videó)

Gondolatébresztőnek szánt kötet-együttest jelentetett meg Boros Imre közgazdász. A Nemzeti Szemléletű Olvasókönyv című könyvet szerdán mutatták be a Megyei Könyvtárban.
bővebben
2015 december 10 - csütörtök

Munkarend-változás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatalában a munkarend az alábbiak szerint alakul:
bővebben
2015 december 08 - kedd

Adventi vásár (Videó)

Bemutatták a megújult Adventi vásárt a sajtó munkatársainak. Balaicz Zoltán polgármester és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közösen tekintették meg az ünnepi hangulatú belvárost.
bővebben
2015 december 07 - hétfő

Díjat nyert a zalaegerszegturizmus.hu (Videó)

Díjat nyert Zalaegerszeg új turisztikai honlapja a zalaegerszegturizmus.hu az Év Honlapja pályázaton. Az elismerést december 2-án vehették át a város vezetői és az alkotók. A honlap egyszerűen kezelhető látványos felületet biztosít a felhasználók számára.
bővebben
2015 december 07 - hétfő

Mézes hétvége (Videó)

Több ezren látogattak ki hétvégén a 12. Kárpát-medencei Mézfesztiválra Zalaegerszegen. A Városi Sportcsarnokban tartott kétnapos eseményt egyebek mellett termelői vásár és méhészeti eszközkiállítás is színesítette.
bővebben
2015 december 07 - hétfő

Piac téri disznóvágás (Videó)

Negyedik alkalommal vágtak disznót a zalaegerszegi piacon. A hagyományos rendezvényen ezúttal egy 130 kilós sertést dolgoztak fel a hentesek.
bővebben
2015 december 04 - péntek

Pillangó a játszótéren (Videó)

Új köztéri alkotással gazdagodott Andráshida. Hadnagy György Pro urbe-díjas művész egy pillangó formájú szobrot készített, amit a helyi iskolával szemben található játszótéren helyeztek el.
bővebben
2015 december 04 - péntek

Szent Márton ládája (Videó)

Közös akcióba fogott a Szombathelyi Egyházmegye és a Zalaco Zrt. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a bajba jutott emberek segítésének fontosságára. A részletekről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 december 03 - csütörtök

Emberibb körülmények (Videó)

Átadták a felújított Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központját Zalaegerszegen. A munkálatok több mint 200 millió forintos költségének jelentős részét pályázati forrásból fedezte a Vöröskereszt megyei szervezete. Emellett önerőből további fejlesztések is történtek.
bővebben
2015 december 02 - szerda

Mézmustra (Videó)

Immár 12. alkalommal rendezik meg hétvégén a Kárpát-medencei mézfesztivált és termelői vásárt Zalaegerszegen. Az eseménynek ismét a Városi Sportcsarnok ad otthont. A részletekről szerdán tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2015 december 02 - szerda

Közmeghallgatás (Videó)

Közmeghallgatást tartott Zalaegerszeg Közgyűlése, melyen a lakók elmondhatták észrevételeiket és feltehették kérdéseiket. Elsősorban közlekedéssel, fejlesztésekkel, közterület és zöldfelület-rendezéssel kapcsolatos felvetések érkeztek. Voltak, akik írásban, míg mások személyesen ismertették véleményüket.
bővebben
2015 december 01 - kedd

Megújult ügyfélszolgálat (Videó)

Ünnepélyesen is átadták Zalaegerszegen a Tarr Kft. új székházát. A Mártírok útja 6-8. szám alatti ügyfélszolgálati iroda felújítására és az épületben található műszaki berendezések korszerűsítésére közel 300 millió forintot költött a szekszárdi székhelyű cég.
bővebben
2015 december 01 - kedd

Korszerűsítés (Videó)

Európai Uniós támogatásból energetikai korszerűsítés történt több zalaegerszegi oktatási intézményben. A Környezet és Energia Operatív Program finanszírozásából megújult az Ady és a Kölcsey gimnázium, valamint a Landorhegyi óvoda is.
bővebben
2015 november 30 - hétfő

Emlékezés

A temetőkert a nyugalom és a béke szigete. Utolsó lakóhelyünk, ahol a lelkünk nyugovóra térhet, míg testünk a földben pihen.
bővebben
2015 november 30 - hétfő

Átadták a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát (Videó)

Átadták a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új székházát Zalaegerszegen. A 90 millió forintos vételárat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának költségvetése fedezte. Emellett felújításra további 60 millió forintot fordított a hatóság.
bővebben
2015 november 30 - hétfő

Advent Botfán (Videó)

A botfaiak is ünnepeltek Advent első vasárnapján. Az Erdődy-Hűvös Kastély parkjában Nagy Sándorné énekelt, Kocsis Erik és Kocsis Maja pedig karácsonyi versekkel lepte meg a látogatókat. A Lányok Asszonyok- és az Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjainak műsora advent hangulatát idézte.
bővebben
2015 november 30 - hétfő

Pannon-Tudás-Park - szakmai rendezvény (Videó)

Befejeződött az a projekt, melyben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a műszaki szakképzésben, illetve mérnökképzésben érintett intézmények vettek részt. Az elért eredményeket a pénteki szakmai záró rendezvényen értékelték.
bővebben
2015 november 27 - péntek

Jelentős forrás áll a vidéki városok rendelkezésére (Videó)

Mintegy 1200 milliárd forint Európai Uniós forrás áll a vidéki városok rendelkezésére a következő években. Ezek felhasználásáról saját hatáskörükben dönthetnek a települések. Egyebek mellett erről született megállapodás a Megyei Jogú Városok Szövetségének kétnapos zalaegerszegi ülésén. Az 1990-ben alakult érdekképviseleti szervezet több mint 15 év után tanácskozott újra a zalai megyeszékhelyen.
bővebben
2015 november 27 - péntek

Mézes reggeli

November 20-án mézes reggelivel kezdődött a tanítás az iskolában.
bővebben
2015 november 26 - csütörtök

Szövetség a vidékért (Videó)

Zalaegerszegen ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetsége. A kétnapos szakmai tanácskozás középpontjában a közszolgáltatások helyzete és a települések jövő évi gazdaságélénkítése áll. Az 1990-ben alakult érdekképviseleti szervezet 18 év után látogatott újra a zalai megyeszékhelyre.
bővebben
2015 november 26 - csütörtök

Hiánypótlás – Halpiac nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Halpiac nyílt Zalaegerszegen. Az üzlettel régi vágya teljesült a helyieknek, akik mostantól friss édesvízi és tengeri halakhoz juthatnak. A bolt létjogosultságát az is indokolja, hogy az egy főre jutó halfogyasztás az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb.
bővebben
2015 november 26 - csütörtök

Láss a felszín alá! (Videó)

Láss a felszín alá! – ez a címe annak az egészségügyi kiadványnak, melyet szerdán mutattak be Zalaegerszegen. A kötettel a korai fejlesztés fontosságára hívják fel a figyelmet. Magyarországon évente 10-15 ezer gyermek szorul különleges nevelésre és az átlagosnál több figyelemre.
bővebben
2015 november 25 - szerda

Díszbe öltözött a fa (Videó)

A Kis utcai óvodások Micimackó csoportjának tagjai díszítették idén a város karácsonyfáját. Az ezüstfenyőt 1990-ben Németh László ültette, melyet most a megyeszékhelynek adományozott.
bővebben
2015 november 25 - szerda

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió közéleti magazinjának vendége kedden Balaicz Zoltán polgármester volt, aki beszámolt a múlt hét csütörtöki közgyűlés legfontosabb döntéseiről, majd a Megyei Jogú Városok Szövetségének éves közgyűléséről beszélgettünk, amelynek Zalaegerszeg ad otthont ezen a héten csütörtökön és pénteken.
bővebben
2015 november 24 - kedd

Tisztelgés - Csány Lászlóra emlékeztek (Videó)

Csány László születésének 225. évfordulójára emlékeztek Zalaegerszegen. Koszorúzással, fáklyás felvonulással tisztelegtek az elfeledett mártír, az 1848-49-es szabadságharc vértanúja előtt.
bővebben
2015 november 24 - kedd

Hazajáró (Videó)

Nagysikerű közönségtalálkozót rendeztek a Hazajáró, Magyar Örökség Díjas filmsorozat szerkesztőivel és szereplőivel. A Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület és a Zalaegerszeg Barátai Egyesület közös rendezvényének a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem adott otthont.
bővebben
2015 november 24 - kedd

A plüscica

Én az a kis cica vagyok, akit a gazdim az ágyban szorongat.
bővebben
2015 november 24 - kedd

Ismét projekt nap az iskolában

A projekt nap, ismét megrendezésre került az iskolánkban. A projekt napokon nincs tanítás a suliban.
bővebben
2015 november 24 - kedd

Őszi papírgyűjtés

Az iskola minden évben papírgyűjtést rendez. Egy nagy konténert és egy mérleget hozatnak nekünk. A papírgyűjtés minden osztálynak nagyon jó móka. de közben tudjuk, milyen fontos környezetvédelmi hatása van.
bővebben
2015 november 24 - kedd

Október 23-i előadás

Már szinte hagyomány, hogy minden évben a hetedik évfolyam rendezi meg és adja elő az október 23-i előadást. Így emlékezünk 1956.októberére, a forradalomra, az idegen elnyomás elleni küzdelemre, a magyarok hősiességére.
bővebben