keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 április 18 - péntek

Interjú Rátkai László atyával

Dr. Rátkai László atyával, Ják esperes-plébánosával készítettünk interjút.
bővebben
2014 április 18 - péntek

A 48. Utcai Reformóvoda forradalma - beszéd a világnak… -

Most, hogy már kiléptünk a csecsemőkorból, és az óvoda küszöbét tapossuk, ideje, hogy kivívjuk jogainkat.
bővebben
2014 április 18 - péntek

A költészet ünnepén

József Attila huszadik századi magyar költő, irodalmunk egyik legkiemelkedőbb alakja. 1905. április 11-én született Budapesten.
bővebben
2014 április 18 - péntek

„Éltetni a hagyományt…”

E szavakkal vallott vállalt feladatukról a Vujicsics együttes vezetője, Eredics Gábor. Idén negyven esztendős a zenekar, az évfordulót nagyszabású koncertsorozattal ünneplik. A délszláv népzene hazai megismertetésében úttörő szerepet vállaltak. Talán ennek is köszönhetően az együttes tagjai március 15-én megosztott Kossuth-díjat kaptak. A tagok szinte mindegyike szerb vagy horvát gyökerekkel rendelkezik. Az évek során azonban sváb, szlovák, makedón népzenét is játszottak.
bővebben
2014 április 18 - péntek

Szerepeltem a tévében

A nemzetközi gyermekkönyvnap alkalmából ellátogatott iskolánkba a Városi Televízió. Én vállalkoztam arra, hogy nyilatkozzam a könyvekről, az olvasás szeretetéről.
bővebben
2014 április 18 - péntek

Hobbim, a horgászat

A horgászattal ötéves koromban ismerkedtem meg. Elsőre minden nagyon nehéznek tűnt: a bedobás, a szerelék alapos elkészítése (horogkötés, etetőkosár és úszó felhelyezése és rögzítése, úszó súlyozása és beállítása a vízmélységhez). Szerencsére a papám mindig ott állt mellettem, és segített mindenben.
bővebben
2014 április 17 - csütörtök

Reménysugár

Németh Petra a Reménysugár című versével nevezett a Göcsej Filmszemlére.
bővebben
2014 április 17 - csütörtök

Útmenti kereszt - hegyen, viharban

A történet, amelyet most elmesélek, az egyik falubeli elődömmel esett meg, körülbelül hatvan éve. Abban az időben, amikor még Ferenc kicsi gyermek volt, az emberek nemcsak az oltár előtt, hanem az út menti keresztek előtt is letérdeltek és köszöntek: „Dicsértessék a Jézus Krisztus!”
bővebben
2014 április 17 - csütörtök

A fazekasok és a kerámiavárosok is Zalaegerszegen találkoznak (Videó)

Idén sümegi fazekat korongoznak az Országos Fazekas és Keramikus Találkozó versenyzői a zalaegerszegi skanzenben. A bemutatók, a hagyományos vásár és a folklór programok mellett szakmai előadások gazdagítják az idei kínálatot április utolsó hétvégéjén.
bővebben
2014 április 17 - csütörtök

Főzőversennyel zárult a főiskolás fesztivál (Videó)

Több mint 300 diák vett részt a Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál utolsó napján. A szervezők főzőversennyel, kisfröccs kupával és különböző extrém sportokkal várták az érdeklődőket.
bővebben
2014 április 16 - szerda

Megújul az Art Mozi hangzásban, látványban és filmkínálatban is (Videó)

Megújult látvány és hangzás mellett új filmkínálat is várja az Art Moziba látogatókat május 6-tól. A modern technikai feltételeket 18 millió forintból alakították ki. Az üzemeltetők szerint az 56 éve működő filmcentrum életében új korszak kezdődik.
bővebben
2014 április 15 - kedd

Stadionfejlesztés Zalaegerszegen (Videó)

1 milliárd forintból újulhat meg a zalaegerszegi stadion. Gyutai Csaba polgármesterrel beszélgetett Németh Zsolt a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2014 április 15 - kedd

Hivatalosan is megnyitották a Főiskolás Fesztivált (Videó)

Hivatalosan is kezdetét vette a háromnapos Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál. A 10. alkalommal megrendezett programsorozat számos szórakoztató elemet is tartalmaz, de szakmai előadások is színesítik. A megnyitó után a logisztika világával ismerkedhettek a BGF Gazdálkodási Karának hallgatói.
bővebben
2014 április 15 - kedd

Ovis tojásfa

Húsvéti kézműves délutánt szerveztek április 9-én a Csillagközi Óvodában.
bővebben
2014 április 14 - hétfő

Tudományos konferenciával kezdődött a Holokauszt Emlékév programsorozata (Videó)

Az eseményen a zalaegerszegi zsidóság történetét dolgozták fel a XVIII. századi betelepüléstől a vészkorszakon át egészen napjainkig. Városunkból mintegy 1400 embert hurcoltak el a haláltáborokba, közülük csak alig kétszázan térhettek haza.
bővebben
2014 április 14 - hétfő

Egy éve hunyt el Szalay Annamária (Videó)

Egy éve hunyt el Szalay Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke. A város polgármestere és alpolgármestere az évforduló alkalmából koszorút helyezett el a sírján.
bővebben
2014 április 11 - péntek

Kovácsoltvas szemétszedő botot kapott ajándékba az önkéntes környezetvédő (Videó)

Kulcsár István önkéntes szemétszedő munkáját köszönte meg Gyutai Csaba polgármester. Önzetlen tevékenységének elismeréseként egy kovácsoltvas szemétszedő bottal ajándékozta meg.
bővebben
2014 április 11 - péntek

Doszpoth Attila a Híradó Részletesben (Videó)

Beszállítói konferenciát szervezett a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Zalaegerszegen. Doszpoth Attila alpolgármesterrel beszélgetett Péter Árpád a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2014 április 11 - péntek

Aludj máskor - 24 órás vetélkedő (Videó)

Reggeli tornával, majd Gyutai Csaba polgármester köszöntőjével kezdődött az „Aludj máskor” elnevezésű 24 órás vetélkedő. Hat zalaegerszegi és egy keszthelyi középiskola diákjai versenyeznek egymással egy napon át, többek között kreatív, műveltségi, sportos és ügyességi számokban.
bővebben
2014 április 11 - péntek

Szakmák színháza

Április első szerdáján, délelőtt moziba mentünk. Ám még mielőtt azt hinnétek, hogy lógtunk a suliból, tisztázzuk: szó sem volt ilyesmiről! De még csak nem is filmet néztünk!
bővebben
2014 április 11 - péntek

Stephenie Meyer: Twilight-saga könyvek

Ahogyan a címből is kiderül, több könyvről van szó, melyek hihetetlen sikereket értek el világszerte, méghozzá a különleges és nem mindennapi történetek miatt. Összesen négy könyvből tevődik össze, melyek igen nagy terjedelemmel rendelkeznek. A könyvsorozat egy hétköznapi, fiatal lány életéről szól, akinek az élete teljesen megváltozik, miután édesapjához költözik.
bővebben
2014 április 10 - csütörtök

Keresztury emlékév (Videó)

Keresztury Dezső születésének 110. évfordulóját ünnepli idén Zalaegerszeg. A programokat a Keresztury Emlékbizottság szervezi, a lebonyolításban pedig a város kulturális intézményei és a zalaegerszegi középiskolák is aktívan részt vesznek.
bővebben
2014 április 10 - csütörtök

Nélküled

Juni Kitti Nélküled című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 április 10 - csütörtök

Úton hazafelé egy kis kitérővel

Este tíz óra volt már. Fáradtam kullogtam a buszmegálló felé, s közben a másnapi teendőimen gondolkoztam.
Így telt az út egészen célomig, s ott unottan vártam, hogy a busz beálljon a helyére.
bővebben
2014 április 10 - csütörtök

Az utolsó évfolyammise

2014. március 30. az utolsó évfolyammisénk dátuma, melyet ugyanolyan lelkesedéssel vártunk, mint amennyire nem akartunk eljönni a legelsőre anno 5 évvel ezelőtt. Amikor legelőször voltunk azon a vasárnapi szentmisén, azért nem akartunk eljönni, merthogy korán kellett kelni, és most komolyan, melyik 14 éves akar kikelni vasárnap reggel nyolc órakor az ágyból!? Igen, ezzel valahogy nagyobb korunkban sem boldogulunk jobban, de hát ott van az a bizonyos „muszáj”.
bővebben
2014 április 09 - szerda

Átvették a hatalmat a diákok Zalaegerszegen (Videó)

Városházi hatalomátvétellel kezdődött a III. Zalaegerszegi Városi Diáknapok. Itt Gyutai Csaba polgármester jelképesen átadta a város pecsétjét Bakos Dóra diákpolgármesternek. A város dísztermében a diákparlamenttel és az ünnepi diákközgyűléssel folytatódott a program, ahol többek között az egerszegi iskolák közös évkönyvének bevezetéséről, a kedvezményre jogosító „ötös-kártyáról” és a kamaszjátszótér programról döntöttek.
bővebben
2014 április 09 - szerda

Kezdődik a Fiatalok Hete (Videó)

Szerdán kezdődik a Fiatalok Hete Zalaegerszegen. A város általános, közép- és főiskolás diákjai a következő napokban közösségépítő vetélkedőkkel, szórakoztató és sport programokkal várják társaikat.
bővebben
2014 április 08 - kedd

A 90 éves Mária nénit köszöntötték

A 90 éves Csatlós Györgynét köszöntötte a város nevében dr. Kovács Gábor jegyző. Az idős asszony virágot, könyvet és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot kapott.
bővebben
2014 április 07 - hétfő

Külföldi diákok Zalaegerszegen (Videó)

Harminchét külföldi diákot és az őket kísérő tanárokat fogadta Gyutai Csaba polgármester a város dísztermében. A külföldi delegáció szombaton érkezett Zalaegerszegre, az Európai Unió által támogatott Comenius Iskolai Együttműködés projekt keretében, amelyben a diákok megismerhetik egymás népművészetét.
bővebben
2014 április 07 - hétfő

A Kozma Kft. a ZTE FC új támogatója (Videó)

Bemutatták a hétvégén a ZTE labdarúgócsapatának új támogatóját, a Kozma Kft-t. A zalaegerszegi vállalkozás a Tatabánya elleni meccs előtt mutatkozott be. Gyutai Csaba polgármester azt mondta, hogy ezzel a szerződéssel újabb lépés történt afelé, hogy úgy, mint 10 évvel ezelőtt, több tucat támogatója legyen a csapatnak.
bővebben