keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 június 07 - kedd

Vihar után

Összeült az operatív törzs hétfőn Zalaegerszegen, hogy átbeszéljék a vasárnapi vihar tapasztalatait. Mint ismert, egy óra alatt 72 milliméternyi eső zúdult a városra, ami miatt néhány helyen megbénult a közlekedés.
bővebben
2016 június 06 - hétfő

Fesztivál-finálé (Videó)

Több, mint 100 – könnyűzenei, kulturális és gasztronómiai – program várja az érdeklődőket most hétvégén az Egerszeg Fesztiválon. Péntektől a helyi értékeket és a göcseji hagyományokat őrző rendezvénysorozattal évről-évre a város napja, május 13-a előtt tisztelegnek.
bővebben
2016 június 06 - hétfő

Gyász és összetartozás (Videó)

A trianoni békeszerződés aláírásának 96. évfordulójára emlékeztek szombaton Zalaegerszegen. Mint ismert, a döntés következtében Magyarország elvesztette területének kétharmadát, és több mint hárommillió magyar rekedt az új határokon túl. A kormány 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította a dátumot.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Az V. Virtuális Városi Diákújság eredményhirdetése (Videó)

Az V. Virtuális Városi Diákújság pályázat eredményhirdetése a Zalaegerszegi Televízió Kultúrkör című műsorában.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Piaci epernap (Videó)

Több tonna eper várta ma a vásárlókat a megyeszékhelyi piacon, ahol immár ötödik alkalommal szervezték meg az Egerszegi Epernapot. Az édes gyümölcs mellett süteménykóstolással kedveskedtek az érdeklődőknek.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Családi nappal zárul az NB II-es labdarúgó szezon

A vasárnap 18 órakor kezdődő Ajka FC elleni mérkőzéssel zárul a ZTE FC csapatának 2015/2016-os szezonja. Ami biztos, hogy a dobogó harmadik helyénél rosszabb pozícióban nem végezhetnek, de a csapat mindenképpen győzelemmel szeretne búcsúzni az évtől. A mérkőzést Erdős József vezeti, segítői Georgiou Theodoros és Iványi István lesznek.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Kőrösi Kitti háromszoros magyar bajnok lett

A birkózók felnőtt női Magyar Bajnokságának Újpest volt a házigazdája. A Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzői közül Kőrös Kitti megvédte tavalyi Magyra Bajnoki címét. A 48 kg-ban a döntőbe jutásért csapattársát, Tornyos Dorinát 8-6-ra legyőzte. A döntőben a junior válogatott tatabányai Réczi Biankát 22:17-nél tussal verte meg.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Judo sikerek a diákolimpián

Cegléden közel 600 induló részvételével rendezték meg a Diák A, B, C korosztályos országos diákolimpiai döntőt. A Zalaegerszegi Judo SE 10 versenyzővel képviselte városunkat.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Ezüstös hétvége

Szombathelyen rendezték az úszók Nyugat-Dunántúli Regionális Bajnokságának harmadik fordulóját. A szombathelyi regionális bajnokságon a 10 aranyérem mellett 20 ezüstöt és 15 bronzérmet szereztek a zalaegerszegi úszók. A gyerekek közül többen első érmüket szerezték a versenyen, nyolcan újoncként sikeres vizsgát tettek ahhoz, hogy ezután igazolt versenyzőként képviselhessék a Zalaegerszegi Úszó Klubot. Emellett számos egyéni csúcs is született a viadalon.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Egerben is bizonyítottak a megyeszékhelyi tájfutók

A zalai tájfutók szívesen emlékeznek a tavalyi tájfutó országos diákolimpia döntőjére. Két okból is: több éremmel tértek haza a versenyről és a TRIÓ Egerszeg ZTC pedig a sikeres és színvonalas lebonyolításért kapott számos elismerő kritikát.
bővebben
2016 június 03 - péntek

Diákolimpia bronzérem a B33-on

Budapesten a B33 Diákolimpia „A”korcsoportos szabadtéri döntőjével elkezdődött az idei versenyszezon. Zalaegerszeget a Zrínyi Gimnázium leány csapata és a Kölcsey Ferenc Gimnázium fiú csapata képviselte, a régiós döntőből bejutva az országos versenyre.
bővebben
2016 június 02 - csütörtök

Útlezárás az Egerszeg Fesztivál alatt

2016. június 9-én (csütörtök) 00.00 órától június 13. (hétfő) 05.00 óráig lezárják a Széchenyi teret és a Kossuth utca Petőfi utcáig tartó szakaszát.
bővebben
2016 június 01 - szerda

Hamarosan nyit az AquaCity (Videó)

Újra birtokba vehetik az AquaCity medencéit a strandolók. A több hetes felkészülés végeztével június 11-től várják a fürdeni vágyókat Közép-Európa legnagyobb víztömegű aquaparkjában. A részletekről ma tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Nyertünk!

A 23. Ifjúsági Sajtófesztivált május 27- én Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg. Iskolánk „Suli TV”-s stábja az év videó- diákújságírója kategóriában nevezett. Természetesen nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Az Élet most jön velünk szembe…

Mikor kezdődik el az igazi élet? Mikor válunk felnőtté? Mikor érezhetjük igazán az elismerő pillantásokat? Az mi életünkben most jött el az a perc, a megmérettetés, amikor számot adhatunk tudásunkról, és eldől, tényleg képesek vagyunk megállni a saját lábunkon egyedül.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Trónok harca

A Trónok harca George R. R. Martin amerikai író még befejezetlen, A tűz és jég dala című könyvciklusának első része. Az író 1996 óta írja fantasy regénysorozatát, amelyekből 5 darab jelent meg idáig. A regény pozitív fogadtatásban részesült, mind a kritikusok, mind az olvasók részéről, amely többek között egy Hugo – díjjal is büszkélkedhet. Az igazi népszerűségét 2011- ben érte el, mivel ebben az évben tűzte műsorra a regényből készült sorozatot az HBO. A sorozat átütő sikert aratott, így nem csoda, hogy a könyvek ismertsége világszerte megnőtt.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Egy történet töredéke

Bezárva egy sötét szobába egész nap. Nem látni a napfényt és a kiutat, amely elhozná a szabadság drága kincsét. Messze az otthontól, a családtól és minden vágyától. Megőrült már ez a világ!
bővebben
2016 május 31 - kedd

Kedvenc művem

A kedvenc művem egy festmény. Családom egy festő ismerőse, Köller Péter készítette. Van több festményünk, illetve három dimenziós képünk is tőle. Szintén nagyon szeretem a Szomorú Bohóc sorozatot, amelyből nekünk kettő díszíti a lakásunkat.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Lenti

Az én kedvenc és egyben legszebbnek tartott helyem Lenti, a lakóhelyem. Sok élmény, emlék fűz ide. Ez egy kisváros Zala megyében, a Lenti járás székhelye. A Kerka folyó mellett fekszik a megye nyugati részén, közel a szlovén határhoz. Népessége kb. 7500 fő. Polgármester Horváth László, aki egy tisztességes állampolgár. Kötődésem oka, hogy méretéhez képest egy nagyon szerethető, kedvelhető hely. Minden megtalálható, amelyre egy átlagembernek szüksége van.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Gondolatok ballagás alkalmából

Azért vagyunk ma itt, mert ti írtatok egy dalt, és ma befejeztétek. A hangjegyek a dalban ti magatok vagytok, és ami összeköt titeket az a múlt. Néhol talán kissé hamis, és a ritmus sem mindig egyenletes, de egyedi és megmásíthatatlanul a tietek.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Filmes élmény – After the dark

A filozófiához közelálló film eredeti címe: After the dark, vagyis magyarul: A sötétség után. Mégsem ez lett a magyarra fordított címe, hanem csak annyi: Filozófusok, ezzel is utalva a történetre, miről is lesz benne szó.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Határtalanul 2016

Mint már az előző években, idén is nyert a Mindszenty iskola a Határtalanul pályázaton, melynek keretében a 7. évfolyam 6 napra elutazhatott Erdélybe, és felkereshette a régi Magyarország területeit.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Lakóhelyem - Csatár

Lakóhelyem Csatár. Sok emlék fűz ide, eme kis faluba, ahol felnőttem. A falum két külön részből áll: külső Csatár és belső Csatár. Kiskoromban még belső Csatárban laktam nagyszüleimmel együtt egy nagyon barátságos környezetben.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Határtalanul Erdélyben

Az Erdélyben eltöltött kirándulásban nekem a csütörtöki nap tetszett a legjobban, mert szerintem ezen a napon voltak a legizgalmasabb programok, és ekkor láttuk a legszebb tájakat.
bővebben
2016 május 31 - kedd

A társastánc

A társastáncnak kiváló közösségformáló és kapcsolatteremtő szerepe van, ahogy a fiú odamegy a lányhoz és felkéri őt táncolni, és ahogy a fiú vezeti a partnerét a parketten.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Határtalanul Erdélyben

A Határtalanul program keretében május 3-án az évfolyammal Erdélybe indultunk.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Kedvenc városom

Törzsgyökeres zalaiként elmondhatom, hogy nincs szebb vidék, mint a dimbes-dombos Zala megye. Nem csupán azért gondolom így, mert ide húz a szívem, hanem mert bárki lelkét rabul tudják ejteni és el tudják varázsolni a gyönyörű dombságok és a vadregénybe illő zöldellő vidékek. Mindig vissza fogok vágyni ide, hiszen szülőföldemként tekintek erre a tájra.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Határtalanul Erdély

Iskolánk 7. osztályos tanulói idén is eltölthettek öt napot Erdélyben a Határtalanul pályázat segítségével. Már nagyon sokat hallottam az ott élő magyarok szokásairól, a hegyvidéki tájakról, mégis amikor átléptük a határt, és az alföldet felváltották a hegyek, a látvány meglepően lenyűgöző volt. A domboldalban birkák, tehenek legeltek, a rétek tarkállottak a sokszínű virágoktól.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Szülőföldem

Szülőföld nem jelent mást számomra, mint megnyugvást és otthont. 18 éve szüleimmel és testvéremmel Zala megyében, Bucsuszentlászlón élek. Minden egyes gyerekkori emlék, a barátok és az iskola is ideköt. Mosolyogva emlékezek vissza azokra a pillanatokra, amikor először ki tudtam mondani azt a szót, hogy otthon.
bővebben
2016 május 31 - kedd

Erdélyben jártunk

Május elején az évfolyammal Erdélyben jártunk. Én legszívesebben még mindig ott lennék.
bővebben