keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 május 23 - hétfő

Kicsiny falum

Boronyák Alexandra Kicsiny falum című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Emlék

Bedő Dzsenifer Emlék című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

A tánc jelentősége életünkben

A tánc egy művészeti ág, amely a test – jellemzően ritmikus, zenére történő – mozgásával fejez ki érzelmeket, épít társadalmi kapcsolatokat, de spirituális tartalommal is bírhat.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Minden ember életében eljön az az időszak… - (Sikeres érettségi – a szép, boldog jövő reménye)

Minden ember életében eljön az az időszak, amikor számvetést kell végeznie, és döntenie kell a sorsáról. Ezek meghatározzák barátságainkat, szerelmeinket, és megváltoztatnak bennünket is. Ez az idő nekünk most érkezett el. Végzősként itt állunk a felnőtté válás kapujában, és csak egy lépés választ el minket az élettől.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Zala

Ruszin Dorottya Zala című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Mona Lisa

A Mona Lisa Leonardo da Vinci egyik leghíresebb és legtitokzatosabb festménye. Kutatások szerint a festményen Lisa di Antonio Maria Gherardini látható. A hölgy Firenzében született 1497-ben egy gazdag befolyásos családból, amely később veszített hatalmából és vagyonából. Az akkori szokások szerint tizenhat évesen házasodott. Francesco di Bartolomeo di Zanobi del Giocondo vette felségül, akivel középosztálybeli életet élt Firenzében. Később öt gyermekük született.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Ominózus év

Molnár Tamás Ominózus év című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Szandzsúszangen-dó

A Szandzsúszangen-dó szó szerinti jelentése Harminchárom oszlop csarnoka vagy másik nevén Lótusz kiráy csarnoka. Egyszerre ad teret több buddhista templomnak és Tenda iskolának. (A Tenda olyan iskola, ahol az emberek bővebb ismereteket kaphatnak a buddhizmus mélyebb tartalmáról.) Az épület középkori eredetű. Go-Shirakawa császár építtette, a Sengoku (nagy háborúk kora előtt) 1249-ben leégett, majd 1266 csak az aulát építették újjá.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Mi a szerelem?

Balazsicz Sára Mi a szerelem? című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Folyamat

Ruszin Dorottya Folyamat című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

A Sissi című filmtrilógia

1955-ben készült a Sissi című osztrák film, melynek rendezője Ernst Marischka, a főszerepben Romy Schneidert és Karlheinz Böhmt láthatjuk.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Sport, ami nevel

Kiskoromban sokszor mondták nekem, hogy milyen jó, hogy ennyit sportolok. Akkor még tudatlanul álltam a téma előtt, hisz mindig is szerettem mozogni, legyen szó futásról, dobásról, rúgásról.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Miért van az?

Kanizsai István Miért van az? című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Ahol a hegyek találkoznak a tengerrel

Egy kamasznak, aki nem találja a helyét, világot kell látnia. És ha lehetőséget kap erre, semmiképpen sem szabad elhalasztania. Az utazás formál minket, hiszen önállóságra ösztönöz, tapasztalatokkal gazdagít, és felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

XXI. Századi Szerelem

Györe Bendegúz XXI. Századi Szerelem című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 23 - hétfő

Röplabda: Bronzérmes a ZTE RK

A tornarendszerben zajló másodosztályú röplabda bajnokság, záró fordulóját Somogyjádon rendezték. A ZTE RK célja a bronzérem megszerzése volt.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Épül a stadion (Videó)

Zajlanak a munkálatok a ZTE Arénában. A több mint 1 milliárd forint összértékű beruházás a Nemzeti Stadionfejlesztési Program segítségével valósul meg. A fejlesztés jelenlegi állásáról pénteken bejárással egybekötött sajtótájékoztatón számoltak be a város, a megye valamint a klub vezetői.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Te Tedd! (Videó)

Te Tedd! néven köztisztasági akciót tartottak pénteken a Bóbita játszótéren. A tavaly hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezéshez idén is több százan csatlakoztak, akik egyebek mellett hulladékot gyűjtöttek, kerítést festettek, valamint fákat és cserjéket ültettek.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Érkezők és hosszabbítók a ZTE KK-nál

A Zalakerámia ZTE KK a 2015/2016-os bajnokságban az ötödik helyet szerezte meg, ami az elmúlt évek sikertelen szezonjai után mindenképpen óriási siker. A vezetők folyamatosan dolgoznak, Bencze Tamás közreműködésével a 2016/2017-es csapat kialakításán.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Balaicz Zoltán ünnepi köszöntője a Város napja alkalmából

Balaicz Zoltán polgármester ünnepi köszöntője a Város napja alkalmából.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Remekeltek a birkózók Győrben és Miskolcon

Az elmúlt hétvégén, nemzetközi versenyen szerepeltek a zalaegerszegi birkózók. A Sillai László Emlékversenyt Győrben rendezték, ahol hét ország 293 versenyzője versengett. A megyeszékhelyi birkózók kiválóan szerepeltek és hét érmet gyűjtöttek.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Airizer Emese magyar bajnok lett egyéniben

A csapatbajnokságok végeztével a zalai tekésekre az egyéni országos döntők vártak. A hölgyeknél a helyszín Budapest volt, ahol a legjobb 32 versenyző küzdött az aranyéremért, köztük a válogatott tagjai.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Az ötödiket is behúzta a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának ötödik fordulójában a Göcsej SK a budapesti 1988 Déli FC-t fogadta.
A hazaiak az első perctől a kezükbe vették az irányítás, de az első veszélyes helyzet a vendégek nevéhez fűződött.
bővebben
2016 május 20 - péntek

Az eső idén is a terembe kényszerítette az utcai kosárlabda szerelmeseit

A fagyosszentek idén sem voltak kegyesek a Decathlon Ball utcai kosárlabda fesztivál szervezőihez, mivel a szombati rendezvényt az eső miatt az Ostoros Károly Csarnokba voltak kénytelenek megrendezni. A Zalaegerszeg Városi Szabadidősport Szövetség szervezésében immár harmadik alkalommal szerveztek főleg amatőröknek szabadidős rendezvényt.
bővebben
2016 május 19 - csütörtök

Egyedülálló beruházás (Videó)

Járműipari tesztpálya épül Zalaegerszegen a kormány döntése értelmében – jelentette be a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor egy budapesti konferencián hatalmas beruházásnak nevezte a zalai tesztpálya-építést. A részletekről ma rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a város és a megye vezetői.
bővebben
2016 május 18 - szerda

Gyere hezzám guzsalyasba! (Videó)

Gyere hezzám guzsalyasba! címmel hagyományőrző táncház-mozgalom kezdődik Zalaegerszegen. A kezdeményezéssel a hajdani táncházak hangulatát szeretnék feleleveníteni. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették az újságírókkal.
bővebben
2016 május 18 - szerda

Fejlesztés (Videó)

Megújult a Juhász Gyula utcát és a MOL-t összekötő út a Páterdombon. Az arányos városfejlesztés jegyében az önkormányzat erre a beruházásra több mint 5 millió forintot fordított. A szakemberek a köznyelvben miseútnak nevezett szakaszt 210 méter hosszan és 5 méter szélességben hozták rendbe. Ez a korszerűsítés a két évvel ezelőtt felújított Juhász Gyula utcai vasúti átjáró folytatása volt.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Döntsük meg együtt a kézmosás oktatás világrekordját!

Iskolánk is csatlakozott ahhoz a „kézmosásoktatási világrekord-kísérlethez”, amelyet az Egészségügyi Világszervezet kéztisztasági világnapján hirdetett meg az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjának keddi vendége Balaicz Zoltán polgármester volt, aki közel fél órában tájékoztatta a nézőket a legutóbbi közgyűlés fontos döntéseiről, majd a városnapi rendezvényeket idézték fel.
bővebben