keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 május 17 - kedd

Kirándulás határokon át

Szombat kora hajnalban pontosan hajnali fél ötkor volt a találkozó a Zala Pláza parkolójában. Nagyon fáradtan, de annak ellenére mindenki izgatottan várta, hogy megérkezzen a busz. Időben oda is ért a megbeszélt helyre, és gyorsan bepakoltuk a cuccainkat, elbúcsúztunk a szülőktől, és sietve felszálltunk a buszra, hogy a legjobb helyeket elfoglaljuk.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Pünkösd ünnepe, a csíksomlyói búcsú

Jelentős egyházi ünnepünk a pünkösd, a Szentlélek eljövetelének napja, az Egyház e napon ünnepli a születésének napját. Az ünnep elnevezése a görög „pentekosztész” szóból ered, jelentése az „ötvenedik”, (a húsvétot követő ötvenedik nap). Érdekességként megemlítem, hogy a római katolikus egyházban a bérmálás szentségét hagyományosan pünkösd ünnepétől kezdődően szolgáltatják ki.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Pünkösd jegyében (Videó)

Idén is rendeztek városrészi napokat Botfán. A Pünkösd vasárnap ünnepi szentmisével indult, a megnyitót pedig a Hűvösvölgyi kastélyparkban tartották. Ezt követően kellemes szabadidős programokon vehettek részt a látogatók.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Családi pünkösd a Gébárti Kézművesek Házában (Videó)

Családok pünkösdöltek Zalaegerszegen a Gébárti Kézművesek Házában. Prokné Tirner Gyöngyivel beszélgetett Kósi Zsolt az M1 Ma délelőtt című műsorában.
bővebben
2016 május 17 - kedd

Arcképcsarnok (Videó)

Díszpolgárok arcképeiből nyílt kiállítás a Városházán. A gyűjteményt a Város napja alkalmából mutatták be az érdeklődőknek.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Díszközgyűlés (Videó)

A sakkozók című köztéri alkotás avatása után ünnepi közgyűlést tartottak a Díszteremben, melyen kitüntetéseket adtak át. A város legmagasabb elismerését, a Zalaegerszeg posztumusz díszpolgára címet idén Kustos Lajosnak, egykori tanácselnöknek adományozták.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Város napja (Videó)

Rendezett tanácsúvá válásának 131. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg. A város napja előtt – többek között szentmisével, díszközgyűléssel, kitüntetések átadásával és szoboravatóval – tisztelegtek. Ily módon utalva a múlt értékeire és a hagyományok őrzésének fontosságára.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Döntöttek (Videó)

Harmincegy napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselők megalkották a családok otthonteremtési kedvezményének helyi szabályozásáról szóló rendeletet. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Gyerekek együtt a Föld megmentéséért

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Széchenyi István Tagiskolájában Búcsúszentlászlón április 22-én, a Föld napján került megrendezésre a „Föld megmentésére” szervezett iskolai program.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Korcsolyáztunk

A 8.a osztály abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a kilencedik évfolyammal korcsolyázni mehetett.
bővebben
2016 május 13 - péntek

3 nap a szomszédoknál

A tavalyi tanév során szlovák cserediákokat fogadtunk iskolánkban. Izgatottan vártuk ezt az alkalmat, ugyanis sokunknak első vagy második lehetősége volt ez, hogy kortárs külföldi gyerekkel gyakorolja idegen nyelvi tudását. Nagy örömünkre tavaly nálunk hihetetlenül jól érezték magukat szlovák társaink, és felejthetetlen élményekkel távoztak Zalaegerszegről, örökre szívükbe zárva a várost, a Balaton partját, a tihanyi apátságot, Szigetvárt és a magyar embereket. Szavukat adták távozásukkor, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy hasonlóképpen érezzünk mi is Szlovákiában való tartózkodásunk alatt. Nem okoztak csalódást.
bővebben
2016 május 13 - péntek

Területi elsősegélynyújtó verseny

Idén is, az immár 45 éves hagyományt ápolva, megrendezték az elsősegélynyújtó versenyt, amelyen a másokon segíteni vágyó diákok mutathatták meg, mit is tanultak az elmúlt hónapokban, években.
bővebben
2016 május 13 - péntek

A Nagy Háború emlékhelyeinek felkeresése az olasz fronton a 100 éves évforduló alkalmából

Kirándulásunk úti célja a szlovén- és észak-olasz természeti szépségek, tájak megtekintése, valamint az I. világháborús emlékhelyek felkeresése volt.
bővebben
2016 május 11 - szerda

Zökkenőmentes közlekedés (Videó)

Megújult a Fenyő utca. Mintegy 50 millió forintból új közműveket, közvilágítási hálózatot és feltáró utat építettek a Páterdombon. A beruházást az önkormányzat finanszírozta. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2016 május 11 - szerda

Útfelújítás (Videó)

Folytatódik az útburkolat felújítása a Virágzó Mező utcában. A több éve indult projekt jövőre várhatóan befejeződik.
bővebben
2016 május 11 - szerda

Megújult a ZTV honlapja (Videó)

Megújult a Zalaegerszegi Televízió honlapja. A weboldal május 9-e óta modern és átlátható formában várja a böngészőket.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Új fejlesztés (Videó)

30 milliárd forint összértékű pályázatot hirdetett a kormány azoknak az önkormányzatoknak, amelyek nem részesültek az adósság-konszolidációból. A települések többek között energetikai korszerűsítésre, valamint az intézményhálózat bővítésére és korszerűsítésére fordíthatják a támogatásokat.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Landor-napok

Idén április 22-én tartottuk a Landor-nap rendezvényét. Hogy egészen pontos legyek, Landor-napok a versenysorozat hivatalos neve. Egy nappal korábban, április 21-én a német nyelvi kulturális verseny, a TALENT SHOW nyitotta meg a versenyek sorát.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Tehetségek - német nyelven

A Landor-napok nyitórendezvénye volt idén a német nyelvi kulturális verseny, a TALENT SHOW. Iskolánkban már a ’90-es évek eleje óta hagyományosnak számít ez a verseny. A jelentkezők három kategóriában mérhetik össze tudásukat: ének; vers/próza; színjáték. Nyelvtanárok, ének-zene tanárok alkotta zsűri dönt a helyezésekről.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Leghosszabb szavak

Mindig érdekelt, hogy melyik a világ leghosszabb szava. Anyával utánanéztünk az interneten. Azt találtuk, hogy egy kémiai anyag, a Titin nevű óriás fehérje teljes neve a leghosszabb. 189819 betűből áll, és a szó kimondásához 3 óra 33 perc és 23 másodperc szükséges.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Elsősegélynyújtó verseny

A Magyar Vöröskereszt idén 45.alkalommal rendezte meg országos elsősegélynyújtó versenyét. A városi döntőre április 6-án a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban került sor. Az induló csapatok előzetes feladatokat kaptak. Fel kellett készülni többek között sebek ellátásából, újraélesztésből, mentőhívásból.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Anyák napjára

Valójában miért is beszélünk kiemelt jelentőséggel az anyák napjáról? Mitől nevezetes ez a nap? Miért köszöntjük minden évben e jeles napon a szülőanyákat? Miért adunk édesanyánknak május első vasárnapján egy csokor virágot, netán mellé egy doboz bonbont?
bővebben
2016 május 10 - kedd

Tehetségkutató szavalóverseny a Mindszentyben

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium olvasótermében az idei tanévben is megszervezték a már hagyományossá vált tehetségkutató szavalóversenyt. Nemcsak a versenyzők, hanem az érdeklődők, az osztálytársak is meghallgathatták a verseket. Egy osztálytársam, Lábodi Barbara (11.a) is indult a versenyen, ezért én is beültem a rendezvényre, hogy meghallgassam a produkciókat, és drukkoljak Barbinak.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Korcsolyáztunk

A 8. a osztály abban a megtiszteltetésben részesült, hogy négy héten keresztül minden pénteken 7.00-tól a zalaegerszegi jégcsarnokban korcsolyázhat.
bővebben
2016 május 10 - kedd

Itt a tavasz

Deák Georgina Itt a tavasz című versével nevezett a Virtulis Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 május 09 - hétfő

Pénteken kezdődik az Egerszeg Fesztivál (Videó)

Pénteken kezdődik és egy hónapon át tart Zala megye legnagyobb összművészeti rendezvénye, az Egerszeg Fesztivál. A helyi értékeket és a göcseji hagyományokat őrző programsorozattal évről-évre a város napja, május 13-a előtt tisztelegnek. A szervezők idén is több mint 100 – könnyűzenei, kulturális és gasztronómiai – programmal készülnek.
bővebben
2016 május 09 - hétfő

Gáspár Dávid befejezi profi pályafutását és a női csapat edzője lesz

A ZTE NKK és a Zalakerámia ZTE KK közös sajtótájékoztatóján jelentette be Gáspár Dávid, hogy befejezi profi pályafutását. Döntését nagyban befolyásolta az egészségi állapota, hiszen ebben a szezonban a sérülések sem kerülték el a kiváló játékost.
bővebben
2016 május 06 - péntek

40 éves a Napsugár Bölcsőde (Videó)

Negyven éves a Napsugár Bölcsőde. A jubileum alkalmából ünnepségen idézték fel az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeit. A rendezvényen szó esett a következő évek fejlesztéseiről is.
bővebben
2016 május 06 - péntek

In memoriam (Videó)

Mert az úgy van… címmel kiállítás nyílt Gábriel József festőművész emlékére a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. Június 3.-ig az alkotó elmúlt 40 évének munkáiból láthat válogatást a közönség. A kiállításon Balaicz Zoltán polgármester mondott köszöntőt.
bővebben
2016 május 06 - péntek

KRESZ-verseny (Videó)

Mintegy 100 diák részvételével zajlott a második zalaegerszegi kerékpáros KRESZ-verseny a Liszt Ferenc Általános Iskolában. A rendezvényt az önkormányzat, a rendőrkapitányság és a polgárőrség azzal a szándékkal szervezte, hogy ily módon is felhívják a gyerekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására.
bővebben