keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 március 09 - hétfő

Az én Tündérországom

Ha az én Tündérországom megvalósulhatna, akkor ebben a világban mindenki addig élne, ameddig akar. Már a gyerekek is tudnának autót vezetni valamint nem kéne matek órákra járni. A tanulók csak ötöst kaphatnának. Minden ember gazdag és híres lenne.
bővebben
2015 március 09 - hétfő

Az én sportom

2007-ben, hét évesen kezdtem el táncolni az XXL-ben. A hobbi tánc, hamar átváltott versenytáncba, ahol csapatban, majd szólóban és duóban is indultam a különböző országos, európai és világbajnoki versenyeken.
bővebben
2015 március 09 - hétfő

Alsós farsang

Február 12-én, csütörtökön került megrendezésre az alsósok farsangja. Nagyon élveztem ezt a délutánt. Sok program volt, például zsákbamacska és büfé is. Az osztályunk korábban ebédelt, így több időnk maradt a játékra.
bővebben
2015 március 06 - péntek

A 90 éves Papp Miklósnét köszöntötték (Videó)

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Papp Miklósnét Zimborás Béla, a Humánigazgatási osztály helyettes vezetője.
bővebben
2015 március 06 - péntek

Újra nyit a városi strand (Videó)

38 napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén a város közgyűlése. A legfontosabb döntésekről péntek délelőtt tájékoztatták az újságírókat a város vezetői.
bővebben
2015 március 06 - péntek

Útlezárás március 15-én

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2015. március 15-én (vasárnap) a városi ünnepség miatt 10.30 órától lezárják a Széchenyi teret és a Kossuth utcát. 10.00 órától a Csány térről nem lehet kihajtani a vasútállomás és a kórház irányába. Az útlezárás teljes feloldására várhatóan 12.00 órakor kerül sor. Megértésüket és türelmüket köszönjük. Az útlezárás idején a Volán járatai a Mártírok útján közlekednek.
bővebben
2015 március 05 - csütörtök

Elfogadták az építményadó koncepcióját (Videó)

Megkülönböztetett figyelem kísérte az új helyi adónem koncepciójának vitáját a közgyűlés csütörtöki ülésén. A képviselők közel másfél órás vita után 14 igen, 2 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadták az előterjesztést.
bővebben
2015 március 04 - szerda

Még lehet jelentkezni a Zegasztár vetélkedőre (Videó)

Nagy az érdeklődés, de még lehet jelentkezni a Zegasztár című kulturális vetélkedőre. Az immár hagyományos programot az önkormányzat Humánigazgatási Osztálya és a Zalaegerszegi Televízió közösen szervezi.
bővebben
2015 március 03 - kedd

Varázslatos technika

Informatika órákon hétről hétre sok technikai újdonsággal ismerkedhetünk meg. Völler Gyula bácsi sokat mesél a technikai fejlődés új irányáról, a mesterséges intelligencia térhódításáról napjainkban.
bővebben
2015 március 03 - kedd

Egy felejthetetlen koncertélmény

A Neoton Famíliáról, mint az 1970-80-90-es évek egyik legismertebb magyar popzenei együtteséről szeretnék írni. A zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban adott koncertjükön volt szerencsém részt venni. Hatalmas élményt jelentett számomra egy olyan együttes koncertjét végighallgatni, akik a szüleimnél is idősebbek.
bővebben
2015 március 03 - kedd

Új civil kezdeményezés – Polgári estet rendeztek Zalaegerszegen (Videó)

Polgári estet rendeztek hétfőn Zalaegerszegen. A régimódi társas összejövetel egy új civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy a megyeszékhelyen élők háromhetente egy kellemes estét töltsenek el. Az első alkalommal megszervezett eseményen városatyák, neves művészek, intézményvezetők és helyi civilek vettek részt.
bővebben
2015 március 03 - kedd

Szalagavató ünnepély a Mindszenty Gimnáziumban

Mióta készültünk erre, és mennyire vártuk a szalagavatónkat! Lázas táncpróbák folytak már októbertől, bár akkor még nem éreztük, illetve felfogni sem tudtuk igazán, hogy ez az utolsó évünk, az az év, ami megalapozza az előttünk álló életet.
bővebben
2015 február 27 - péntek

Drogprevenciós roadshow Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszegre érkezett a Legyen más a szenvedélyed! nevű drogprevenciós roadshow. Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia programja olyan értékekre irányítja rá a fiatalok figyelmét, melyek a káros szenvedélyek helyébe léphetnek.
bővebben
2015 február 27 - péntek

A Göcseji Múzeum nőnapi akciója

Örömmel adunk arról hírt, hogy Nőnap alkalmából, csatlakozva az országos kezdeményezéshez, amely március 8-án 50 %-os kedvezményt biztosít a múzeumi belépők árából a hölgyek számára, a Göcseji Múzeum egész héten: március 3-a és 7-e között ugyanezt a kedvezményt biztosítja számukra.
bővebben
2015 február 26 - csütörtök

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Zalaegerszegen (Videó)

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek a Kosztolányi úti Gulag Emlékműnél. 1947. február 25-én koholt vádak alapján tartóztatták le, majd hurcolták a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A szerdai eseményen a kommunizmus valamennyi áldozata előtt tisztelegtek.
bővebben
2015 február 25 - szerda

Felvásárolná Czobor Mátyás hagyatékát a Göcseji Múzeum (Videó)

Czobor Mátyás Zalaegerszeg egykori polgármesterének hagyatékát szeretné felvásárolni a Göcseji Múzeum. A tárgy-együttes összege 1 millió 650 ezer forint. A múzeum munkatársai és a város vezetői a helyiek segítségét kérik. Egy felajánlás már érkezett. Idén a polgári estély bevételét erre a célra fordítják.
bővebben
2015 február 25 - szerda

Tűzzománcok Szilvike néni műhelyéből

Kiállítás a Kölcsey Gimnázium Galériájában
bővebben
2015 február 24 - kedd

Konferencia a zalaegerszegi duális képzésről (Videó)

Gazdaság együttműködési lehetőségei a zalaegerszegi felsőoktatással – ezzel a címmel tartottak konferenciát kedden az Infocentrumban. A rendezvényt a Gépészeti mechatronikai hálózati kutatás és képzési együttműködés című projekt keretében valósították meg. A programon a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola oktatói tartottak előadásokat.
bővebben
2015 február 20 - péntek

25 éves a PTE Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja (Videó)

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja. Az ünnepségre meghívást kaptak a korábbi oktatók és vezetők, valamint a megye egészségügyi szakemberei is. A rendezvényen jelen volt Rigó Csaba kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester és Jenei Zoltán, a PTE kancellárja is.
bővebben
2015 február 20 - péntek

Fesztiválos történet

Ha jól emlékszem, négy éve, nyáron történt. Alig vártuk, hogy már szünet legyen, ugyanis eldöntöttük: egész nyáron fesztiválozni fogunk.
bővebben
2015 február 20 - péntek

Flóra tévedése

Flóra kezdetben jól tanuló, kedves, csendes lány volt. Mindene megvolt, barátai, szerető családja, ezek mellett még az iskolában is kitűnő teljesítményt nyújtott. Legbelül mégis ürességet érzett. Kimerültté vált, fáradt volt, majd egy nap összeveszett számára fontos emberekkel.
bővebben
2015 február 20 - péntek

A Muzsika hangja c. musical a Hevesi Sándor Színházban

A muzsika hangja című színházi előadásra tavaly mentünk el az egész osztállyal. Az előadás napján hideg idő volt, és külön kellett mindenkinek eljutnia a színházba. Ritka alkalom szerintem a színházban, hogy valaki a páholyban ülhet, de mi az osztállyal onnan nézhettük végig a musicalt. A színházi darabban az egyik osztálytársunk is játszott, ez volt az oka, hogy mi is elmentünk megnézni a produkciót. Megérte.
bővebben
2015 február 20 - péntek

A Szépség és a Szörnyeteg

Budapesten az Operettszínházban „A Szépség és a Szörnyeteg” című musicalt néztük meg, ami számomra több mint a mese.
bővebben
2015 február 20 - péntek

Ötvenöt hallgató vette át diplomáját a BGF-en (Videó)

Diplomaosztó ünnepségen köszöntötték a BGF Zalaegerszegi Képzési Karának negyvenegyedik végzős évfolyamát. Ebben a félévben összesen 55 hallgató fejezte be az alap- vagy mesterképzést és vehette át közgazdász diplomáját.
bővebben
2015 február 18 - szerda

Építményadó bevezetését tervezik Zalaegerszegen

Építményadó bevezetést tervezi a város. Ezzel akarják pótolni azt a 600 millió forintos hiányt, amit egyebek mellett az iparűzési adó csökkenése okozott. Az új adó a tervek szerint a vállalkozásokat érinti.
bővebben
2015 február 18 - szerda

Több mint ötszázan vettek részt a városi farsangon (Videó)

Több mint félezren öltöttek jelmezt a városi farsangi felvonuláson, hogy jókedvvel, bohókás maskarákkal és mindenféle más praktikával elűzzék a telet. A kezdeményezést 17 évvel ezelőtt a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete indította útjára.
bővebben
2015 február 17 - kedd

1, 8 milliárd forintos versenyképességi program indul a Nyugat-Dunántúlon (Videó)

1, 8 milliárd forint összköltségű járműipari, gépipari és mechatronikai program indul, amelyben Zalaegerszeg több vállalata és intézménye is részt vesz. A projekt célja a stratégiai ipari technológiák, valamint az ehhez kapcsolódó kutatások fejlesztése.
bővebben