keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 április 29 - péntek

Pályázat energiatakarékos korszerűsítésre

az iparosított technológiával épült lakóépületek
energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának és a lakóépületek környezete felújításának támogatására (Kódszám: LKFT-2005-LA-2)Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter által meghirdetett LKFT-2005-LA-2 pályázati felhíváshoz kapcsolódva nyilvános pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült, legalább 10 lakásos lakóépületek energiatakarékos felújításának, illetve ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek, valamint közvetlen környezetében lévő utak, parkolók, játszóterek, parkok korszerűsítésének, felújításának támogatására.
bővebben
2005 április 29 - péntek

Pályázat gyűjtőkémények biztonságtechnikai felújítására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki az 1985-ig épült legalább 8 lakással rendelkező lakóépületek üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményei (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújításának, kiváltásának támogatására.
bővebben
2005 április 29 - péntek

Vegyszeres növényvédelem

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KAMPFL Kft. növényvédelmi munkálatokat végez az alábbi táblázatban szereplő őszi káposztarepce vetésterületeken.
bővebben
2005 április 29 - péntek

Családon belüli erőszak - szakmai konferencia

A Zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai konferenciát tart „Családon belüli erőszak” témában.Időpont: 2005. május 19. (csütörtök) 10.00 óraHelyszín: Megyeháza, Nagyterem (Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10.)
bővebben
2005 április 29 - péntek

Aknázómoly elleni permetezés

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata növényvédelmi munkálatokat – vadgesztenye fákon aknázómoly elleni permetezést – végeztet el az időjárástól függően 2005. május 2-3-án 20.00 órától az éjszakai órákban az alábbi helyszíneken: Deák tér, Tomori P. u., Bíró M. u., Várberki u., Gasparich u., Virág B. u., Május 1 liget, Kisfaludy u., Dózsa liget, Rákóczi úti kisliget, Zrínyi M. u.
bővebben
2005 április 28 - csütörtök

Duatlon országos ranglistaverseny

2005. május 8-án, vasárnap 10.00 és 17.30 óra között Zalaegerszeg belvárosában DUATLON országos ranglistaversenyt, „Mozdulj Egerszeg” nyílt futamot, valamint a kicsiket megmozgató „Szedd a lábad” óvodás versenyt rendeznek, amely a belvárosi utcákban ebben az időszakban kisebb-nagyobb mértékű forgalomkorlátozással jár.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Születésnap Göcsej Kupával

Április 30-án Zalaegerszegen, 9 órától az Ostoros (ZTE) csarnokban rendezik meg 35. alkalommal a súlyemelők Göcsej Kupáját. A versennyel ünneplik a Zala Megyei Súlyemelő Szövetség 40 éves születésnapját. A viadal az egykori alapító elnökre emlékezve, Kiss Róbert nevét viseli majd.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Aláírták a szerződést

Sajtótájékoztató keretében írta alá az U 19 éves férfi labdarugó Európa-bajnoki selejtező rendezéséről szóló szerződést dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere és Brünyi Béla, az MLSZ utánpótlás-bizottságának titkára. A megállapodás értelmében május 27-31 között a megyeszékhelyen rendezik meg a magyar válogatott csoportjának mérkőzéseit.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Két gól, három pont

ZTE – Nyíregyháza   2-0  (1-0)Zalaegerszeg, 2500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Vad II István. Asszisztensek: Gaál Bence, Nyekita Dezső.Góllövő: Balog Cs. (40.), Andorka (72.). Sárga lap: Szatke (24.), Kaj (68.), Koplárovics (79.), Márton (90+2.).ZTE:  Varga Z. – Kocsárdi, Sebôk V., Kozmér, Gaál M. –  Kaj (Németh P.(90+1.) , Ljubojevics(Andorka 33.), Balog Cs., Selei (Torma 66.) – Sebôk J., Koplárovics. Vezetőedző: Gellei Imre.Nyíregyháza:  Németh V. – Tímár, Szatke, Ambrusz, Vasas – Némedi, Minczér (Márton 65.), Laskai (Schranz 46.), Sipos N. – Celso (Kenesei 46.), Nikolic.Szakmai tanácsadó: Détári Lajos.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Aranyos sakkozók

Egymásután negyedszer lett magyar bajnok a Zalaegerszegi Csuti SK Hydrocomp sakkcsapata. Az ünnepélyes éremkiosztón dr. Varga Tibor, a klub elnökhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Majd elmondta, hogy a négy bajnoki cím közül mindegyik más körülmények között született meg, de valamennyihez nagy erőfeszítés kellett a játékosok és vezetők részéről egyaránt. Megköszönte a város, a megye és a szponzorok támogatását, hiszen nélkülük nem lehetett volna négyszeres bajnok a Csuti SK.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Önálló helyen a drogambulancia

Hetek óta dolgoznak a szakemberek a mentálhigiénés központ tetején. A jelenlegi egyszintes épület újabb emelettel bővül. A beruházás a páciensek jobb ellátását szolgálja, és egyben megszűnteti a lapos tető következtében többször előfordult beázásokat.
bővebben
2005 április 27 - szerda

Területcserére várnak

A tavaszi napsütés sokakakt csal ki a szabadba. A zalaegerszegiek Gébárt vagy az alsóerdei kerékpárút felé veszik általában az irányt. Ki kerékpárral, ki gyalog indult a kellemes környezetbe, ám sokan megdöbbenve látták, hogy az úti cél végállomása, az Aranyoslapi forrás és annak környezete még a tavalyinál is szomorúbb látványt nyújt. A romos fabútorok és játékok arról tanúskodnak, jobb időket is élt már meg a kirándulóhely.
bővebben
2005 április 26 - kedd

A Zalahús végleg eltűnt a piacról?

Alig száradt meg a tinta a Zalahús Rt. többségi részvénycsomagja értékesítési szerződésének aláírásán, máris szétfutott a hír, hogy a patinás cég felszámoló kezébe került. Április 5-től jogerős a felszámolás, amelyet a nagy tapasztalattal rendelkező Vectigalis Rt szakemberei végeznek. A Zala Megyei Mukaügyi Központtal közösen tartott sajtótájékoztatón dr. Varga Jenő felszámoló, a Vectigalis Rt. elnök-igazgatója Péter Mártával, zalaegerszegi munkatársával közösen ismertette az eddig megtett intézkedéseket.
bővebben
2005 április 26 - kedd

Elsősegélynyújtó verseny

Általános és középiskolások részére szervezett városi elsősegélynyújtó versenyt a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.Benkő Lászlóné, a szervezet városi titkára elmondta: összesen hat iskola – három általános és három középiskola – csapata mérte össze tudását, ahol a fiataloknak a korábban elsajátított elsősegélynyújtási ismereteikből adtak számot.
bővebben
2005 április 25 - hétfő

Nemes versengés - közösségteremtés

A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskola (MMIK) rendezésében a Zalai Gyermekek XII. Művészeti Találkozója eseményeinek adott otthont az elmúlt hétvégén Zalaegerszeg. Szombat délelőtt a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az ének és hangszeres zene, az MMIK-ban szombat délután és vasárnap délelőtt a nép játék és néptánc, valamint a modern tánc és egyéb produkciók képviselőit láthatták, hallhatták az érdeklődők. A gálán a kistérségi találkozókon továbbjutottak léptek fel, több mint ezer ifjú tehetség 107 produkcióját értékelte a zsűri.
bővebben
2005 április 25 - hétfő

Zsinórban negyedszer

Z. Csuti Hydrocomp-N. Tungsram 8,5:3,5Budapest. NB I-es csapatmérkőzés.A bajnokság utolsó fordulójában valamennyi együttes a fővárosban játszott. Az NB I. élén álló csutisok magabiztos játékkal győzték le a zalai rivális kanizsai együttest. Így zsinórban negyedszer lettek bajnokok, amely előtte egyetlen vidéki együttesnek sem sikerült.
bővebben
2005 április 23 - szombat

Nagyon kellett a győzelem

Kaposvár  –  ZTE    0-2 (0-2)Kaposvár, 2500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Megyebíró. Asszisztensek: Medovarszky, Tóth P.Góllövő: Sebők J. (27. ill. 35.) Sárga lap:  Sebők J. (8.), Kozmér (24.), Józsi (41.), Koplárovics (50.), Maróti (56.), Jovánczai (74.) Kaposvár: Balajcza – Finta, Petrók, Hegedűs (Andruskó 46.), Kovácsevics – Maróti (Kardos 60.), Máté P., Tóth B., Zsolnai (Farkas N. 83.) – Jovánczai, Oláh. Vezetőedző: Prukner László.ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Kozmér, Balog Cs. – Kaj, Gaál M., Józsi (Horváth A. 90.), Selei – Sebők J. (Radu Sabo 77.), Koplárovics (Csóka 91.). Vezetőedző: Gellei Imre.
bővebben
2005 április 23 - szombat

Leszúrtak egy férfit a belvárosban

Szombaton délután négy óra körül az Ady és Eötvös utca sarkán egy középkorú férfit egy másik személy mellkason szúrt. A bántalmazott olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban életét vesztette. A 43 éves támadót elfogták, emberölés miatt eljárást indítanak ellene.
bővebben
2005 április 22 - péntek

Fesztivál a Göcseji Falumúzeumban

Az idei évben több mint harminc fazekas és keramikus vett részt Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban a II. országos fazekas-keramikus találkozón. A háromnapos fesztiválra Magyarország számos vidékéről érkeztek mesterek a legkülönbözőbb díszítésű, formájú fazekakkal, tálakkal, csuporokkal, sütő-főző edényekkel, amik nemcsak a népi kultúra részei, hanem ma is használatban lévő tárgyak.
bővebben
2005 április 22 - péntek

Majális

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik május 1-jén az Alsóerdőn a Majálist.Főbb programok:- Zene: Petánovics Csaba- 17.00 órakor divatbemutató a Cast Models Modellügynökség szervezésében – ízelítő a zalaegerszegi kereskedők tavaszi kollekcióiból
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Csácsbozsok a mi otthonunk - tegyünk együtt tisztaságáért!

A Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat, az Izsák Imre ÁMK és a Csácsbozsoki Polgárőr Egyesület szervezésében a csácsi és a bozsoki lakosság, az Izsák ÁMK tanulói, valamint a hegyi ingatlan-tulajdonosok aktív részvételével 2005. április 29-én (pénteken) KÖRNYEZETVÉDELMI – TISZTASÁGI NAPOT tartunk. (esőnap: 2005. május 6.)
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Pályázat Fiatal Családok Otthonába

Zalaegerszeg, – Átalszegett u. 23/A. A. lh. I. emelet 26. (alapterülete: 34 m2, erkélyes), – Átalszegett u. 23/A. A. lh. II. emelet 38. (alapterülete: 38 m2, erkélyes), – Átalszegett u. 23/A. A. lh. tetőtér 63. (alapterülete: 27 m2), – Átalszegett u. 23/A B. lh. tetőtér 61.     (másfél szobás lakás, 42 m2)szám alatt a zalaegerszegi Fiatal Családok Otthonában megüresedett négy szálláshely. A szálláshely általában 1 szoba, konyha, előtér, kamra, fürdőszoba-WC kizárólagos használatú helyiségekből áll. A szálláshely legfeljebb 60 hónapra vehető bérbe, speciális feltételek megléte mellett.
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Igényfelmérés lakbértámogatás bevezetésére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kormány „Fészekrakó” programja és 3/2005. (I.12.) számú Kormányrendelete szerint lakbértámogatás bevezetését tervezi és ehhez előzetes igényfelmérést végez.
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Négy pont, vagy szankció

Igazgatósági ülést tartott, a ZTE FC Rt., a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság. A tanácskozáson a tagok döntöttek a májusi közgyűlés előkészítéséről, áttekintették az rt. pénzügyi helyzetét.
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Művészek Varkausból

Zalaegerszeg testvérvárosában, a finnországi Varkausban élő és alkotó művészek – Taru Mantynen szobrászművész, Vainö Ronvinen grafikusművész és Tuulikki Lainamo üvegművész – kiálltásának ünnepélyes megnyítójára került sor a Hevesi Sándor Színház előcsarnokában.
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Közös főiskolás diáknapok

Első alkalommal rendezett Zalaegerszeg három főiskolája közös diáknapokat. A háromnapos rendezvény fővédnöke, dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntöte a fiatalokat és bíztatta őket, vállaljanak nagyobb szerepet a város életében, hiszen szükség van a kritikus nemzedékre.
bővebben
2005 április 21 - csütörtök

Gyermekalkotások az MMIK-ban

A vizuális kifejezés sokszínűségéről és a technikák változatosságáról árulkodó rajzok, képek, batikok, szőttesek, nemez faliképek, használati tárgyak, agyagfigurák, gyöngyfűzések – felsorolni is nehéz, milyen sokféle alkotást vonultatott fel a Gyermekalkotások XII. Zala megyei kiállítása, mely tegnap nyílt meg az MMIK-ban.
bővebben
2005 április 20 - szerda

Kedvezmények az Egerszeg-kártyával

Hamarosan kezdődik a nyári szezon, kinyit a strand, a termálfürdő és az aquapark. Az előző évekhez hasonlóan a zalaegerszegi állandó lakosú személyek kedvezményes belépőt válthatnak többek között a fent említett fürdőkbe is, ha érvényes Egerszeg-kártyával rendelkeznek.
bővebben
2005 április 20 - szerda

Kullancsirtás

Értesítjük a lakosságot, hogy Zalaegerszeg város motoros permetezőgéppel kullancsirtást végeznek az alábbi helyeken és időpontokban:
bővebben
2005 április 20 - szerda

Pályázat közmű- és mélyépítési szakreferens munkakör betöltésére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Jegyzője pályázatot hirdet közmű- és mélyépítési szakreferens munkakör határozott időre történő betöltésére.
bővebben