keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 október 10 - hétfő

Csácsbozsoki ősz (Videó)

Elkezdődött a hagyományos Csácsbozsoki ősz nevű programsorozat, melynek a településrész önkormányzata, a helyi művelődési ház, az Izsák Imre Általános Iskola és az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub a házigazdája. Szombaton boros túrára hívták a környék lakóit.
bővebben
2016 október 10 - hétfő

Tisztelet a nyugdíjasoknak (Videó)

Szombaton sem állt meg az élet Botfán. A városrész közösségi házában hagyományosan – az idősek napjához kapcsolódva- színes programokat szerveztek a nyugdíjasoknak.
bővebben
2016 október 07 - péntek

1956-ra emlékeznek (Videó)

Nagyszabású rendezvénysorozattal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára Zalaegerszeg. A programok szervezésében az 56-os Hagyományőrző Egyesület, a Rákóczi- illetve a Politikai Foglyok Országos Szövetségének zalai szervezete, valamint a megyei és a városi önkormányzat egyaránt részt vesz.
bővebben
2016 október 07 - péntek

Tisztelgés (Videó)

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Csány László téren. A magyar szabadságharc tragikus eseményeit Kaján Imre, a Göcsej Múzeum igazgatója idézte fel, aki úgy fogalmazott: az 1848-49-es hősök egy polgári országért küzdöttek és ez a harc sikeres volt.
bővebben
2016 október 06 - csütörtök

Fejlesztéssorozat (Videó)

Fejlesztések kezdődtek a Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesületnél. A beruházás várhatóan 25 millió forintba kerül. A részleteket sajtóbejáráson ismertették az újságírókkal.
bővebben
2016 október 06 - csütörtök

Emléktúra (Videó)

Emléktúrát szervezett az Életet az Éveknek Szövetség Zala megyei Szervezete a gyaloglás világnapja alkalmából. A korábbi, nemrégiben elhunyt megyei elnök Boda László tiszteletére rendezett sétán közel százan vettek részt.
bővebben
2016 október 06 - csütörtök

Rendhagyó kiállítás (Videó)

Rendhagyó és látványos módon mutatkozott be idén Zalaegerszeg a 27. Tusványos nevű fesztiválon. A főleg fiataloknak szóló erdélyi rendezvénynek júliusban volt díszvendége a város. Az ott született művekből most kiállítás nyílt az Új Nemzedék Közösségi Térben.
bővebben
2016 október 05 - szerda

Egy éve szól az Egerszeg Rádió (Videó)

Egy éves az Egerszeg Rádió. A 95.1-es frekvencia mára már a város leghallgatottabb csatornájává vált. A születésnapot faültetéssel és kitelepüléssel ünnepelték.
bővebben
2016 október 05 - szerda

Jótékonykodtak (Videó)

Több rekord is megdőlt az AquaCityben rendezett 15. jótékonysági napon. A főzőversenyen befolyt összeggel ezúttal a Gasparich úti Idősek Otthonát támogatták. A 12 millió forintos adományt szerdán adták át a városházán.
bővebben
2016 október 05 - szerda

Munkarend-változás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatalában a munka- és ügyfélfogadási rend az alábbiak szerint alakul:
bővebben
2016 október 03 - hétfő

Ünnep (Videó)

Számítunk rájuk, szükségünk van rájuk, szeretjük őket – összegezte Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében, mit jelentenek nekünk ezüsthajú, aranyszívű szüleink, nagyszüleink és dédszüleink. A Keresztury VMK-ban tartott Idősek világnapi rendezvény a nyitánya az egy hónapon át tartó városi programsorozatnak.
bővebben
2016 október 03 - hétfő

Szüreti mulatság (Videó)

Felvonulással egybekötött szüreti mulatságot szervezett a Keresztury VMK Andráshidai Művelődési Háza és a településrész önkormányzata. Az „Igazgyöngy” Hagyományőrző Egyesület és a Borbarát Kör közös programja a hagyományos lovaskocsis túra idén is népszerű volt.
bővebben
2016 szeptember 30 - péntek

Sportpályát avattak (Videó)

Kosárlabda pályát avattak péntek délelőtt a Zrínyi Gimnázium udvarán. A legújabb sportlétesítményt – mint ahogy eddig is – a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjaival közösen használják majd a tanulók. A beruházást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségén kívül helyi vállalkozók és a város támogatta.
bővebben
2016 szeptember 30 - péntek

Legszebb konyhakertek (Videó)

Díjátadóval zárult A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei verseny Zalaegerszegen. Ezúttal 11 magánszemély és intézmény, köztük több óvoda részesült elismerésben. A megmérettetés két kiemelkedő kertészetét országos minősítésre is felterjesztette a zsűri.
bővebben
2016 szeptember 30 - péntek

Megszépültek (Videó)

Felújításokról számoltak be csütörtök délelőtt a város-, és intézményvezetők. A Kiss utcai bölcsődében tartott ünnepségen elhangzott: a következő két évben félmilliárd jut majd a szükséges munkálatokra a Napsugár úti, illetve a Cseperedő Bölcsődében.
bővebben
2016 szeptember 29 - csütörtök

Köszönet (Videó)

Zalai olimpikonokat köszöntöttek a megyeházán. A képviselők Molnár Flóra úszónak, Tátrai Miklós sportlövőnek, Zborai Gyula asztaliteniszezőnek és Tunkel Nándor erőemelőnek gratuláltak az ötkarikás játékokon nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.
bővebben
2016 szeptember 29 - csütörtök

Színezhetnek (Videó)

Bemutatták a Tourinform Iroda új kiadványát. Ez egy színezőkönyv, melynek különlegessége, hogy Zalaegerszeg legfontosabb látnivalóit tartalmazza, s elkészítésében Tóth Norbert grafikus segédkezett.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Foglalkoztatási paktum (Videó)

Foglalkoztatási paktumot hozott létre Zalaegerszeg önkormányzata a városban működő vállalkozások bevonásával. Az erről szóló együttműködési megállapodást szerdán írták alá. A kezdeményezés legfőbb célja a városban jelentkező szakképzett munkaerőhiány enyhítése.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Új lelkész (Videó)

Új lelkész került a zalaegerszegi Református Egyházközség élére. Hodánics Péter Csaba a 27 éven át itt szolgáló Török Zoltán lelkipásztor feladatait veszi át. Ma feleségével, Tündével a városházán jártak és bemutatkoztak a polgármesternek is.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Közönségtalálkozó Bencsik Andrással (Videó)

Bencsik Andrással, a Demokrata című folyóirat főszerkesztőjével találkozhattak az érdeklődők kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Civil Összefogás Fórum által szervezett közönségtalálkozón a migrációs helyzetről esett szó.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Őszikék - idősbarát program (Videó)

Az idősek világnapjára készül Zalaegerszeg. Szeptember 28-tól október 25-ig különféle kulturális, sport és közéleti programok várják ezt a korosztályt.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Továbbra is veretlenek a tekézők a Szuper Ligában

A negyedik fordulót rendezték a tekézők Szuper Ligájában, ahol a zalai hölgyek hazai pályán, míg a férfiak idegenben győztek. A ZTE ZÁÉV együttese a középcsapatnak számító tatabányát fogadta.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Szombathelyen és Zánkán is versenyeztek a tájfutók

A nyár végén több olyan felkészülési versenyen vettek részt a zalai tájfutó klubok, melyek már az őszi bajnoki versenyekre készítik fel a sportolókat. Szombathelyen három futamban – két rövidtáv, egy normáltáv – Szombathely Kupa néven regionális ranglista futamon küzdhettek a résztvevők a dobogós helyezésekért.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Sokan neveztek 2016-os évi duatlon bajnokságra

A Zalaegerszegi Triatlon Klub szeptember 24-én rendezte a Zala Megye 2016. évi nyílt duatlon bajnokságát és a Diákok 2016. évi Zala Megyei Olimpiáját.
bővebben
2016 szeptember 28 - szerda

Három év után újra az NB II-ben a ZKK

A 2013/2014-es idényben szerepelt utoljára az NB II-ben a ZKK férfi kosárlabda csapata. Akkor megismételve a kezdő szezonjában mutatott produkcióját, 6. helyen végzett az együttes. Nehéz időszak volt ez a csapat számára, mivel a szezon felét 5-7 emberrel volt kénytelen lejátszani.
bővebben
2016 szeptember 27 - kedd

HASZNÁLT KÖNYVEK VÁSÁRA a József Attila Városi Tagkönyvtárban

2016. október 10 – 15. között a könyvtár nyitvatartási idejében kiárusítást tartunk leselejtezett könyveinkből, videokazettáinkból és hanglemezeinkből.
bővebben
2016 szeptember 26 - hétfő

Bán Istvánra emlékeztek Zalaegerszegen

Negyedik alkalommal rendezték meg a Bán István Labdarúgó Emléktornát, a pedagógusról, edzőről és családapáról elnevetett műfüves pályán, a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Székhelyiskolában.
bővebben
2016 szeptember 26 - hétfő

Bravúros pontmentés Felcsúton

A labdarúgó NB II-es bajnokság történelmi rangadóját vívta a ZTE FC a Puskás akadémia vendégeként. A zalaiak még sosem játszottak a Pancho Arénában, de szerettek volna jó eredménnyel távozni.
bővebben
2016 szeptember 26 - hétfő

Tehetségválasztó nap

Tehetségválasztó napot tartottak szombaton Zalaegerszegen. A programot a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, valamint az Új Nemzedék Kontaktpont szervezte. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekeket közelebb hozzák a fejlesztő tevékenységek területén működő szervezetekhez.
bővebben
2016 szeptember 26 - hétfő

Szüreti vigalom (Videó)

Tizenhatodik alkalommal rendeztek szüreti vigasságot Botfán. A városrész lakói a sportpályától indulva végigvonultak a településen. A dalokkal és táncokkal színesített programot mindenhol lelkes tömeg fogadta.
bővebben