keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 augusztus 08 - péntek

A tervek szerint halad a Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum építése (Videó)

A város és a térség vezető politikusai valamint a sajtó munkatársai tekinthették meg a Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum építését. A 3,4 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés a tervek szerint halad, így várhatóan határidőre befejeződhet.
bővebben
2014 augusztus 08 - péntek

A Zalai Titánok a Kanadai Magyar Hokiklubbal együtt indulnak a bajnokságon (Videó)

A Zalai Titánok csapata a Kanadai Magyar Hokiklubbal egyesülve készül a 2014/15-ös szezonra. A két klub így egy
erős U18-as csapattal indulhat a bajnokságon. A közös munka legfőbb célja, hogy ebből a korosztályból nőhessen majd ki az ország egyik legjobb felnőtt együttese.
bővebben
2014 augusztus 08 - péntek

Megnyílt a 23. GébArt Nemzetközi Művésztelep (Videó)

Megnyitotta kapuit a 23. GébArt Nemzetközi Művésztelep. A következő hetekben 9 képzőművész a pillanat és állandóság témájában fog alkotni. A tábort ezúttal is Kopasz Tamás Munkácsy-díjas festőművész vezeti.
bővebben
2014 augusztus 08 - péntek

Tájékoztató - Landorhegyi ABC buszmegállók átépítése

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg város lakóit, hogy a Landorhegyi ABC buszmegállók átépítési munkái elkezdődnek. A kivitelezés időtartama alatt forgalomkorlátozásra és buszmegálló áthelyezésekre kerül sor.
bővebben
2014 augusztus 07 - csütörtök

Balaicz Zoltán az intézményi felújításokról (Videó)

A nyár a felújítások, a karbantartások időszaka Zalaegerszeg intézményhálózatában is. Balaicz Zoltán alpolgármesterrel beszélgetett Péter Árpád a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2014 augusztus 06 - szerda

Japánban készül a Tsugaru-szoros átúszására Mányoki Attila (Videó)

Már Japánban készül a Tsugaru-szoros átúszására Mányoki Attila, a zalegerszegi úszófenomén. Helyszínen tartózkodó Tompa Gábor, a Zalaegerszegi Televízió igazgatója képes beszámolójából kiderül, a hosszútávúszó megmártózott az óceánban.
bővebben
2014 augusztus 05 - kedd

Virágültetés jégkorongozókkal (Videó)

A klímaváltozáshoz igazítják a városban kiültetett növények fajtáit Zalaegerszegen. Igyekeznek úgy díszíteni a közterületeket, hogy a fák és virágok elviseljék a meleget, a hosszabb száraz időszakokat. A munkában fiatal segítőket is kaptak helyi és fővárosi jégkorongozók személyében, akik közös edzőtáboruk részeként ültettek növényeket.
bővebben
2014 augusztus 05 - kedd

Felújításra vár a Dísz tér szökőkútja (Videó)

Július 24-én bontották elemeire a város egyik ékességét, a Göcseji tulipán szökőkutat. A gömböt és szirmokat külön helyre szállítva, eltérő eljárással újítják majd fel, hogy a Dísz tér októberi átadásán régi fényében tündököljön.
bővebben
2014 augusztus 04 - hétfő

Búzaadomány Zalából (Videó)

Csak Zalaegerszegről 9,3 tonna búzát ajánlottak fel termelők a Nemzet Kenyere akcióban, amihez a megye más területeiről még több mint öt tonnát tettek hozzá gazdálkodók. Az elmúlt évben összesen 100 tonna gabonát adtak össze az országban, ez a szám is jelzi, hogy milyen jelentős a Zalában felajánlott mennyiség.
bővebben
2014 augusztus 04 - hétfő

Ebergényi fesztivál (Videó)

Ebergényi fesztivált rendeztek a hétvégén, a településrészen élőknek. A programokat a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára közösen szervezte meg a településrészi önkormányzattal.
bővebben
2014 augusztus 04 - hétfő

Népszerű A kaktusz virága a Kvártélyház színpadán (Videó)

Az idei Kvártélyház Nyár új darabja A kaktusz virága című előadás, amelynek premierjét múlt hét csütörtökére tervezték, de az időjárás nem volt kegyes a darabhoz. Többször is eleredt az eső, pénteken viszont zsúfolt nézőtér előtt rendezték meg a bemutatót, ami a színészek számára is ígért meglepetéseket, hiszen az eső a házi főpróbát is elmosta, így a stáb nem tudta felmérni a közönség reakcióját.
bővebben
2014 augusztus 01 - péntek

Bayer Csaba emlékkiállítás (Videó)

Kiállítás nyílt Bayer Csaba képzőművész halálának 15. évfordulója alkalmából a Deák téri Sóházban. Az emlékkiállításon a művész festményeit, grafikáit és szobrait tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotások többségét magángyűjtők ajánlottak fel erre az alkalomra.
bővebben
2014 augusztus 01 - péntek

Menetrendváltozás és forgalomkorlátozás augusztus 19-én

Az augusztus 19- ei ünnepség miatt forgalomkorlátozás és menetrendváltozás várható Zalaegerszegen.
bővebben
2014 július 31 - csütörtök

Stabilizálják a bozsoki horhos partfalát (Videó)

Megerősítik a bozsoki horhos partfalát. A Belügyminisztérium vis maior keretéből mintegy 35 millió forintot kapott a város 3 környékbeli horhos megerősítésére és árvízi védelemre. A munkákra Zalaegerszeg közel 50 millió forintot fordított.
bővebben
2014 július 30 - szerda

Eljött a Virágos Magyarországért zsűrije Zalaegerszegre (Videó)

Zalaegerszegen járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije. A mintegy 20 éves kezdeményezés Magyarország legnépszerűbb virágosítási és környezetszépítő mozgalma. A város több díjat kapott már az elmúlt években. A tavalyi és a jelenlegi fejlesztések miatt jó eséllyel indul az idei megmérettetésen is.
bővebben
2014 július 30 - szerda

Továbbra is együttműködik a ZTC és a TRIÓ Egerszeg Kft. (Videó)

Újabb támogatói szerződést kötött a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club és a TRIÓ Egerszeg Kft. A tavalyi együttműködést jónak értékelték, ezért folytatják a közös munkát.
bővebben
2014 július 29 - kedd

A 90 éves Buza Sándort köszöntötték (Videó)

Ma ünnepelte 90. születésnapját a Zalaegerszegen élő Buza Sándor. A város nevében Balaicz Zoltán alpolgármester és dr. Kovács Gábor jegyző köszöntötte az idős férfit. Az ünnepelt születésnapjára könyvet és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot kapott.
bővebben
2014 július 28 - hétfő

Brazília nyerte az Amatőr Mini VB Kupát (Videó)

Amatőr Mini VB Kupát szervezett a Zaláért Egyesület. A civil szervezet a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóságával együttműködve hirdette meg a kispályás focibajnokságot.
bővebben
2014 július 26 - szombat

Folyamatosan dolgoznak az iskolák, óvodák korszerűsítésén (Videó)

Míg a gyerekek vakációznak, a nevelési-oktatási intézményekben folyamatosak a nyári felújítások. Az önkormányzat az intézményvezetők kéréseinek megfelelően biztosítja a feltételeket a szükséges rekonstrukciókhoz.
bővebben
2014 július 25 - péntek

Gyutai Csaba a zalaegerszegi fejlesztésekről (Videó)

A Zalaegerszegen zajló fejlesztésekről Gyutai Csaba polgármesterrel beszélgetett Németh Zsolt a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2014 július 24 - csütörtök

A Tej és Méz földjén (Videó)

Izrael hangulatát hozta el Zalaegerszegre Kiss Péter fotográfus. A soproni fiatal bejárta a zsidó államot, és ókori városokat, ott élő embereket örökített meg. Bár képei nem vallásos jellegűek, az Isten-kapcsolat még is felfedezhető szinte minden felvételen.
bővebben
2014 július 23 - szerda

Megújul a Nyugdíjas Otthonház (Videó)

Aláírták a Szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen elnevezésű program részeként a Nyugdíjas Otthonház felújításának vállalkozói szerződését a városházán. A kivitelezés költségvetése meghaladja a 172 millió forintot, amit pályázati támogatásból finanszíroz az önkormányzat.
bővebben
2014 július 23 - szerda

Hanti Manszijszkból érkezett küldöttség Zalaegerszegre (Videó)

Vasárnap Hanti Manszijszkból érkezett egy öttagú kulturális és kézműves küldöttség Zalaegerszegre, többek között azért, hogy a héten zajló szalmakötő kézműves táborban vegyen részt. A küldöttség két tagja különleges gyékényszövési technikát is tanít majd a Kézművesek Házában táborozóknak.
bővebben
2014 július 21 - hétfő

XV. Egerszeg Búcsú (Videó)

Hagyományőrző és kézműves programok várták a XV. Egerszeg Búcsú látogatóit a hétvégén. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület képviselői hagyományaiknak megfelelően átadták a lokálpatrióta díjat is, amit minden évben olyan zalaegerszegi vehet át, aki munkásságával sokat tett a városért.
bővebben
2014 július 18 - péntek

Vízosztás a Piac területén

A Zalavíz Zrt. a nagy hőségre való tekintettel vizet oszt 2014. július 19-én, szombaton 10:00 és 12:00 között Zalaegerszegen a Piac területén.
bővebben
2014 július 17 - csütörtök

Felavatták a Göcseji út és a Závodszky utca átalakított csomópontját (Videó)

A kereszteződést átépítésére azért volt szükség, mert korábban mindkét irányú kanyarodás egyetlen sávból történt, emiatt, különösen csúcsidőben, jelentős torlódások alakultak ki.
bővebben
2014 július 17 - csütörtök

Erdélyi fiatalok érkeztek Zalaegerszegre (Videó)

Tizenhat dalos fiatal érkezett Erdélyből Zalaegerszegre. A diákok egy napot töltöttek a városban, a továbbiakban pedig Salomváron és Zalaszentgyörgyön túráznak közösen a helyi fiatalokkal.
bővebben
2014 július 15 - kedd

Előadássorozat indult a szociális városrehabilitáció keretében (Videó)

Ingyenesen kölcsönözhető ágyakkal segíti a tartós betegek otthoni ápolását a Landorhegyi Gondozóház Alapítvány. A civil szervezet a szociális városrehabilitáció keretében programsorozatot indított „Ágykölcsönzés és a korszerű otthonápolás” címmel. A mai előadáson az immobilizáció okait és szövődményeit ismertették a szakemberek.
bővebben
2014 július 15 - kedd

Musical és Operett Gála (Videó)

Musical és Operett Gálát rendeztek az Art moziban. Itt az Orfeum Vándorszínpad több sztárja és tánckara lépett fel. A nézők láthatták Lukács Anitát, a Budapesti Operett Színház primadonnáját és színpadra lépett Foki Veronika, a Hevesi Sándor Színház és a Madách Színház művésze is.
bővebben
2014 július 14 - hétfő

Megérkezett a fiatalok második csapata Szurgutból (Videó)

Megérkezett Zalaegerszegre Szurgutból a táborozó fiatalok második csapata. A két hetes nyaralás alatt ők is a város kulturális és a megye természeti értékeivel ismerkednek majd.
bővebben