keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 március 26 - szerda

Napenergia parkot adtak át a Forest Hungary Kft.-nél (Videó)

Átadták a Forest Hungary Kft. napenergia parkját. A cég mintegy 133 millió forintot nyert az Új Széchényi Terv egyik pályázatán. A napelemes rendszer mellett élzáró gépet, villástargoncát és új informatikai eszközöket vásárolt a társaság.
bővebben
2014 március 25 - kedd

Kedvenc olvasmányom – A kalózhercegnő

A kedvenc olvasmányom A kalózhercegnő című regény. A szerzője Kai Meyer német író, újságíró és forgatókönyvíró. Ez a könyv az első része egy háromkötetes történetnek, amely „A hullámok gyermekei” nevet viseli.
bővebben
2014 március 25 - kedd

Zűr a lélekben

Dávid Andrea Zűr a lélekben című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 március 24 - hétfő

Új főszponzora van a ZTE FC-nek (Videó)

A Pharos 95 Kft. lett az új főszponzora az önkormányzat által nemrég megvásárolt ZTE FC labdarúgóklubnak. Most egyéves támogatói megállapodást kötöttek, de tárgyalnak arról is, hogy a jövőben a tulajdonosi körbe is belépjen a vállalkozás.
bővebben
2014 március 24 - hétfő

Megnyitották Németh János életmű kiállítását (Videó)

Büszkeség, meghatottság és a művész iránt áradó szeretet hatotta át a 80. születésnapját ünneplő, Kossuth-díjjal frissen kitüntetett Németh János kiállításának megnyitó ünnepségét. Tisztelők és gyermekkoruk óta baráti viszonyt ápoló ismerősök köszöntötték a művészt szóval, verssel, népi dallamokkal.
bővebben
2014 március 21 - péntek

Megnyílt a megújult kormányablak Zalaegerszegen (Videó)

Zala megye harmadik és egyben legnagyobb kormányablakát adták át ma Zalaegerszegen. A reggel nyolctól este nyolcig nyitva tartó hivatalban 17 munkaállomáson várják az embereket, akik több mint 250 féle ügyet intézhetnek egy helyen. Mint az ünnepségen elhangzott, a közigazgatás átalakításának legfontosabb célja éppen az, hogy leegyszerűsítsék az ügyintézést az állampolgárok számára, akik így érezhetik, hogy az állam van őértük, és nem fordítva.
bővebben
2014 március 21 - péntek

Munkareggelit szervezett a HR-Café (Videó)

Első alkalommal tartott munkareggelit a HR-Café, amelyet a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Karrier Iroda és Diákcentrum hozott létre. A klub célja, hogy régiós szinten kapcsolja össze a műszaki felsőfokú képzést és a vállalkozásokat. A negyedévente szervezett találkozókon a kis, a közép és a nagy vállalatok vezetőinek nyílik lehetősége tapasztalatcserére.
bővebben
2014 március 21 - péntek

Víz Világnapja a Zalavíz Zrt.-nél (Videó)

Március 22-e a Víz Világnapja, ebből az alkalomból a Zalavíz Zrt. rajz-és fotópályázatot írt ki. Az idei év szlogenje: Víz és Energia, a pályaműveket is ebben a témában várták. A jeles napot a beküldött alkotások díjazásával és egész napos nyílt nappal ünnepelték.
bővebben
2014 március 21 - péntek

Zalaegerszeg az Utazás kiállításon (Videó)

Hangulatos, csendes, de mégis színes és izgalmas. Ezek a kifejezések jutnak az eszükbe az embereknek Zalaegerszegről- derült ki az Utazás 2014 szakkiállításon végzett felmérésből. Városunk minden évben részt vesz a legrangosabb hazai turisztikai kiállításon. A zalaegerszegi Tourinform iroda idén lényegesen több programot kínált.
bővebben
2014 március 20 - csütörtök

János vitéz folytatása - A várva várt boldogság

Rengeteg szenvedés és bánat után János és Iluska álma végre valóra vált, együtt élhettek az örök boldogság szigetén. János, Tündérország királya, bátran védelmezte népét, és harcolt a veszélyesebbnél veszélyesebb lényekkel szemben.
bővebben
2014 március 20 - csütörtök

Tündérország után

Iluska és Jancsi boldogan éltek Tündérországban két gyermekükkel. Múltak a hetek, az évek. Jancsi látta szerelmén, hogy boldogtalan. Hiába kérdezte mi bántja, Iluska nem árulta el. Egy nap azonban megeredt a nyelve.
bővebben
2014 március 20 - csütörtök

Második műhelybeszélgetés az Integrált Területfejlesztési Stratégiáról (Videó)

A 2020-ig tartó fejlesztési terv koncepciójáról cserélhettek gondolatot a város vezetőivel zalaegerszegi vállalkozások, és társadalmi szereplők a két napos műhelybeszélgetésen. A közös céljuk az, hogy a város kiemelkedő természeti adottságaival, gazdasági szereplőinek képességeivel, az itt élő emberek kultúrájával, tudásával, a város fejlődésével Magyarország egyik legjobb életminőséget nyújtó településévé váljon Zalaegerszeg.
bővebben
2014 március 20 - csütörtök

Élet Tündérországban

Miután Jancsi és Juliska Tündérországba egymásra talált, boldogan élték minden napjaikat. Tündérország egy nagyon szép hely volt. A tündérek mosolyogva végezték a napi teendőiket, Jancsi Iluskával sokat sétált a kastélyuk parkjában. Gyönyörködtek a sok szép virágban zöldellő bokrokban, fákban és beszélgettek. Jancsi ilyen alkalmakkor egy-egy kalandját elevenítette fel és mesélte el szeretett kedvesének.
bővebben
2014 március 20 - csütörtök

A kis János vitéz elrablása

Boldogan teltek Jancsi és Iluska évei Tündérországban, de még nem volt akire Jancsi rá tudná hagyni az ország kormányzását. Iluska szeretett volna már egy kisfiút, mert látta, hogy a többi anyuka milyen boldogan játszik gyermekével. Egy gyönyörű nyári napon megszületett a kis János vitéz.
bővebben
2014 március 19 - szerda

Óvodai jelentkezés (Videó)

Az óvodai jelentkezés módjáról és a felvétel időpontjáról döntött az Oktatás és Kulturális Bizottság. Április 28-án és 29-én kérhetik a szülők gyermekeik óvodai felvételét az önkormányzati fenntartású intézményekbe. Ezt a város honlapján, illetve az adott óvodában kell jeleznie a szülőknek.
bővebben
2014 március 19 - szerda

Palackposta a Keresztury Irodalmi Körben (Videó)

Palackposta címmel mutatták be a zalai-muravidéki írók és költők antológiáját a Keresztury Irodalmi Kör rendezvényén, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Gyutai Csaba polgármester köszöntőjében azt mondta: Zala megye ismét felkerült Magyarország irodalmi térképére.
bővebben
2014 március 19 - szerda

Nyolcadikosok között

Hetedikesek vagyunk, de már mi is megyünk pályaválasztási tanácsadásra. Kíváncsiak voltunk: a leginkább érintettek, azaz nyolcadikos társaink hogyan élték meg az elmúlt időszakot. Nekik ugyanis immár „élesben” kellett bizonyítani: iskolaválasztás, írásbeli felvételik, elbeszélgetések, esetleges sorrendmódosítás, és még ki tudja, mi minden. Na, ennek igyekeztünk utánajárni, néhány végzősünket kérdeztük.
bővebben
2014 március 19 - szerda

Magyarázat

Szia anya! Ma nagyon- nagyon rossz dolgok történtek velem. Képzeld el, amikor beértem az iskolába, éreztem, hogy vizes a zoknim. Megnéztem, hogy miért. Látom, hogy beázott a cipőm. Gondoltam megfázom, lebetegszem, holnap nem írok magyar dolgozatot. Sajnáltam volna, hisz annyit készültem rá. Ez azonban még csak a kezdet volt.
bővebben
2014 március 19 - szerda

A három királyfi

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, mielőtt elérnénk a világ végét, ott élt egy király három fiával.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Csalódás

Németh Petra Csalódás című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Kedvenc olvasmányunk - Nicholas Sparks: Emlékek könyve

A szerelem határtalan két személy között, akiket egymásnak teremtettek. Ezt tökéletesen leírja Nicholas Sparks. Se az idő, se egy másik szerelem nem állhat útjába az igazi vágynak. Sok harccal, küzdelemmel jár a szerelem, az írónk szinte egy háborúhoz hasonlítja ezt az érzést. Harc egymás ellen, de mégis egymásért.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Kedvenc történetem: Az öröm játéka örök

Eleanor H. Porter első, és egyben leghíresebb könyvének második kötete Az öröm játéka örök címet viseli. Az írónő 1913-ban írta meg ezt a szívmelengető történetet.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Nézz a hátad mögé

Juni Kitti Nézz a hátad mögé című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 március 18 - kedd

1848 emlékezete (Videó)

A polgárosodás igenlése, a tiszta és világos nemzeti célok is összekötik 1848-at a mával. Erről beszélt ünnepi beszédében Vigh László országgyűlési képviselő március 15-én Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig azt mondta: a kitartás fényes győzelmeket hozhat hosszú távon.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Vannak napok…

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,De az idők végéig megmaradnak,Mint csillagok ragyognak boldoganS fényt szórnak minden születő tavasznak.”
bővebben
2014 március 18 - kedd

Életem első matekversenye

Március 12-e nem akármilyen nap volt számomra! Reggel nagy izgalommal készültem, ünneplőbe öltöztem, hiszen hangversennyel indult a napunk.
bővebben
2014 március 18 - kedd

Zenével induló nap

Ifjúsági hangversenysorozat-sokatoknak biztos ismerősen cseng az elnevezés. Mi, landorhegyisek az idei tanévben másodszor vettünk részt koncerten. A műsor ezúttal az „Erdőzsongás”címet viselte.
bővebben
2014 március 17 - hétfő

Állatok farsangja

Iskolánkban minden évben megtartjuk a farsangi mulatságot. A suli diáktanácsának tagjai kitalálják, milyen témakörben legyen a beöltözés. Úgy döntöttek, hogy 2014-ben az „Állatok farsangja” legyen az összefoglaló motívum.
bővebben
2014 március 17 - hétfő

Domboldalon

Voltál már a Zalai-dombságon? Jártál már a mi utcánkban? Ha igen a válaszod legalább az egyik kérdésre, akkor tudod: gyönyörű! Ha nem, úgy szívesen elmesélem neked, hogy mit látok én, ha kinézek ablakomon. Mint egy felpúposodott sütemény, dombok sora öleli a láthatárt. Minden évszakban más és más színben pompázik a táj.
bővebben
2014 március 17 - hétfő

Farsang az iskolánkban

Idén farsangon az osztályok többsége közös szerepléssel készült. A mi produkciónkat Norbi bácsi, az akrobatikus rock and roll tanárunk tanította meg nekünk.
bővebben