keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 március 17 - hétfő

Színházi élményeim

Negyedik osztályban már nem bábszínházba jártunk, hanem gyermekbérletet váltottunk a Hevesi Sándor Színház előadásaira. Ebben az évben három darabot néztünk meg.
bővebben
2014 március 16 - vasárnap

Kossuth-díjat kapott Németh János (Videó)

Kossuth-díjat kapott NÉMETH JÁNOS, Munkácsy Mihály-díjas keramikusművész, érdemes művész, az MMA rendes tagja a tradicionális népi kerámiavilág mondanivalóját a modern szobrászattal és kerámiaművészettel ötvöző mintegy fél évszázados művészi tevékenysége elismeréseként.GRATULÁLUNK VÁROSUNK DÍSZPOLGÁRÁNAK!!!
bővebben
2014 március 14 - péntek

Ünnepi megemlékezés Csácsban (Videó)

Az 1848-as forradalom hőseire emlékeztek Csácsban. Balaicz Zoltán alpolgármester arról beszélt: ez a nap mindörökké a miénk, magyaroké.
bővebben
2014 március 14 - péntek

Kedvenc zenekarom, az Örökség

A Magyar Örökség Díjas Kormorán zenekar tagjai 2011 januárjában létrehoztak egy új formációt, amelynek neve: ÖRÖKSÉG.
bővebben
2014 március 14 - péntek

Könyvajánló - Zsigray Julianna: Tragikus keringő

Zsigray Julianna Tragikus keringő című könyve Mikinek – ahogy a szerzőnő nevezi a regény főszereplőjét – a kalandos életútját meséli el egészen ifjúkorától élete elmúlásáig, akit kezdetben katona-karmesterként, majd „életművész”-ként és zeneszerzőként ismerhetünk meg.
bővebben
2014 március 14 - péntek

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át Tölgyesné Kovács Katalin

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át szerdán nyolc példamutató munkát végző pedagógus a Művészetek Palotája Üvegtermében. Az idei díjazottak között van Tölgyesné Kovács Katalin biológia-kémia szakos középiskolai tanár Zalaegerszegről.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Vidám városi farsang

Idén sem maradhatott el Zalaegerszegen a „Városi farsang” nevű rendezvény. A szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete ezúttal tizenhatodik (!) alkalommal szorgoskodott a jókedvű felvonulás körül.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Villás reggeli a Magyar Szabad Sajtó Napja alkalmából

Az 1848-as forradalom követeléseinek egyike a szabad sajtó volt, ezért 1990 óta március 15-e a Szabad Sajtó Napja. A város vezetői, ebből az alkalomból, hagyományosan egy belvárosi kávézóban, sajtóreggelin látták vendégül a média munkatársait.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Genezis - Nemes László tárlatán

Februárban került sor Nemes László festőművész kiállításának megnyitójára a Gönczi Galériában. „Genezis” – eredet, keletkezés, származás a szó jelentése, a Bibliában Mózes első könyve, de ismerünk egy ilyen nevű, világhírű együttest is. Az alkotó pedig ezt a címet adta tárlatának.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Csalimese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki az anyukájával élt. Egyik nap a kislány felment a padlásra. Régi dolgok után kutatott.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Fehérlófia

Volt egy fehér ló, annak lett egy fia. Hét évnyi szoptatás után a ló felküldte a fiát egy fára, hogy húzza le a kérgét. Mivel nem sikerült neki, az anyja újabb hét évig szoptatta. Ezután ismét felküldte egy magasabb fára és a fiúnak sikerült lehúznia a fa kérgét. A fehér ló elpusztult, mert úgy gondolta, hogy a fia elég erős ahhoz, hogy egyedül boldoguljon a világban.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

A legény

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, élt egyszer egy szegény legény, aki elindult szerencsét próbálni. Ment, mendegélt rátalált egy kapuőrre, aki ezt mondta neki:
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

A kislány, aki nem fél a cápáktól

Az első uszodai élményben óvodás koromban volt részem. Rögtön tudtam, hogy én és a víz örök barátok leszünk. Hetente kétszer édesanyám elvitt a zalaegerszegi Fedett Uszodába.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

A feltámadt leány

Élt egyszer egy szegény cigányember, akinek annyi pénze sem volt, hogy a halott édesapjának, édesanyjának és szeretőjének a tiszteletére halotti tort tartson a temetés után.
bővebben
2014 március 13 - csütörtök

Környezetvédelmi napok a Dísz téren (Videó)

Második alkalommal rendeznek két napos környezetvédelmi akciót a Dísz téren a belvárosi rehabilitációs program keretében. A rendezvénysorozatot a Kvártélyház szervezi. Szerdán középiskolások ismerkedhettek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, a biogáz hasznosítással, a komposztálással és virágot is ültethettek.
bővebben
2014 március 12 - szerda

Szakmai napot tartott a Zalaegerszegi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a város önkormányzata (Videó)

Kábítószerügyi szakmai napot tartott a Zalaegerszegi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és város önkormányzata. Délelőtt ülést tartottak, amelyen Kiss Norbert helyettes államtitkár a sport fontosságára hívta fel a figyelmet, mint alternatívára a drogproblémával küzdő fiatalok életében.
bővebben
2014 március 12 - szerda

Vendégségben a francia király udvarában

Nemrég a francia király udvarában vendégeskedtem. Igazán különleges élményben volt részem. Amikor beléptem a palotába, a király és udvarnépe éppen lakomához készülődtek.
bővebben
2014 március 12 - szerda

Óriásországban

Óriásországban az embernek olyan látványban van része, amelyet még soha életében nem tapasztalt.
bővebben
2014 március 12 - szerda

Munka s ütleg között

Kukorica Jánosnak hívnak. A nevemet úgy szereztem, hogy a nevelőanyám talált meg újszülöttként a szántásban, a kukoricaföldön. Neki és a férjének nem volt gyermeke, ezért hazavitt, és a sajátjaként nevelt fel.
bővebben
2014 március 12 - szerda

Az én sárkányom

Életem első három éve gondtalanul telt el. Három éves koromtól kezdve egyre több megpróbáltatással kellett szembenéznem. Amikor ötéves voltam, édesanyám beíratott egy modern tánc klubba, az Albatrosz Táncegyüttesbe.
bővebben
2014 március 10 - hétfő

Nőnap a piacon (Videó)

Megkezdődött a Vásárcsarnok idei évada. A nőnapon tavaszváró főzőcskézés várta az érdeklődőket. A tavaszvárás jegyében a leves és a főétel elkészítésének fő alapanyaga is a medvehagyma volt. A menüt természetesen megkóstolhatták a látogatók, sőt, gasztronómiai felhasználásához értékes tanácsokat is kaptak.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Megnyílt Szabó László festőművész kiállítása (Videó)

Másodszor nyílt kiállítás Szabó László festőművész képeiből a Móricz Galériában. A kiállított mintegy 30 alkotást Balaicz Zoltán alpolgármester ajánlotta a közönség figyelmébe.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Ünnepeltek a Color egykori és mai dolgozói (Videó)

60 éves a Color Kft. A jubileum alkalmából egész éves programsorozatot szerveztek. Most nőnap alkalmából azokat a kollégákat is köszöntötték, akik már több mint 40 éve dolgozói az üzemnek.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Új villamos mérőtermet avattak a Széchenyi-iskolában (Videó)

Új villamos mérőtermet adtak át a Széchenyi-iskolában, ami az elektortechnikai képzés fejlesztésének második állomása volt. A Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola- és Szakiskola olyan szakmákban képez fiatalokat, amelyekre a munkaerőpiac részéről igény van, ezért volt fontos ennek az új mérő-labornak a kialakítása, amiből a diákok is kivették a részüket.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Testet öltöttek Leonardo rajzai, vázlatai (Videó)

Megnyílt a Leonardo da Vinci kiállítás a zsinagógában. Az olasz polihisztor eredeti tervei alapján 22 működőképes modellt hoztak el Zalaegerszegre a szervezők. A gyerekeket interaktív sarok is várja, ahol kipróbálhatják a tudós 500 évvel ezelőtt megálmodott találmányait.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Az első felsős farsangom

Izgatottan vártuk az osztálytársaimmal az idei farsangot, hiszen ez egy kicsit eltért a megszokottól. Tavaly még irigykedve hallgattuk a felsősöket, amikor a felsős farsangról meséltek.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Itt a farsang

Idén februárban ismét megrendezésre került az alsós farsang, aminek a része volt a felvonulás, amely nekünk, negyedikeseknek fél négykor kezdődött.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Első felsős helyesíró versenyem

A Simonyi Zsigmond helyesíró verseny iskolai fordulóját 2014. február 27-én rendezték meg nálunk. Mi, ötödikesek, meg természetesen a felsőbb osztályokból kiválasztott, legjobb helyesírású diákok mérték össze tudásukat.
bővebben
2014 március 07 - péntek

Megnyílt a Lipóti Pékség két üzlete

Bővült Zalaegerszeg gasztronómiai kínálata: a 20 éves múltra visszatekintő Lipóti Pékség két üzlete nyílt meg péntek reggel. A pékség sajátossága, hogy csak magyar alapanyagokat használnak, emellett partnereik között is csak magyar vállalkozások vannak.
bővebben
2014 március 06 - csütörtök

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató a Városházán (Videó)

Tovább fejlődhet a város gazdasága, biztonságba kerülhet a ZTE FC és bölcs döntés született a reptér ügyében, amely a jelenlegi minőségében marad meg. Mindez a város közgyűlésének tegnapi ülésén meghozott határozatokkal kapcsolatban hangzott el a Városházán rendezett mai sajtótájékoztatón.
bővebben