keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2004 november 30 - kedd

Felkészültek a népszavazásra

A zalai választópolgárok 257 település 451 szavazókörében, reggel 6 órától este 19 óráig adhatják le szavazataikat a 2004. december 5-i népszavazáson – közölte sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa, megyei főjegyző, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője.
bővebben
2004 november 30 - kedd

Fodrász- és kozmetikusverseny

A Kölcsey gimnázium adott otthont a VII. Fodrász-és Kozmetikusversenynek. Az országos megmérettetést a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara is támogatta. A két kategóriában több mint száz jelentkező vett részt, a fiatal fodrászok az ország különböző városaiból utaztak a zalai megyeszékhelyre.
bővebben
2004 november 30 - kedd

Időjárás okozta nehézségek

Igazolódott, hogy a vízszolgáltatás időjárásfüggő. Az elmúlt két, három év aszályos, száraz nyarai helyett csapadékos időszak következett és emiatt jelentősen csökkent a vízértékesítés a bázishoz viszonyítva.
bővebben
2004 november 29 - hétfő

Közoktatási konferencia Egerszegen

A közoktatási intézmények szakmai ellenőrzése volt a témája annak a konferenciának, melyet ma tartottak Zalaegerszegen. A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskola által szervezett szakmai napra több mint 700 pedagógus, intézményfenntartó és
-vezető érkezett a megyéből.
bővebben
2004 november 29 - hétfő

Ünnep a bölcsiben

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepli az idén a Cseperedő Bölcsőde. Ebből az alkalomból az intézmény néhány egykori bölcsisének, valamint a korábbi és jelenlegi dolgozók részvételével rendeztek kisebb ünnepséget a bölcsődében.
bővebben
2004 november 29 - hétfő

ZTE - Kaposvár 80-83

(24-22, 12-16, 19-11, 14-20, hosszabbításban 11-14)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Váradi, Farkas. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. ZTE:  Hoffmann (15), Kámán (14), Csaplár-Nagy E. (14), Cseszlai (7), Fullowe (24). Csere: Keresztes, Wehner, Kováts (4), Baki (3). Vezetőedző: Kovács László.
bővebben
2004 november 28 - vasárnap

Ünnepi szentmise a Mindszenty-emléktemplomban

Vasárnap, a koradélutáni órákban dr. Konkoly István szombathelyi megyéspüspök óriási tömeg, egyházi méltóságok és helyi közéleti személyiségek jelenlétében felszentelte A Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tiszteletére és a város egykori apátplébánosa, Mindszenty József bíboros, hercegprímás emlékére emelt templomot Zalaegerszeg kertvárosában.
bővebben
2004 november 28 - vasárnap

Volt jobb, de így is őszi 3. a ZTE

Debrecen – Zalaegerszegi TE 2-0 (2-0)Debrecen, 4000 néző Vezette: Megyebíró Asszisztensek: Szpisják, Tóth Gól: Bogdanovic (11.), Halmosi (33.)
bővebben
2004 november 28 - vasárnap

Nem sikerült

Foton Sopron – ZTE Zala Volán  71-62(27-20, 14-19, 14-8, 16-15)Sopron, 300 néző. Jv.: Gorka, Cziffra. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés.
bővebben
2004 november 26 - péntek

Jogásznap Egerszegen

Jogásznapot tartottak ma Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotelben. A Deák Ferenc elnevezésű programot tizenötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete. A fórumon többek között felszólalt dr. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, valamint dr. Petrétei József igazságügy-miniszter is.
bővebben
2004 november 26 - péntek

Összefogott a szerkesztőség

A Marosvásárhelyi Baráti Társaság Zalaegerszegre látogató csapatának tagja volt Makkai János, a Maros megyei Népújság főszerkesztője, akivel szerkesztőségünkben váltottunk szót az erdélyi sajtóviszonyokról. A marosvásárhelyi újság története is egy igazi sajtótörténet. A lapelőd a „Vörös Zászló” a megyei tanács és a pártbizottság lapja volt, hasonlóan a magyarországi megyei lapokhoz.
bővebben
2004 november 26 - péntek

Játékos beavatás

Vidámság Földjére csak úti-levéllel lehet belépni. Az ország jókedvének vigyázója egy harang, melynek hívó szavára táncra perdül mindenki: kitáncolják a bánatot és a rosszaságot…A jókedv országába látogathattak el egy héten keresztül a város óvodásai és kisiskolásai a debreceni Vojtina Bábszínház jóvoltából, akik a nemrégiben alakult zalaegerszegi Griff Bábszínház meghívására érkeztek a Gönczi ÁMK-ba. A debreceniek módszertani előadásának lényege, hogy a gyerekek aktív szereplői legyenek az előadásnak.
bővebben
2004 november 26 - péntek

Nyílt levél Zalaegerszeg választópolgáraihoz

Tisztelt Polgármester Úr!Tisztelt Önkormányzati Tanács!Tisztelt Zalaegerszegi Polgárok!Nyolc esztendő telt el azóta, hogy Zalaegerszeg és Marosvásárhely testvérvárosi szerződését megkötöttük, mely a már azelőtt kialakított jó kapcsolatot volt hívatott szervezett keretekben hatékonyabbá tenni. Igy lett Zalaegerszeg Marosvásárhely első testvérvárosa. Az esztendők folyamán a kapcsolatok mind tartalmasabbak lettek és kiszélesedtek. A polgári kezdeményezés és hozzáállás, az egyházi, a  tanűgyi, a művelődési, a gazdasági , nemkormányzati, sport-  és más   intézmények önfeláldozó munkája és támogatása révén az önkormányzati kapcsolatok mellett az  együttműködés ma már kiterjed  a mindennapi élet számos területére, beleértve a tartalmas magánjellegű barátságokat is.
bővebben
2004 november 25 - csütörtök

Kedvcsináló az EB-re

Magyarország – Szlovénia  33-30 (17-17)Zalaegerszeg, 2500 néző. Barátságos női válogatott kézilabda-mérkőzés.
bővebben
2004 november 25 - csütörtök

Kötelező kéménymustra

Az utóbbi időben egyre több olyan balesetről értesülünk, amelyek a fűtési égéstermékek nem szakszerű elvezetése miatt következnek be. Mindez annak az eredménye, hogy néhányan – a törvényi előírás ellenére – nem veszik elég komolyan kéményük rendszeres ellenőrzését és tisztíttatását. A szakemberek szerint Zalaegerszegen a lakók átérzik ennek jelentőségét és csak páran zavarják el a jó szándékkal hozzájuk becsengető kéményseprőt.
bővebben
2004 november 25 - csütörtök

Felújítják az orgonát

Közel ötven évet szolgált az olai templom kétmanuálos orgonája. A múlt idő természetesen csak részleges, hiszen az orgonaépítő ígérete szerint a felújítási munkálatok alatt is használhatják a hangszert. A napi két-három és a hétvégi négy misén tehát nem kell mellőzniük az orgonaszót a híveknek.
bővebben
2004 november 25 - csütörtök

A jó hajrá döntött

ZTE KK-MAFC 91-73 (26-18, 12-25, 25-17, 28-13) Zalaegerszeg, 400 néző. Jv.: dr. Vígh, Pálla.
bővebben
2004 november 24 - szerda

Továbbjutottak az egerszegi lányok

ZTE Zala Volán – Kazany (orosz)  88-75(23-24, 19-7, 21-19, 25-25)Zalaegerszeg, 300 néző. Európa Kupa női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bidics (macedon), Badika (román).
bővebben
2004 november 24 - szerda

A tíz éves szívcentrumot ünnepelték

Tíz éve, 1994 november 8-án operálták Zalaegerszegen az első szívbeteget. A Zala Megyei Kórház vezetése 1993. tavaszán felmérte a megyében a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, ami szerint az országban itt volt a legrosszabb a helyzet és ezzel párhuzamosan a legkevesebb beteg jutott műtétre. Igazolódott, hogy a szívcentrumoktól mért távolsággal egyenes arányban romlik a betegek esélye az időben történő beavatkozásra, ami sok esetben az életben maradást jelenti.
bővebben
2004 november 24 - szerda

Átadták a stafétabotot Baranyának

Zalaegerszegen tartott plenáris ülést az Alpok-Adria Munkaközösség, amelynek keretében Zala megye részéről Kiss Bódog Zoltán, a munkaközösség soros elnöke átadta az elnökséget Baranya megyének. A tanácskozást követően az érintettek sajtótájékoztatón számoltak be az ülésen történtekről.
bővebben
2004 november 23 - kedd

Ápolási díjat kérhetnek

Zalaegerszegen is egyre nő azoknak a családoknak a száma, akik súlyosan fogyatékos, vagy tartósan beteg, állandó ápolásra szoruló hozzátartozójukat szívesebben gondozzák otthon, saját környezetben. Ez legtöbbször egész embert kíván, gyakorlatilag olyan, mintha a hozzátartozó „főállásban” végezné a betegápolást – mondja Kertész Györgyné, a népjóléti osztály szociálpolitikai csoportjának munkatársa, az ápolási díjak koordinátora.
bővebben
2004 november 23 - kedd

Nehéz helyzetben

Még folyik a részletes vita a parlamentben a jövő évi költségvetési törvényről, ezért dr. Gyimesi Endre polgármester, Zalaegerszeg országgyűlési képviselője bízik abban, hogy még javulhat az önkormányzatok helyzet
bővebben
2004 november 23 - kedd

Csak legyen rá pénz

A tervek szerint a jövő évi költségvetésben nem különítenek el külön keretet az egyéni választókerületek számára. Ennek több oka is van, többek között az új közbeszerzési törvény, melynek következménye, hogy a beruházásoknál, felújításoknál hatékonyabb a közös beszerzés. Ugyanakkor jogi aggályok is megfogalmazódtak, ezek szerint nem lehet különbséget tenni a közgyűlésben dolgozó egyéni és listáról bejutott képviselő között. Új megoldásra van szükség, amelynél azt kell figyelembe venni, hogy a választókerületek érdekei ne sérüljenek és ne járjanak rosszabbul, mint az elmúlt években. Így látják a megkérdezett önkormányzati képviselők is.
bővebben
2004 november 22 - hétfő

Mobilokat loptak

A minap a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették azt a két férfit, akik munkahelyükön, egy elektronikai cég zalaegerszegi egységében a gyártósoron mobiltelefonokat erősítettek a ruházatuk alá, hogy azokat ily módon csempésszék ki az üzem területéről.
bővebben
2004 november 21 - vasárnap

ZTE Zala Volán - BSE 60-78

(16-17, 10-20, 22-18, 12-23)Zalaegerszeg, 300 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bognár, Makovsky.
bővebben
2004 november 21 - vasárnap

Baráti találkozók

Három napos látogatásara érkezett az elmúlt hét végén a Marosvásárhelyi Baráti Társaság. Zalaegerszeg testvérvárosának 47 tagú delegációját a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság látta vendégül. A találkozó keretében „Marosvásárhely bemutatkozik” címmel kiállítás nyílt a Gönczi ÁMK-ban Pokorny Attila szobrászművész alkotásaiból és Kercsák József képeslapgyűjtő munkáiból.
bővebben
2004 november 21 - vasárnap

A nők és a kultúra

„Nők és a kultúra” címmel rendeztek konferenciát a Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskolában a hétvégén. A tanácskozáson a nők hagyományőrzésben, kultúra átadásban, művészeti alkotómunkában és kulturális „fogyasztásban” betöltött szerepéről volt szó. „A nők által válik élhetővé az élet, az ő feladatuk a mikro- és makrotársadalom összetartása. A nő a kapocs, mely nélkül minden darabjaira hullik” – köszöntötte a résztvevőket dr. Borosán Gyula, az MMIK igazgatója.
bővebben
2004 november 20 - szombat

Zalaegerszegi TE - Ferencvárosi TC 1-5 (0-1)

Zalaegerszeg, 10.000 néző. NB-I. férfi labdarúgó-mérkőzés.Vezette: Kassai . Asszisztensek: Erős, Szabó. Gól: Ljubojevic (77.) ill., Rósa D. (9.), Bajevski (58.), Lipcsei (71.), Szűcs (75., 11-es), Penksa (82.) Sárga: Vukmir (70.), Koplárovics (78.), Zováth (85.)Zalaegerszegi TE: Varga – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Józsi (Janjic 68.) – Kaj (Babati 46.), Ljubojevic, Balog Cs., Koplárovics – Waltner, Gyánó, (Molnár T. 83.)Vezetőedző: Gellei ImreFerencvárosi TC: Szűcs – Balog Z., Lipcsei, Vukmir, Leandro – Zavadszky (Bognár 83.), Rósa D., Zováth , Tőzsér (Lackó 76.) – Bajevski (Sowunmi 86.), Penksa. Vezetőedző: László Csaba
bővebben
2004 november 20 - szombat

Dombóvár - ZTE KK 81-73

(17-20, 17-22, 22-14, 25-17) Dombóvár, 600 néző. Férfi NBI. kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Forrai, Téczely.ZTE KK  Kámán (22), Csaplár-Nagy E. (12), Fullowe (17), Hoffmann (9), Cseszlai (9).Csere: Kovács (3), Simon (1), Volf, Keresztes. Vezetőedző: Kovács László.
bővebben
2004 november 20 - szombat

ZTK FMVas - Lesno (lengyel) 7-1 (3391:3253)

Zalaegerszeg, férfi teke BEK-mérkőzés. A legjobb 8 közé jutásért vívott csapatmeccsen a hazaiak végig jó formában dobtak, csak egy-két segédpontot és egy meccspontot engedélyeztek ellenfelüknek. A ZTK FMVas olyan jelentős előnyre tett szert, hogy az már szinte biztos továbbjutást jelent a januári visszavágótól függetlenül.
bővebben