keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 április 07 - csütörtök

Hétfőn indul a Fiatalok Hete (Videó)

Jövő hétfőn indul és péntekig tart Zalaegerszegen a Fiatalok Hete c. rendezvénysorozat. A város általános-, közép- és felsőoktatási intézményeinek diákjai többek között főzőversennyel, szórakoztató vetélkedővel és sportnappal készülnek a programra.
bővebben
2016 április 07 - csütörtök

Autista művészek Zalaegerszegen

Az autista fiatalok zárt világába enged betekintést az Autistic Art című kiállítás Zalaegerszegen. Négy autizmussal élő fiatal 38 alkotása tekinthető meg az április 30-áig látogatható tárlaton, amely az Autistic Art – Mosoly Otthon Alapítvány 7000 darabos grafikai gyűjteményéből válogat. Az alkotások az alapítvány autista lakóotthonokban elérhető művészetterápiás foglalkozásain születtek. Az országban egyedül ez a program biztosít művészeti foglalkozást kortárs művészeti szemlélettel, amely mindenben megfelel az autisták igényeinek.
bővebben
2016 április 06 - szerda

Apa nélkül…

Kanizsai István Apa nélkül… című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 április 06 - szerda

Ki vagy te idegen?

Deák Georgina Ki vagy te idegen? című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 április 06 - szerda

Egy név. Egy ünnep

Bedő Dzsenifer Egy név. Egy ünnep című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 április 06 - szerda

A legszebb konyhakert (Videó)

Második alkalommal keresik Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét. A versenyre azoknak a jelentkezését várják, akiknek van veteményesük és szívesen termesztenek zöldséget és gyümölcsöt. A pályázók különböző kategóriákban nevezhetnek. A részletekről egy zalaegerszegi család udvarában tartottak sajtótájékoztatót.
bővebben
2016 április 06 - szerda

Születésnapi köszöntés (Videó)

Nyolcvanadik születésnapját ünnepli ma Egervári Klára, érdemes és Aase-díjas színművésznő. Ebből az alkalomból Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte. A nyugalmazott művész a Hevesi Sándor Színház alapítója és örökös tagja. 1998-ban vonult vissza, nevéhez emlékezetes szerepek fűződnek. Pályafutása alatt több mint 100 darabban játszott.
bővebben
2016 április 06 - szerda

Közműépítés (Videó)

Szennyvíz-rekonstrukciós munkálatok kezdődtek április 5-én a Köztársaság útján. A beruházás miatt az érintett szakaszon forgalom-korlátozásra és lámpás irányításra kell számítani. A felújításra a közművek elhasználódása miatt van szükség.
bővebben
2016 április 06 - szerda

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA

bővebben
2016 április 04 - hétfő

Egy vereség és egy győzelem a röplabda fordulóban

Az NB II-es férfi röplabda bajnokság utolsó zalai bajnoki fordulóját rendezte a ZTE RK az Ostoros Károly csarnokban. Az ellenfelek a Somogyjád és a Győr voltak. A torna első mérkőzésén, a nagy rivális Somogyjád ellen kezdtek a házigazdák. A találkozón szoros szettekben maradtak alul a zalaiak a rutinos játékosokból álló somogyiakkal szemben.
bővebben
2016 április 04 - hétfő

A Sopron jutott az elődöntőbe

ZTE NKK-UNIQA Sopron 61-79 (10-12, 19-18, 23-25, 9-24)

ZTE NKK: Nagy 13, Gáspár-Szalay 5/3, Szélesy 11/3, Pap 3, Licskai 2, csere: Horváth 11/3, Böröndy 9/3, Orsó-, Velkey 7/3, edző: Gáll Tamás

bővebben
2016 április 04 - hétfő

Harmadszor is legyőzte a ZTE KK a Körmendet!

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 67-70 (12-19, 14-9, 15-25, 26-17)
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 17/9, Govens 12/3 Kerpel-Fronius 12/6, Mohácsi 7/3, Pantelic 11/3 CS.: Balmazovic 11/6, Czinger -,Velkey -, edző: Bencze Tamás
bővebben
2016 április 04 - hétfő

Balmazújvárosban is kikapott a ZTE FC

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – ZTE FC 1-0 (0-0).
bővebben
2016 április 01 - péntek

Fejlesztés (Videó)

Nyolcvanmilliárd forintot fordít a kormány idén a bölcsődék és az óvodák korszerűsítésére – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön. Zalaegerszeg közintézményei ebből a forrásból közel 1 milliárd forintot kapnak, így a jövőben jelentős fejlesztések várhatók a megyeszékhelyen.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Víz, víz, éltető

Van egy forrás valahol egyöreg erdő sátorában,valamikor a korsómmalvízért én is odajártam.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Március, gyönyörű március…

1848. március 15. A nap, mely minden magyar szívében – legyen idős vagy fiatal – összeforrt a szabadsággal.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Tehetségfórum (Videó)

Tehetségfórumot tartottak Zalaegerszegen. Az országos rendezvénysorozat lehetőséget teremtett a fiatalok, a szülők, a pedagógusok és a szakemberek tapasztalatcseréjére. A konferenciát műhelyfoglalkozások, játékos feladatok, és színpadi produkciók is színesítették.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Közműépítés (Videó)

Közműépítési munkálatok zajlanak Zalaegerszeg több pontján. Emiatt korlátozásokra és útlezárásokra kell számítani a Rákóczi és a Petőfi utcán. A szakemberek aknákat szigetelnek, fedlapokat cserélnek, illetve szétválasztják a csapadék-, és szennyvízvezetékeket. A fejlesztésnek köszönhetően rövidesen modern környezetbarát rendszert vehet igénybe a lakosság.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Gálázva nyert a ZTE KK

A férfi kosárlabda élvonalban már a középszakasznál járnak a csapatok. Az alapszakaszban a harmadik helyen végzett Zalakerámia ZTE KK együttese már két fordulón van túl. Az első körben a felsőházi középszakasz nyitómérkőzésén a TLI –Alba Fehérvár vendégeként szenvedett vereséget Bencze Tamás együttese. A második körben az Atomerőmű SE látogatott Zalaegerszegre egy Körmend elleni hazai vereséget követően.
bővebben
2016 március 31 - csütörtök

Előnyben a Sopron

Uniqa Sopron- ZTE NKK 87-44 (22-14, 25-8, 21-12, 19-10)
Sopron, 300 néző, Jv: Fodor Attila, Bognár Tibor, Válé Flórián (Balogh László)
bővebben
2016 március 30 - szerda

Körárkoktól a kőfalakig (Videó)

A körárkoktól a kőfalakig címmel nyílt új időszaki, régészeti tárlat a Göcseji Múzeumban. A kiállítás az elmúlt 10 év során feltárt zalai régészeti emlékeket mutatja be modern feldolgozásban. Straub Péterrel, a Göcseji Múzeum régészeti osztályvezetőjével Dorogi Zsuzsanna beszélgetett.
bővebben
2016 március 30 - szerda

Kedvezménysorozat (Videó)

Még több kedvezménnyel kedveskednek a vendégeknek április elsejétől a Zalaegerszegi Termálfürdőben. Olcsóbb belépőkhöz juthatnak a sportklubbok tagjai és a helyi szállásadók vendégei, valamint ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást azok a 14 éven aluli gyermekek, akik 5-öst kapnak az iskolában. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2016 március 30 - szerda

Színművészek a Páholyban (Videó)

Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter volt az Egerszegi Páholy beszélgetős műsor első vendége. A város és a Zsinagóga hagyományteremtő programjának célja a rendszeres és színvonalas kikapcsolódási lehetőség megteremtése. A rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2016 március 29 - kedd

Új eszközökkel gyarapodott a Zala Megyei Kórház Genetikai Osztálya (Videó)

1 mikroszkóppal és 3 kromoszóma analizáló programmal gyarapodott a Zala Megyei Kórház Genetikai Osztályának eszközparkja. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben másfélszer több kromoszóma vizsgálatot tudnak elvégezni az intézményben, ami többek között a meddőségek és a magzati fejlődési rendellenességek kivizsgálásban játszik jelentős szerepet.
bővebben
2016 március 29 - kedd

Sopron elleni negyeddöntő időpontok

Már korábban bizonyossá vált, hogy az alapszakasz végeztével az Uniqa Sopron végez az élen a női kosárlabda élvonalban, míg a ZTE NKK a 8. helyről nem tud elmozdulni. A rájátszás lebonyolítása nem változott, melynek értelmében az első helyezett a nyolcadikkal negyeddöntőzik. A két klub már egyeztetett a mérkőzések időpontjáról és sikerült is egyezségre jutniuk.
bővebben
2016 március 29 - kedd

ZTE döntetlen a Velenje ellen

A ZTE FC a válogatott szünetet kihasználva pénteken délután edzőmérkőzést játszott a szlovén élvonalban szereplő NK Rudar Velenje csapata ellen. A szlovén csapatban a második félidőben jutott lehetőséghez, a tavaly még a ZTE-ben futballozó Denis Grbic.
bővebben
2016 március 29 - kedd

Jobb volt az Alba-Fehérvár

TLI-Alba Fehérvár- Zalakerámia ZTE KK 94-66 (24-21, 24-21, 22-17, 24-7)
bővebben
2016 március 25 - péntek

Új körzeti megbízotti iroda a Deák téren (Videó)

Újabb körzeti megbízotti irodát avattak Zalaegerszegen. Ezúttal a Deák tér 3-as szám alatti szolgálati helyiséget adták át a rendőröknek abban bízva, hogy ezáltal tovább javulhat a közbiztonság a belvárosban.
bővebben
2016 március 25 - péntek

Népszerű az Egerszeg Kártya (Videó)

Töretlen az Egerszeg Kártya népszerűsége, melyből 2003-as bevezetése óta mostanáig összesen 30 ezret igényeltek. Erre és az ezzel kapcsolatos ügyintézésre egész évben lehetőség van. A tulajdonosok elsősorban azt értékelik, hogy kedvezményes áron látogathatók – többek között – a sport- és kulturális intézmények programjai.
bővebben
2016 március 25 - péntek

Diesel, a hős francia életmentő kutya

A kutya már évezredek óta az ember legjobb barátja. Az állatok között is az első volt, akit az őseink maguk mellé fogadtak, neveltek, etettek és gondoskodtak róluk. A hűség és a szeretet a gazdája iránt végtelen. Bízik benne és nem kérdőjelezi meg annak döntését. A vele való foglalatosság egy hatalmas felelősség, amit a Jóisten nekünk adott.
bővebben