keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 május 05 - kedd

TALENT SHOW – idén is együtt

Iskolánkban idén is sorra került a német nyelvi kulturális versengés, vagyis a TALENT SHOW.
bővebben
2015 május 04 - hétfő

Tudományos és technológiai címet nyert az országban elsőként a zalaegerszegi északi ipari park (Videó)

Az országban elsőként Zalaegerszeg északi ipari parkja nyerte el a Tudományos és Technológiai Park címet. A hétfői ünnepélyes bejelentésen részt vett többek közt Rákossy Balázs államtitkár, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő.
bővebben
2015 május 04 - hétfő

Erdélyi kirándulás

Már mindenki felkészült a hosszú, majd 14 órás útra. Erdélybe indult a mi jókedvű társaságunk. A busz zengett a nevetéstől, csevegéstől, de sajnos a tanároknak éjjelre sok lett belőle. Aludni nem sokat aludt senki. Persze voltak olyanok is, akik lepihentek, de ők sem sokat, mivel kezdett már felkelni a nap, így mi is felébredtünk.
bővebben
2015 május 04 - hétfő

KRESZ verseny

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata szeretettel meghívja Önt, a 2015. május 6-án szerdán, 14 órától kezdődő KRESZ versenyre.
bővebben
2015 május 03 - vasárnap

„Szépen magyarul, szépen emberül„

A Landor – napok keretén belül rendezték meg iskolánkban a 3. évfolyamosok részére a „Szépen magyarul, szépen emberül” elnevezésű irodalmi vetélkedőt.
bővebben
2015 április 29 - szerda

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen (Videó)

Egyhangúlag elfogadta Zalaegerszeg fejlesztési stratégiáját a Parlament április 28-án. Ez az a megállapodás, amit két héttel ezelőtt írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán, polgármester. Az együttműködés értelmében a zalai megyeszékhelyen hét különböző beruházás valósul meg a következő 10 évben. A részletekről – amik a Magyar Közlönyben is megjelentek – szerdán tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2015 április 29 - szerda

Lezárult az első ütem (Videó)

Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatóra invitálták a média képviselőit Zalaegerszeg vezetői. A városatyák a történelmi központ felújításának eredményeiről adtak tájékoztatást. A fejlesztések a Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatásából valósultak meg.
bővebben
2015 április 29 - szerda

Rólad szól! (Videó)

Zalaegerszegre érkezett a „Rólad szól! – párbeszéd a fiatalokkal” című konzultációs sorozat. Az eseményt a Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság és az Új Nemzedék Központ közösen szervezte.
bővebben
2015 április 28 - kedd

A város polgárává avatta a végzős diákokat Balaicz Zoltán (Videó)

1300 végzős diákot fogadott polgárai közé a város. A hagyományoknak megfelelően Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a középiskolásokat. Az avató ünnepségen elismerést kaptak azok a fiatalok, akik kiemelkedő tanulmányi és sport teljesítményeket értek el.
bővebben
2015 április 28 - kedd

A három jó barát nagy kalandja

Makven városában, ami egy kis szigeten található a térképen, valahol az Atlanti – óceán nyugati részén, élt három jó barát. Halászattal foglalkoztak, mint minden ember a kis tengerparti városban.
bővebben
2015 április 28 - kedd

Anyára hangolva (Videó)

„Anyára hangolva” címmel villámcsődületet tartottak hétfőn a megyeszékhelyi Dísz téren. Az eseményen a Csillagközi óvoda, valamint az Eötvös- és a Dózsa iskola fiataljai a városi vegyeskarral kiegészülve egy ismert slágert énekeltek közösen.
bővebben
2015 április 27 - hétfő

Rendbe hozzák a város elhanyagolt épületeit, területeit (Videó)

Rendbe hozza a város vezetése az elhanyagolt önkormányzati és magántulajdonban lévő épületeket, illetve területeket. Ezt a közeljövőben a tavaly decemberben módosított Köztisztaság és Településtisztaság Fenntartásáról szóló rendelet alapján végzik el.
bővebben
2015 április 27 - hétfő

Frank Sinatrára emlékeztek Zalaegerszegen (Videó)

Frank Sinatrára emlékezett a Wonhner Dóra Jazz Quintett. A híres zenész 100. születésnapja alkalmából tartott koncerthez több vendég zenész és egy fúvós szekció is csatlakozott. A zenei élmény mellett Frank Sinatra életútját is megismerhette a közönség.
bővebben
2015 április 27 - hétfő

"Sokat tud az én kezem..." - megyei rajzpályázat kiállítás

A „Sokat tud az én kezem…” – megyei rajzpályázat kiállítás április 28-án 10 órakor nyílik az Ady iskola galériájában. A tárlat május 13-ig tekinthető meg.
bővebben
2015 április 24 - péntek

Kérdőíves felmérést végeznek a Pannon Egyetem turisztikai szakemberei (Videó)

A helyi idegenforgalmi koncepció megújítása érdekében az önkormányzat megbízásából imázskutatás kezdődik a közeljövőben. A kérdőíves felmérést a Pannon Egyetem turisztikai szakemberei készítik. Arra keresnek választ, hogy a zalaegerszegiek, valamint az országban élő és a megyeszékhelyre látogató érdeklődők milyen véleménnyel vannak a város turisztikai kínálatáról, illetve nekik milyen elképzeléseik vannak az idegenforgalmat érintően.
bővebben
2015 április 23 - csütörtök

Emelkedett az iparűzési adó mentességének felső határa (Videó)

A helyi iparűzési adóról szóló önkormányzati rendelet módosításáról is döntöttek az április 16-ai közgyűlésen. A testület elfogadta, hogy az eddigi 1,5 millió forintról 2,5 millió forintra emelkedjen az iparűzési adó mentességének felső határa.
bővebben
2015 április 23 - csütörtök

Imázskutatás Zalaegerszegen

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának felkérésére imázskutatást végeznek a Pannon Egyetem munkatársai. A felmérés során arra keresnek választ, miként gondolkodnak Zalaegerszegről a városban, illetve a városkörnyéken élők. Sok más mellett arra is kíváncsiak, milyen érzés zalaegerszeginek lenni, vagy, hogy az itt lakók szerint, vajon hogyan vélekednek a zalai megyeszékhelyről az ország más részein. Kérjük, az alábbi kérdőívek kitöltésével ossza meg velük véleményét Ön is. (A kérdőív kitöltése anonim.)
bővebben
2015 április 23 - csütörtök

Szépkorúak köszöntése (Videó)

Szépkorúakat köszöntött a város. Az önkormányzat nevében Sándor Erzsébet aljegyző és Zimborás Béla a humánigazgatási osztály helyettes vezetője ajándékot nyújtott át a 90 éves Molnár Istvánnénak és az úgyszintén 90 éves Simon Eleknek.
bővebben
2015 április 22 - szerda

Szabadegyetem indult időseknek (Videó)

Szabadegyetem indult időseknek Zalaegerszegen. A képzés fél évig tart és havonta egyszer rendezik meg. A nyugdíjasok társadalmi, gazdasági, kulturális és tudományos témákról hallhatnak előadásokat. A kurzusra több mint 150-en jelentkeztek.
bővebben
2015 április 21 - kedd

Bölcsődék Napja (Videó)

A Bölcsődék Napja alkalmából tartottak kedden ünnepséget Zalaegerszegen. Ebből az alkalomból munkájuk elismeréseként többen kaptak kitüntetést. A díjakat Gecse Péter alpolgármester adta át, aki elmondta: az önkormányzat és a bölcsődék között évek óta harmonikus a kapcsolat.
bővebben
2015 április 21 - kedd

Dr. Simán László fotóművész Egy falat India című fotókiállítása a Liszt iskolában

Dr. Simán László fotóművész Egy falat India című fotókiállítása június 6-ig tekinthető meg a Liszt iskolában.
bővebben
2015 április 20 - hétfő

Megint jól futottunk

Április 14-én Gödöllőre utaztunk. Ekkor rendezték a Mezeifutó Országos Diákolimpiát ebben a hangulatos városkában.
bővebben
2015 április 20 - hétfő

Üveggolyókkal játszom

2015. április 15-én rendeztük meg iskolánkban az „Üveggolyókkal játszom,…” városi irodalmi vetélkedőt. Ilyenkor második osztályosokat hívunk meg. Ők tehát nálam egy évfolyammal kisebbek.
bővebben
2015 április 20 - hétfő

Érzések és emlékek

18 éves vagyok, Jakab Tifaninak hívnak, végzős vagyok egy gimnáziumban. Szüleim most váltak el, így anyukámmal új helyre költöztünk. Utolsó év, új gimnázium, új tanárok, új osztály.
bővebben
2015 április 20 - hétfő

50 tő virág az 50 éves Landorhegyiben

Március 18-án minden felsős osztályból két-két tanuló jött virágokat ültetni az emeleti folyosó korlátjaira. Szárazságtűrő, napfényt és meleget kedvelő növényeket palántáltunk.
bővebben
2015 április 20 - hétfő

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Együttműködési megállapodást írt alá április 14-én Zalaegerszegen Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester. A „Modern városok” program keretében kormányzati támogatással megvalósuló zalaegerszegi fejlesztésekről Balaicz Zoltán tájékoztatta az Egerszegi Esték nézőit.
bővebben
2015 április 17 - péntek

Megerősítették a partfalat (Videó)

Megerősítették a Csácsi-hegyi horhos partfalát. A forgalmas út miatt az önkormányzat a költségvetésben anyagi fedezetet biztosított a munkákra. Így mintegy 5 millió forintból renoválták a korábban balesetveszélyes szakaszt.
bővebben
2015 április 17 - péntek

Jogerős az építményadó (Videó)

29 napirendi pontot tárgyalt csütörtökön a város közgyűlése. Az egyik legfontosabb döntés az építményadó elfogadása volt. Emellett a városatyák Zalaegerszeg kárpátaljai testvérvárosának támogatásáról is határoztak.
bővebben
2015 április 17 - péntek

Az igazi kincs

„Oly kevés emberrel találkozni manapság, aki többre értékeli a barátságot a pénznél.”
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

„Muzsikás” reggel

Elérkeztünk az Ifjúsági Hangversenysorozat idei utolsó állomásához. Nagy izgalommal vártuk az előadást, hiszen országosan ismert előadók látogattak el a Keresztury VMK színpadára. Sőt, a Muzsikás együttes határainkon túl is ismert és elismert.
bővebben