keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 április 16 - csütörtök

Megmutatom magam

Március 4-én, szerdán délután három órakor a Keresztury VMK könyvtárában került sor iskolánk 4.b osztályos tanulóinak „Alle Farben” című kiállítására.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

A Vuk csodálatos világa

A Vuk című regényben is megfigyelhető a biológiai sokféleség nagyszerű írói bemutatása. A biológiai sokszínűség egy tulajdonság, mely az élőlények változatosságait, értékeit mutatja meg. Fekete István műveiben ez kitűnően tükröződik.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Mire is emlékezünk valójában április 11-én?

1905-ben született híres magyar költőnk, József Attila. Az ő nevéhez fűződik a magyar költészet napja, amelyet Magyarországon 1964 óta ünnepelnek. A jeles napon könyvbemutatókkal, irodalmi előadásokkal, szavaló versenyekkel, felolvasó estekkel irányítják a széles közönség figyelmét a költészet nagyszerűségére. Idősek, fiatalok egyaránt részt vehetnek a rendezvényeken, találkozhatnak kortárs költőkkel és költeményeikkel.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Matematika versenyen jártam

A Petőfi napok keretében több versenyt is rendeztek iskolánkban, amelyen nagy létszámban jelentek meg a diákok. A csapatom és én matematika versenyen vettünk részt.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Ünnepség az iskolában

Az idei évben minket ért a megtiszteltetés, hogy szerepelhettünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett műsorban.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Szociopoly az élet játéka

Az egyik délután a Családsegítő Szolgálat munkatársai látogattak el a tanulószobánkra és Szociopoly-t játszottunk.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Sajtófotó kiállítás

Idén ismét elhozták a városi sajtófotó kiállítás egy részét az iskolánkba. Három fotós – Katona Tibor, Pezetta Umberto és Seres Péter – munkáit láthattuk, akiket szinte már ismerősként köszönthettünk, hiszen évek óta az iskolánk vendégei a márciusi Petőfi napok keretében.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Egy estém otthon (esszé)

Iskola után mindig sietek haza, hogy mielőbb elvégezzek a házi feladatokkal. Amire hazaér a család minden tagja, már az iskolatáskám is össze van készítve másnapra. Így aztán esténként már pihenhetek.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Beugrócska – improvizációs verseny

2015. március 10-én rendezték meg iskolánkban az ötödikesek drámaversenyét. A zsűriben Marusáné Czár Mária és Kocsis Eszter drámapedagógusok, valamint diáktársunk, Kertész Zsolt értékelte a csapatok játékát.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

Az angol verseny

Márciusban került megrendezésre iskolánkban az angol verseny, amelyre délután egy órakor lehetett regisztrálni. Ez egy csapatverseny, amire rajtam kívül még két fő – Elekes Marcell és Bori Péter – nevezett.
bővebben
2015 április 16 - csütörtök

A Víz világnapi úszóverseny

Március 16-án a víz világ napja alkalmából úszóversenyt rendeztek a Pais Dezső általános iskolában. A versenyen öt iskola szállt szembe egymással, egy csapat hat tagból állt.
bővebben
2015 április 15 - szerda

Jelképes hatalomátvétel (Videó)

Szerdán hivatalosan is elkezdődtek a Városi Diáknapok programjai. A zalaegerszegi városi diákönkormányzat tagjai reggel jelképesen átvették a hatalmat a felnőtt városvezetéstől. Ezt követően ünnepi közgyűlésen ismertették előterjesztéseiket.
bővebben
2015 április 15 - szerda

Főzőverseny a BGF-en (Videó)

Főzőversennyel és focikupával zárult a XI. Zalaegerszegi Főiskolás Fesztivál. A programokra a főiskolai csapatok mellett a középiskolások, a diákönkormányzat tagjai, az önkormányzat dolgozói, valamint a város sportklubjai is neveztek.
bővebben
2015 április 14 - kedd

Megállapodást kötött Orbán Viktor és Balaicz Zoltán Zalaegerszegen (Videó)

Négysávos gyorsforgalmi út épül Budapesttől Zalaegerszegig 2018-ig. Bővítik az inkubátorházat, sportközpontot létesítenek, emellett pedig 10 sávos 50 méteres tanuszoda és sport-, illetve rekrációsközpont létesül – ezeket tartalmazza egyebek mellett az a stratégiai megállapodás, amelyet kedden kötött Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Balaicz Zoltánnal, a város polgármesterével. A Modern Városok Program részeként Eger és Sopron után harmadikként a zalai megyeszékhelyen írtak alá együttműködést.
bővebben
2015 április 14 - kedd

A 90 éves Zsálek Károlynét köszöntötték (Videó)

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Zsálek Károlynét. A város nevében dr. Sándor Erzsébet aljegyző és Zimborás Béla, a Humánigazgatási osztály helyettes vezetője látogatott el az ünnepelthez. Itt a miniszterelnök által aláírt emléklap mellett az Egerszegi örökség című könyvet nyújtották át ajándékként.
bővebben
2015 április 10 - péntek

Húsvét ünnepe

A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, azaz vasárnap feltámadt. Kereszthalála ugyan nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét. Feltámadása pedig győzelem a halál felett.
bővebben
2015 április 10 - péntek

A lopott betűk esete

Tegnap történt, hogy egy titkos szervezet suttyomban ellopta a magyar nyelv betűit. Több millió ember maradt betűk nélkül.
bővebben
2015 április 10 - péntek

Ha ellopnák a betűket

Pár éve eltűntek a betűk. Sok fontos adat semmisült meg így. A rendőrség egy vagy több hackerre gyanakodott, hogy ők tüntették el a karaktereket. Papírról ez hogyan sikerült? Arra nem találtak magyarázatot, se vegyi anyagok nyomát. Amint próbáltak írni, az egyszerűen eltűnt, hőkamerán keresztül se lehetett látni semmi különöset.
bővebben
2015 április 10 - péntek

Pisti meg az eltűnt betűk

Egy szép napon Pisti, a 2.b osztály tanulója nyelvtanórán így sóhajtott fel:
bővebben
2015 április 10 - péntek

Nagyszabású programsorozattal ünnepel Zalaegerszeg (Videó)

Rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulóját ünnepli idén Zalaegerszeg. A jubileum alkalmával több ismeretterjesztő és szórakoztató rendezvény várja majd a városlakókat. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 április 10 - péntek

Fiatalok hete (Videó)

Fiatalok hete kezdődik április 13-án Zalaegerszegen. A rendezvénysorozaton az általános- és középiskolák, valamint a felsőoktatási intézmények diákjai vesznek részt. A szervezők ezen a héten várnak mindenkit az immár hagyományos főiskolás fesztivál és városi diáknapok programjaira is.
bővebben
2015 április 09 - csütörtök

Vállalkozói fórum (Videó)

Megszorítás helyett támogatás kell – ez a zalaegerszegi vállalkozók egybehangzó véleménye a tervezett építményadóról. Álláspontjukat a cégvezetők bővebben is kifejtették szerdán azon az egyeztető fórumon, amit a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. A tanácskozáson mindkét fél felszólalt.
bővebben
2015 április 09 - csütörtök

Frankfurt am Mainban jártam

2014 júliusában Németországba, Frankfurtba utaztam szüleimmel féltestvéremhez. Autóval, Ausztrián át, 940 km megtétele után egy péntek este érkeztünk meg.
bővebben
2015 április 09 - csütörtök

Ellopták a betűket

Jó napot kívánok, kedves nézőink! Hatalmas hírt kaptunk Betűváros polgármesterétől, Betűfalvi Ernőtől! Eszerint szeretett városunkban egyszer csak eltűntek a betűk!!! Senki sem tudja, mi lehet az oka ennek a megdöbbentő és titokzatos ügynek.
bővebben
2015 április 09 - csütörtök

"Aludj máskor" - 24 órás vetélkedő

24 órás vetélkedő április 17-18-án Zalaegerszegen.
bővebben
2015 április 08 - szerda

Nyugdíjas szabadegyetem indul Zalaegerszegen (Videó)

Szabadegyetem indul nyugdíjasoknak Zalaegerszegen. A szerveződés célja, hogy igényes szórakozást kínáljanak az idősebb korosztálynak. Az érdeklődők irodalmi, képzőművészeti, zenei és ismeretterjesztő előadásokon vehetnek részt a Budapesti Gazdasági Főiskolán. A kezdeményezést a városvezetők is támogatják. A részletekről szerdán számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2015 április 07 - kedd

Ifjúkori félelmeink, kérdéseink

Mi a félelem? Mindenki számára más. Valaki a pókoktól, békáktól, valaki a magasságtól, repüléstől, a víztől tart. Mind különbözőek vagyunk, de egy valami mégis mindenkiben közös. Mindenki fél valamitől, még ha egyes emberek nem is merik beismerni… szintén félelemből.
bővebben
2015 április 03 - péntek

Az elmúlt 50 év

Iskolánk ünnepi tanévének kiemelkedő eseményére került sor március 25-én, szerdán. Délelőtt tíz órakor kezdődött az a nagyszabású rendezvény, amelyben mi, az iskola mai tanulói köszöntöttük az elmúlt évtizedekben itt tanító pedagógusokat, a szülői munkaközösség egykori és mai vezetőit, s más, régi dolgozókat.
bővebben
2015 április 03 - péntek

Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat

Ez a könyv a náci üldözésről szól Dániában. Annemarie és a családja segít megszökni a zsidó származású Rosenéknek, akiket koncentrációs táborba hurcoltak volna el a németek.
bővebben
2015 április 03 - péntek

Frank Sinatra emlékest lesz Zalaegerszegen (Videó)

Nagyszabású koncerttel emlékeznek Frank Sinatra születésének 100. évfordulójára Zalaegerszegen. Az esten az énekes életművének legismertebb dalai csendülnek majd fel a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.
bővebben