keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 május 20 - szerda

Új mobilalkalmazás segíti a fürdőzőket (Videó)

Gyorsabban tájékozódhatnak az aktualitásokról az érdeklődők ezután az AquaCity új mobilalkalmazásának köszönhetően. Jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán polgármester és Bánhegyi Péter az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt a programot az IOS és az Android rendszerű mobiltelefonokra ingyenesen lehet letölteni.
bővebben
2015 május 20 - szerda

Az órák bűvöletében (Videó)

Különleges és régi időmérők gyűjteményéből nyílt kiállítás a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Preisz József órásmester fél évszázada gyűjti és javítja ezeket a szerkezeteket. A tárlaton több száz ritkaságot láthat a közönség.
bővebben
2015 május 20 - szerda

Bad Blumau is meghódítva!

Május elsején már 15. alkalommal rendezték meg az osztrák Bad Blumauban a futófesztivált. Szüleimmel harmadik éve látogatjuk a versenyt.
bővebben
2015 május 19 - kedd

Megújul az ivóvíz-hálózat, és az utak burkolata (Videó)

Uniós források segítségével újul meg Zalaegerszeg ivóvíz-hálózata. A beruházás jelenlegi helyzetéről kedden tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 május 19 - kedd

Novemberben Zalaegerszegen ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetsége (Videó)

Több mint 15 év után ismét Zalaegerszegen tartják a Megyei Jogú Városok Szövetségének éves közgyűlését. Erről a napokban Hódmezővásárhelyen döntött a Szövetség. Balaicz Zoltán polgármester szerint ez a zalai megyeszékhelynek hatalmas megtiszteltetés, mivel ez a grémium az egyik legfontosabb érdekképviseleti szervezet Magyarországon. Az esemény kiemelt jelentőségűnek számít Zalaegerszeg 130 éves jubileuma szempontjából.
bővebben
2015 május 18 - hétfő

V. ZegaSztár Gála (Videó)

Szládovics Fanni és Zwickl Hedvig balett-előadással nyerték meg az V. ZegaSztárt. A gálán mintegy 21 produkciót 8 kategóriában láthatott a közönség. A győztest a nézők sms-szavazatai alapján hirdették ki.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartottak pénteken Zalaegerszegen. A rendezvényen átadták a díszpolgári címet és a Pro Urbe díjakat is.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Városnapi ünnep (Videó)

130 éves Zalaegerszeg megyei jogú város. A jubileumi ünnep péntek reggel a Mária Magdolna Plébániatemplomban szentmisével kezdődött. Ezt követően a város vezetői megkoszorúzták Kovács Károly szobrát, a róla elnevezett téren.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Sajtófesztiválon jártunk

Iskolánk két meghatározó „médiafelületének” tagjai, azaz a Landor Lapok szerkesztősége és a Suli TV stábja május 8-án Budapestre utazott. Az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon vettünk részt a fővárosban.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Kalandos kirándulás

Pénteken elmentünk osztálykirándulásra. Mivel még kicsik vagyunk, így csak a Holdig jutottunk el.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Egerváron jártunk

Az osztályunk kirándulásra ment Egervárra. Busszal indultunk neki a nagy kalandnak.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Elköszönünk

Eljött a szeptember elseje, amikor először csengettek be az iskolába nekünk. Megismerkedtünk a tanárainkkal és az osztálytársainkkal. Megcsodáltuk az új, szép könyveinket.
bővebben
2015 május 15 - péntek

Búcsúzunk

Eltelt 8 év és eljött a ballagásunk ideje. Kirándulások, osztálybulik, versenyek, melyek sok élményt nyújtottak, és emlékeket szereztek az osztálynak. Ez idő alatt rengeteg versenyeredménnyel büszkélkedhetünk, melyekre tanáraink készítettek fel, s támogattak minket. Az ő kitartó segítségüknek köszönhetjük jó tanulmányi eredményünket is. Alsó és felső tagozatban is egyaránt fordulhattunk hozzájuk, akik szívesen segítettek nekünk.
bővebben
2015 május 15 - péntek

A vélemény (esszé)

Gyereknek lenni rossz, mert sokszor nem vesznek komolyan és sokszor, ha megkérdezem, hogy mi történt, miről beszélgettek, csak ezt válaszolják: semmi. Gyereknek lenni azért is rossz, mert nagyon korán le kell feküdni.
bővebben
2015 május 14 - csütörtök

Közgyűlés után (Videó)

Fizetőparkoló övezetek létszámának bővítése illetve intézményvezetők kinevezése. Egyebek mellett erről is döntött a legutóbbi közgyűlés. A részletekről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői.
bővebben
2015 május 14 - csütörtök

Egyirányú forgalmi rend a Mártírok u. Kazinczy tér - Eötvös u. közötti szakaszán

Tájékoztatjuk a Zalaegerszeg város lakóit, hogy a Zalaegerszeg, Mártírok u. Kazinczy tér – Eötvös u. közötti szakaszán 2015. május 18-21. közötti időszakban garanciális munkák idejére egyirányú forgalmi rend lép életbe.
bővebben
2015 május 13 - szerda

130 év 130 percben (Videó)

130 év 130 perc címmel múltidéző sétára invitálták a városlakókat szerdán a megyeszékhelyi önkormányzat és a Tourinform iroda munkatársai. A program apropóját egy jeles jubileum adta. Zalaegerszeget ugyanis 130 éve éppen ezen a napon nyilvánították rendezett tanácsú várossá.
bővebben
2015 május 13 - szerda

Ülésezett a közgyűlés (Videó)

Ülésezett Zalaegerszeg közgyűlése. A napirendi pontok között szerepelt a magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelet, valamint a fizetési parkolók működését és igénybevételét érintő határozatok. A képviselők az önkormányzati cégek beszámolóit és üzleti terveit is tárgyalták. Emellett szó esett a 2015. évi költségvetésről is.
bővebben
2015 május 13 - szerda

Kicsinyek városköszöntő hangversenye (Videó)

Kicsinyek adtak hangversenyt kedden a zsinagógában, ahol a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola legfiatalabb növendékei mutatkoztak be. A tehetséges gyerekek – a hagyományokhoz híven – elsőként köszöntötték Zalaegerszeget a város napja alkalmából.
bővebben
2015 május 13 - szerda

Útlezárás

2015. május 15-én (péntek) 9.55 – 10.30 óra között szoboravató ünnepség miatt lezárják a Kossuth utca Budapest Bank – Kisfaludy utca szakaszát. Az útlezárás idején a Volán járatai terelő útvonalon közlekednek.
bővebben
2015 május 13 - szerda

Kuseli cserediákok a zalai megyeszékhelyen (Videó)

12 cserediák diák érkezett Zalaegerszegre Kuselből. A tanulókat a Báthory Szakközép Iskola látja vendégül, ahol egy meghatározott témában tudományos munkát is végeznek. A fiatalok magyar társaik segítségével ismerhetik meg a várost és a helyi szokásokat.
bővebben
2015 május 12 - kedd

TeTedd! a még tisztább Vizslaparkért

A Környezetvédelmi Világnap keretében megrendezzük a TeTedd! a még tisztább Vizslaparkért városszépítő akciót. Ennek keretében a környék lakói, iskolái, közintézményei, civil szervezetei és vállalkozásai segítségével megszépítjük a kis Vizslaparkot. A rendezvény keretében összeszedjük a kis Vizslapark környezetében a hulladékokat, növényeket ültetünk, illetve lefestjük a köztéri bútorokat.
Találkozás helye: a kis Vizslapark, időpontja: 2015. június 5. (péntek) 13-óra.
bővebben
2015 május 11 - hétfő

Szivárvány vetélkedő - 30 évvel ezelőtti sikerre emlékeztek Zalaegerszegen (Videó)

Országos szellemi vetélkedő győztese volt 30 évvel ezelőtt Zalaegerszeg. Az azóta legendássá vált Szivárvány nevű városok közötti versenyen a megyeszékhelyiek szoros küzdelemben győzték le ellenfeleiket. Teljesítményükért fődíjként Medgyessy Ferenc Táncoló lány című bronzszobrát vehették át.
bővebben
2015 május 11 - hétfő

Helyére került a zenélő óra (Videó)

Felújítás után ismét régi helyén a zenélő óra, ami közel 30 éve díszíti a Polgármesteri Hivatal előtti teret. Az időmérőt egy pécsi órásmester, Gulácsi János állította helyre.
bővebben
2015 május 08 - péntek

Megújult a Mindszenty iskola épülete (Videó)

Felújították a Mindszenty iskola épületét. Korszerűsítették egyebek mellett a tetőt és a fűtést. Az energetikai fejlesztést az Európai Unió támogatásával közel 400 millió forintból valósították meg. A beruházást pénteken szentmisével és múltidéző műsorral ünnepelték, melyen részt vettek a megye és a város vezetői.
bővebben
2015 május 07 - csütörtök

60 év a pálya széléről (Videó)

60 év futballtörténetéről nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. Horváth Jenő fényképész mester rendszeresen megörökítette a ZTE FC mérkőzéseit. A közönség a zalaegerszegi labdarúgó klub legendás játékosait, edzőit és a szurkolóit láthatja viszont a képeken.
bővebben
2015 május 07 - csütörtök

Kerékpáros KRESZ Verseny (Videó)

Kerékpáros KRESZ Versenyt rendeztek szerdán a Liszt Ferenc Általános Iskolában. A megmérettetésre több mint 100-an neveztek. A 10-12 éves korú gyerekek áprilisban két felkészítő foglalkozáson vettek részt. A rendezvény a megyeszékhely önkormányzatának, a rendőrkapitányságnak, a polgárőrségnek, a bringa klubnak és a KLIKK együttműködésének köszönhetően valósult meg.
bővebben
2015 május 06 - szerda

A Biblia szépsége

A Biblia üzenet az Istentől az emberek felé, mely által tanítani szeretne minket. A Szentírásban a Mindenható közli az emberekkel az Ő fényességes hatalmát.
bővebben
2015 május 06 - szerda

Eljött ez a nap is…, ballagásunk napja

Eljött ez a nap is, amire annyira vártunk, amitől néha féltünk, és most mindenkiben vegyes érzések kavarognak: nosztalgia – sok osztálykirándulás és diákcsínyek -, félelem – hiszen hamarosan vizsgázunk -, izgalom – Vajon elesek, amikor kimegyek a díjat átvenni? Egyáltalán kapok díjat? -, öröm – hogy eljutottam idáig -, és egy leheletnyi bizonytalanság – Mi lesz az érettségin? Mi lesz, ha felvesznek, és mi lesz, ha nem vesznek fel? Mi a következő lépcső ahhoz, hogy elérjük a céljainkat? Ki fog ezek után mellettünk állni? Megmaradnak-e az itt köttetett barátságok?
bővebben
2015 május 05 - kedd

Május lett...

Hihetetlen, de lassan véget ér a tanév. Mintha rohanna az idő! Íme, beköszöntött a tavasz utolsó hónapja, a május, számos ünnepével. A népi hagyományokból gyűjtöttem egy csokorra valót Nektek.
bővebben