keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 szeptember 01 - hétfő

Zalaegerszegi küldöttség Marosvásárhelyen

2014. augusztus 27-31. között került megrendezésre Zalaegerszeg erdélyi testvérvárosában, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű fesztivál.
bővebben
2014 augusztus 30 - szombat

Vásárhelyi Forgatag: összetartozás! (Videó)

A magyar-magyar összetartozás és együttműködés jegyében megkezdődött a II. Vásárhelyi Forgatag Zalaegerszeg testvérvárosában, az erdélyi Marosvásárhelyen. Az öt napos programsorozat részeként bemutatkozott a zalai megyeszékhely is – gasztronómiai és kulturális kavalkáddal.
bővebben
2014 augusztus 30 - szombat

Óvodakezdés (Videó)

Zalaegerszegen 13 óvodában összesen 1520 gyermek kezdi meg a 2014/2015-ös nevelési évet. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság döntése alapján, ebben az évben 71 óvodai csoport indul, melyekben az átlag létszám 23-24 fő.
bővebben
2014 augusztus 29 - péntek

Utassy József-emléktáblát avattak (Videó)

Utassy József Kossuth–díjas költőnek állítottak emléket a Zala Megyei Kórház pszichiátriai szakambulanciáján. A költő életének utolsó 5 évét Zalában töltötte és az intézmény falai között lelt örök békére.
bővebben
2014 augusztus 28 - csütörtök

Tájékoztató - Csertán Sándor utcai buszmegállók átépítése

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg város lakóit, hogy a Csertán Sándor utcai buszmegállók átépítési munkái elkezdődnek. A kivitelezés időtartama alatt forgalomkorlátozásra és buszmegálló áthelyezésekre kerül sor.
bővebben
2014 augusztus 28 - csütörtök

Tervek szerint halad a belvárosi rekonstrukció (Videó)

Jó ütemben halad a belvárosi rekonstrukció. Május végén kezdődtek a felújítások a Dísz téren és a városháza előtti területen. A szakemberek már végeztek a közműcserével és felújítással, most a térre kerülő műtárgyak és az új épületek kialakításán dolgoznak.
bővebben
2014 augusztus 28 - csütörtök

Segítségnyújtás az otthoni tartós fekvőbeteg-ápoláshoz (Videó)

Az otthoni tartós fekvőbeteg-ápoláshoz speciális eszközökre és speciális tudásra van szükség. Ezt Pálfiné Vass Györgyi, az Idősek gondozóházának főnővére mondta. A „Szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen” elnevezésű program részeként tartott rendezvényen egy modern elektromos ágyat is bemutattak a szakemberek.
bővebben
2014 augusztus 27 - szerda

Balaicz Zoltán a Híradó Részletesben (Videó)

Balaicz Zoltán alpolgármesterrel a jótékonysági focikupáról, a Kvártélyház évadáról, a marosvásárhelyi rendezvényről, valamint a Belvárosi Szüretről beszélgetett Németh Zsolt a Zalaegerszegi Televízió Híradó Részletes című műsorában.
bővebben
2014 augusztus 27 - szerda

Újra jön a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték (Videó)

A zalai bor és az itteni vadállomány minőségére kívánja felhívni a figyelmet a VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, valamint a Zalai Vadászati Évadnyitó – hangozott el az események sajtótájékoztatóján. A vadételek és a vadászat szerelmeseit már szombaton várják, a borhoz kötődő programokat pedig szeptember 3. és 7. között rendezik meg. Az eseményen értékelték a Kvártélyház Nyár idei szezonját is.
bővebben
2014 augusztus 27 - szerda

Lecsónap a piacon (Videó)

Ismét paradicsom- és lecsónap várta az érdeklődőket a piacon. Korábban volt már medvehagymanap, epernap és nyuszisimogató is.
bővebben
2014 augusztus 26 - kedd

Évadnyitó társulati ülés (Videó)

Nógrádi Gábor Az anyu én vagyok! című ifjúsági előadásával indul a Hevesi Sándor Színház 2014/2015-ös évada. A fiataloknak szóló bűbájkomédiát Farkas Ignác rendezi. Ezt követően a nézők további hat új bemutatót láthatnak a szezonban, amelyben mindenki megtalálhatja a magának tetsző darabot – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen.
bővebben
2014 augusztus 26 - kedd

Jótékonysági focikupát rendeztek a Bogáncs Állatmenhely támogatására (Videó)

Jótékonyságból fociztak a hétvégén. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség által meghirdetett kispályás tornán összesen 16 csapat vett részt a megyéből. A nevezési díjakból és a büféből befolyt összeget a Bogáncs Állatmenhelynek ajánlották fel.
bővebben
2014 augusztus 26 - kedd

Évadzárás a Kvártélyházban (Videó)

Befejeződött a Kvártélyház Nyár nyolcadik évada. A társulat az idei szezont közönségkívánatra a Hotel Menthol című musicallel zárta. A három Kvártélyházas produkció mellett a közönség a második Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál előadásait is láthatta.
bővebben
2014 augusztus 23 - szombat

Andráshidán légvárpartival készültek a tanévre (Videó)

Vidáman készültek a tanévkezdésre Andráshidán. Az általános iskola előtti játszótéren iskolanyitogató légvárparti és különböző játszótéri foglalkozások várták a gyerekeket.
bővebben
2014 augusztus 23 - szombat

Tanszercsomagot kaptak a rászorulók (Videó)

Tanszercsomaggal segített rászoruló családokat egy zalaegerszegi írószerbolt. Az iskolakezdés akár több tízezer forintba is kerülhet, ami megterheli a szülők pénztárcáját.
bővebben
2014 augusztus 22 - péntek

Elismerő oklevelet kapott a Jó szomszédok park (Videó)

A csácsbozsoki Jó szomszédok parkban a helyiek együtt főztek és ünnepeltek. A parkot 15 évvel ezelőtt hozták létre a helyiek, azóta rendezvények és spontán összejövetelek színtere. Az önkormányzat most oklevéllel ismerte el a közösséget.
bővebben
2014 augusztus 22 - péntek

Ünnepi szentmise a Jézus Szíve Ferences plébánián (Videó)

Ünnepi szentmisén mondtak áldást az új kenyérre a Jézus Szíve Ferences plébánián. Az istentiszteleten a Szent István király által létrehozott állam értékeit és megőrzésének fontosságát hangsúlyozták.
bővebben
2014 augusztus 22 - péntek

Szent István-napi ünnepség Csácsban (Videó)

Zalaegerszegen már augusztus 19-én elkezdődtek a Szent István-napi ünnepségek. Elsőként Csácsban emlékeztek államalapító királyunkra. A programon a Zalaegerszegért-díjas Harangáb együttes zenélt.
bővebben
2014 augusztus 20 - szerda

Élménybeszámolót tartott Mányoki Attila hosszútávúszó a Városházán (Videó)

Mányoki Attilát köszöntötte a város vezetősége. A zalaegerszegi ultramaratoni úszó két héttel ezelőtt sikeresen vette az Ocean’s Seven sorozat egyik legveszélyesebb állomását. A japán Tsugaru-szorosban 37,1 kilométert úszott 7 óra 39 perc alatt, ami a világon a második legjobb teljesítmény.
bővebben
2014 augusztus 18 - hétfő

Szent István nap Zalabesenyőben (Videó)

Szent Istvánra emlékeztek a zalabesenyői családi napon. Történelmi kutatások szerint Zalabesenyő első emlékei az államalapítás korából valók. A városrész közössége összetartó, rendszeresek a kulturális programok, amelyeknek a helyiek mellett a környékbeliek is állandó résztvevői.
bővebben
2014 augusztus 18 - hétfő

Megnyílt a 23. GébArt Kiállítás (VIDEÓ)

Kiállítás nyílt a 23. GébArt művésztelepen készült alkotásokból. Kilenc művész dolgozott közel egy hétig a „pillanat és állandóság” témájában. Elsősorban festmények születtek, amelyeken a zalai táj szépsége is megjelenik.
bővebben
2014 augusztus 15 - péntek

Szurkolói ankétot tartott a ZTE FC (Videó)

Megújult csapat és régi címer. Ezzel próbálja visszaszerezni a ZTE a szurkolók bizalmát. Az NB II-es pontvadászat ezen a hétvégén kezdődik, amely előtt szurkolói ankétot tartottak. Végh Gábor főtulajdonos szerint a cél az, hogy a gárda szerethető legyen, jó focit játsszon – eredményesen.
bővebben
2014 augusztus 14 - csütörtök

Simonffy Tímea vehette át a 30 000. Egerszeg Kártyát (Videó)

Átadták a 30 ezredik Egerszeg Kártyát. A dokumentum 11 évvel ezelőtti bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend a zalaegerszegiek körében, hiszen számos kedvezményt biztosít számukra.
bővebben
2014 augusztus 13 - szerda

Hazaért Japánból Mányoki Attila (Videó)

Barátok, támogatók és a város vezetői fogadták szerdán Zalaegerszegen a Japánból hazatért hosszútávúszót, Mányoki Attilát, aki minden idők második legjobb idejével győzte le a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost . Ez a helyszín része a világ legnehezebb nyíltvízi úszásait magába foglaló, hét állomásból álló sorozatnak, amelyből Mányoki Attila egy éve már teljesített a La Manche-csatorna átúszását. A Tsugarut a világon tizenharmadikként úszta át, 37.1 kilométert tett meg, 7 óra 29 perc alatt.
bővebben
2014 augusztus 13 - szerda

Döntöttek a pécsi kollégiumi férőhelyekről (Videó)

Tíz zalaegerszegi és további huszonöt más Zala megyei településen élő hallgató pályázott arra, hogy elhelyezést kapjon a következő tanévre a Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János Kollégiumában.
bővebben
2014 augusztus 12 - kedd

Bővítették a parkolót az Újtemetőnél (Videó)

Harminchárom férőhellyel bővítették az Újtemető parkolóját. A beruházást a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretében 13,2 millió forintos városi támogatásból valósították meg.
bővebben
2014 augusztus 12 - kedd

Vis maior keretre pályázik Zalaegerszeg (Videó)

A helyi választási bizottság tagjait és póttagjait választotta meg Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közgyűlése mai, rendkívüli ülésén. A döntést zárt ülésen hozták meg.
bővebben
2014 augusztus 12 - kedd

Fejlesztés a Zrínyi Miklós Gimnáziumban (Videó)

Felújítják a Zrínyi Miklós Gimnázium külső épületét. A bővítésre azért van szükség, mert elfogytak az intézmény tantermei. Az iskola régóta sikeresen indítja az Arany János tehetséggondozó osztályt. A felmenő rendszerű programnak egyre több osztály a részese, ezért új tantermekre van szükség.
bővebben
2014 augusztus 11 - hétfő

Rekordok dőltek meg az AquaCity jótékonysági napján (Videó)

Több rekord is megdőlt az AquaCity jótékonysági napján. Minden eddigit felülmúló összeg: 5 millió 300 ezer forint gyűlt össze a kedvezményes belépőkből, a különböző cégek, vállalatok előzetes felajánlásából és a 20 főzőcsapat becsületkasszájából. A bevételt idén a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.
bővebben
2014 augusztus 09 - szombat

A Tsugaru kipipálva! (Videó)

Mányoki Attila első magyarként, és a világon a 13. úszóként legyőzte az Ocean’s Seven következő állomását, a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost. A zalaegerszegi hosszútávúszó 37,1 kilométert tett meg Japánban, 7 óra 29 perc alatt.
bővebben