keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 április 08 - péntek

Megszépült az öltöző

Elkészült a Ganz-Munkácsy-iskola testnevelési öltözőjének, valamint vizesblokkjának felújítása, melyet ünnepélyes keretek között adták át.
Baján Antal, az intézmény igazgatója hangsúlyozta: az iskola vezetése kiemelt figyelmet fordít az oktatási feltételek javítására, fejlesztésére, melynek egyik újabb állomása a testnevelési öltöző és a vizesblokkjának felújítása volt.
bővebben
2005 április 08 - péntek

Elköszöntek dr. Hóbor Erzsébettől

Dr. Hóbor Erzsébet jogász, helyettes államtitkár, a Zala megyei Közigazgatási Hivatal vezetője a közigazgatásban eltöltött 25 év után nemrég nyugdíjba vonult. Zala megye jegyzői karának kezdeménye-zésére tegnap a városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett bensőséges ünnepségen búcsúztak el tőle polgármesterek, jegyzők és barátok.
bővebben
2005 április 07 - csütörtök

Pécsi VSK - ZTE KK 87-73

(29-19, 18-19, 19-17, 21-18)Pécs, 1000 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bognár, Győrffi.ZTE KK: Hoffmann (14/6), Kámán (27/12), Csaplár Nagy E. (1), Cseszlai (2), Fullowe (21/3).Csere: Simon (3), Kováts, Volf, Keresztes, Wehner (5/3). Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2005 április 07 - csütörtök

III. Csácsbozsoki borfesztivál

MEGHÍVÓ 2005. április 16-án, szombaton, 19 órai kezdettel, az Izsák ÁMK-ban megrendezésre kerülő III. CSÁCSBOZSOKI BORFESZTIVÁL rendezvényeire
bővebben
2005 április 07 - csütörtök

II. János Pál pápára emlékeztek

Az elmúlt héten elhunyt II. János Pál pápára országszerte szentmisén emlékeztek meg. Zalaegerszegen a Mária Magdolna Plébániatemplomban emlékező szertartást tartottak, melyen a város vezetői közül is többen megjelentek. A mise után több százan vonultak a Dísz térre, ahol közös gyertyagyújtással emlékeztek II. János Pálra.
bővebben
2005 április 06 - szerda

Szándékos gyújtogatás

A Zalaegerszeg-Boba vasútvonaltól délre, a Jet-kút és a Zalavíz telephelye között mintegy 50 hektáron égett a nádas, berek, és szántó szerda délután. A zalaegerszegi tűzoltóságot délután három órakor riasztották.
bővebben
2005 április 06 - szerda

Szakmai egyeztetés az integrált szakképző központról

Az integrált szakképző központnak a szakképzésben olyan változást kell végrehajtania, hogy a gazdaságnak, az igényeknek megfelelően képezze az intézményrendszerben tanulókat. A magyar szakképzés a rendszerváltozás óta kitűnően teljesített, ma azonban már látni kell, hogy nem tudja igazán biztosítani, hogy közvetlenül a magyar gazdaság számára képezzen szakembereket.
bővebben
2005 április 06 - szerda

Városházi információk

Pályázat iskolafogászati körzet ellátására Városi borverseny Ebergényben
bővebben
2005 április 06 - szerda

Búcsú a salaktól

Búcsúztató ünnepséget tartottak a Városi (ZTE) Stadion mögötti pályán. Az ok, a régi salakos helyén műfüves pálya épül. Búcsúzóul a ZTE utánpótlás csapatai, valamint a kivitelezők és a város csapata játszottak utolsó mérkőzést a salakon.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Felszámolják a Zalahús Rt.-t

A Zala Megyei Bíróság helyt adott a kérelmezők igényének, és jogerős végzést hozott a Zalahús Rt.-nél indítandó felszámolási eljárásról – közölte Beznicza Árpád bírósági szóvivő kedden. Közben mintegy 20 dolgozó munkaügyi pert indított a Zalahús ellen a bérkifizetések, valamint a rendkívüli felmondásokhoz kötődő járandóságok elmaradása miatt.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Veszélyes hulladékgyűjtés

A Zala-Depo Kft. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával egyeztetve háztartásban képződő veszélyes hulladékok térítésmentes gyűjtését szervezi zalaegerszegi lakosok részére.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Millecentenáriumi Közalapítvány pályázati felhívása

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Millecentenáriumi Közalapítványának Kuratóriuma pályázatot hirdet.A pályázat célja: Zalaegerszeg kulturális értékeinek őrzése, gyarapítása, azok megismertetése, a várossal kapcsolatos évfordulók méltó megünneplésének elősegítése.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Köszönik a szervezőmunkát

Az elmúlt év decemberében rendezték meg a női kézilabda Európa-bajnokságot hazánkban. Az egyik csoport házigazdája Zalaegerszeg volt. A szervezésben résztvevők és a rendezvényt támogató cégek számára zárófogadást adott dr. Gyimesi Endre polgármester.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Fokozódó turisztikai érdeklődés

A zalaegerszegi Tourinform-iroda hetedik alkalommal vett részt a budapesti Utazás kiállításon, mely a legrangosabb belföldi turisztikai kiállítás. Az elmúlt években a Nyugat-dunántúli Regionális Marketingigazgatóság standján állította ki a város idegenforgalmi értékeit. Idén először egy 12 négyzetméteres önálló standdal jelentkezett Zalaegerszeg.
bővebben
2005 április 05 - kedd

Élhető, biztonságos a város

Azonos feltételek mellett több nyomozást folytattak, ennek eredményeképpen nőtt az elkövetők felderítésének száma is. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság működési területén nem történt a közvéleményt felkavaró és tartósan foglalkoztató bűncselekmény, vagy bűncselekmény-sorozat. Zalaegerszeg élhető és biztonságos város – olvasható abban a beszámolóban, amely a zalai megyeszékhely elmúlt évi közbiztonsági helyzetét elemzi. Kámán János rendőr ezredes, a kapitányság vezetője a közgyűlés előtt is beszámolt a rendőrség munkájáról.
bővebben
2005 április 04 - hétfő

Idősek otthona az egykori iskolában

Zárt ülésen döntött a közgyűlés a díszpolgári címről és a Pro Urbe Zalaegerszeg díjról. Dr. Gyimesi Endre sajtótájékoztatóján elmondta: Zalaegerszeg díszpolgárává a testület dr. Hóbor Erzsébetet, a megyei közigazgatási hivatal nyugállományba vonult vezetőjét választotta. „Történelmi pillanat” volt, mivel első alkalommal részesül nő e kitüntetésben, tette hozzá a polgármester.
bővebben
2005 április 04 - hétfő

Szemműtét élőben

A megyei kórház szemészeti osztálya immár hetedik alkalommal szervezte meg a Live Surgery tudományos ülést, melynek keretében élőben közvetítettek több szemműtétet. A műtéti program során kombinált műtétek is – zöld és szürke hályog – bemutatásra kerültek. Az egyes műtéteknél alkalmazott mikrophaco műtéti technika rendkívül kicsi, 2,5 milliméteres seben keresztüli műtét végzését teszi lehetővé.
bővebben
2005 április 04 - hétfő

Fókuszban a természetvédelem

A környezet- és természetvédelemé volt a főszerep négy napon keresztül. Zalaegerszeg adott otthont a Környezet- és Természetvédő Társadalmi Szervezetek XV. Országos Találkozójának, melynek rendezési jogát a dötki székhellyel működő Ökorégió Alapítvány nyerte el.
bővebben
2005 április 03 - vasárnap

Foglalkoztatási gondok

Tájékozódni jöttem és lehetőségeket felajánlani – mondta a városházán tartott sajtótájékoztatóján Csizmár Gábor munkaügyi miniszter, akit a zalaegerszegi közgyűlés szocialista frakciója invitált Zalaegerszegre.
bővebben
2005 április 03 - vasárnap

Volt esély a 3. helyre is

Osijek (horvát) – ZTK FMVas 5-3 (3488-3421)
Eszék, férfi teke Bajnokok Ligája mérkőzés.
bővebben
2005 április 02 - szombat

Ideje lenne felébredni

Győr – Zalaegerszegi TE    4-1 (4-1)Győr, 2000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Játékvezető: Szabó Zsolt. Asszisztensek: dr. Hegyi Péter, Lászlai Róbert.Góllövők: Kozmér (10. p.-öngól), Priskin (11., 21.), Józsi (38.), Vincze O. (43.).Sárga lap: Balog Cs. (21.), Andorka (47.), Gaál (51.), Zsók (55.), Kozmér (68.).
bővebben
2005 április 02 - szombat

Csak a hajrában dőlt el a mérkőzés sorsa

BEAC – Zala Volán ZTE  65-71(12-14, 23-13, 15-17, 15-27).Budapest, Bogdánfy ú., 200 néző. NB-I. női kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Király, Frányó.Zala Volán ZTE:  Szőke (21/6), Németh (11/3), Szélesy (5/3), Ruzickova (11/3), Viall (9).Csere: Pavetic, Rajki-Csontos (14). Vezetőedző: Bencze Tamás.
bővebben
2005 április 02 - szombat

Győzelem a sereghajtó ellen

ZTE KK – Eger  89-78(20-19, 25-19, 23-17, 21-23)Zalaegerszeg, 400 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: dr. Páli, Tóth.ZTE KK:   Cseszlai (11/3), Kámán (16/3), Hoffmann (7), Csaplár Nagy E. (18), Fullowe (27/9).Csere: Kováts (10), Keresztes. Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2005 április 02 - szombat

Csak a 3. helyért mérkőzhetünk

Szeged – ZTK FMVas   7-1   (3515-3375)Eszék, férfi teke Bajnokok Ligája elődöntő.A BL-elődöntőben a két magyar csapat találkozóján a Tiszapartiak egy pillanatig sem hagytak kétséget afelől, hogy melyik a jobb csapat. Már az első kör után 3-0-as vezetésre tettek szert és nagy volt a faelőnyük is. Ekkor gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Az egerszegiek közül többen is nagyon gyengén dobtak, így esélyük sem volt a győzelemre.
bővebben
2005 április 01 - péntek

Elismerés az EB támogatóinak

Az elmúlt év decemberében rendezték meg a női kézilabda Európa-bajnokságot hazánkban. Az egyik csoport házigazdája Zalaegerszeg volt. A szervezésben résztvevők és a rendezvényt támogató cégek számára zárófogadást adott dr. Gyimesi Endre polgármester.
bővebben
2005 április 01 - péntek

Fogadóórák

Török Zoltán, a 14. sz. választókerület önkormányzati képviselője a szokott időponttól eltérően április 13-án (szerdán) 17.00 órától tartja fogadóóráját a Kinizsi iskolában.
bővebben
2005 március 31 - csütörtök

Kóka János Zalaegerszegen

Zalaegerszegi programja keretében a városi közgyűlés ülésére is ellátogatott Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A képviselők – félbeszakítva az éppen aktuális téma tárgyalását – meghallgatták a miniszter rövid összefoglalóját Zala megye és Zalaegerszeg munkahelyteremtési lehetőségeiről, az infrastrukturális fejlesztések szükségességéről és a kis-és középvállalkozások helyzetéről.
bővebben
2005 március 31 - csütörtök

Csácsi ivóvízhálózat

A Kisfaludy hegyen a csácsi ivóvízhálózat kivitelezési munkájával kapcsolatosan elkezdődött  régészeti feltárás.A feltárási résztől É-ra lévő résztől ingatlantulajdonosok csak Pózva irányából tudják a területüket megközelíteni.Kérjük türelmüket és megértésüket.
bővebben
2005 március 31 - csütörtök

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat

ZTE-Albacomp 65-93 (19-37, 12-19, 22-24, 12-13)Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Váradi, Pálla. NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés.ZTE: Simon (5), Keresztes (9), Csaplár Nagy E. (6), Kámán (17/3), Fullowe (6). Csere: Cseszlai (6/6), Hoffmann (5), Baki (3), Kovács (6),  Wehner (2). Vezetőedző: Kis Attila.
bővebben
2005 március 30 - szerda

Pályázati felhívás iskolafogászati körzet vállalkozásban történő ellátására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a zalaegerszegi VIII. számú iskolafogászati körzet vállalkozásban történő ellátására.
bővebben