keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 július 23 - csütörtök

Közösségi akciót szerveznek a strand rendbetételére (Videó)

Közösségi akciót szervez Zalaegerszeg önkormányzata. A kezdeményezés célja az augusztusban nyíló városi strand rendbetétele. A vállalkozó kedvű lakosok, civil szervezetek, intézmények és cégek részt vehetnek a létesítmény parkosításában, szépítésében, valamint a strandfoci és strandröplabda pálya rendezésében. A szervezők több száz önkéntes segítőre számítanak. Jelentkezni július 24-ig, a kabinet@ph.zalaegerszeg.hu e-mail címen lehet. 
bővebben
2015 július 21 - kedd

Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarországért verseny zsűrije (Videó)

Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny regionális zsűrije. A megmérettetést 1994-ben öt minisztérium, a fővárosi önkormányzat, a Magyar Turizmus Zrt. és számos civil szervezet közreműködésével hívták életre.
bővebben
2015 július 21 - kedd

Székely együttes Zalaegerszegen (Videó)

Székely együttes látogatott Zalaegerszegre. A 140 fős Szentegyházi Gyermekfilharmónia a Jézus Szíve Ferences templomban adott koncertet.
bővebben
2015 július 20 - hétfő

XVI. Egerszeg Búcsú (Videó)

Mária Magdolnának, Zalaegerszeg védőszentjének tiszteletére 16. alkalommal rendeztek búcsút vasárnap. A programoknak a Göcseji Falumúzeum adott otthont. Ezzel egyidőben az Olajipari Múzeumban veteránautó kiállítás várta az érdeklődőket.
bővebben
2015 július 20 - hétfő

Alsójánkahegyi Sör- virsli és Hagymásbab Fesztivál (Videó)

Megrendezték Zalaegerszegen az első Alsójánkahegyi Sör- virsli és Hagymásbab Fesztivált. Az eseményt a Mindszenty iskola udvarán tartották, ahol főzőversennyel és más színes programokkal várták a látogatókat.
bővebben
2015 július 17 - péntek

Augusztus 9-én jótékonysági nap az AquaCityben (Videó)

Idén is lesz jótékonysági nap az AquaCityben. Az idei bevételt a kórház genetikai laboratóriumának eszközbeszerzésére, valamint a színház fogadóterének csinosítására ajánlják fel a szervezők. A rendezvény részleteiről Balaicz Zoltán polgármester és Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője számolt be a sajtó képviselőinek.
bővebben
2015 július 17 - péntek

Turizmusfejlesztés Zalaegerszeg (Videó)

Turisztikai honlapot indított Zalaegerszeg. Ezen minden megtalálható, ami a zalai megyeszékhelyre jellemző. Egyebek mellett látnivalókról, friss programokról, helyi információkról és szálláshelyekről tájékozódhatnak azok, akik felkeresik. A weboldalt egy hónapon át tesztelték és tökéletesítették, végleges formáját mostanra nyerte el.
bővebben
2015 július 16 - csütörtök

Elindult Zalaegerszeg új turisztikai honlapja (Videó)

Elindult a város új turisztikai honlapja, a www.zalaegerszegturizmus.hu. Molnár Zsófia Balaicz Zoltán polgármesterrel beszélgetett élőben az M1 Ma délelőtt című műsorában.
bővebben
2015 július 16 - csütörtök

Kollégiumi elhelyezés (Videó)

Tíz pécsi kollégiumi helyet biztosít a város zalaegerszegi főiskolásoknak és egyetemistáknak. A lehetőségre azok pályázhatnak, akik megyeszékhelyi állandó lakosok és a PTE valamelyik karán végzik tanulmányaikat.
bővebben
2015 július 16 - csütörtök

Strandfejlesztés (Videó)

Augusztusban megnyit a városi strand – ezt szerdán sajtótájékoztatón jelentették be Zalaegerszeg vezetői. A bébi-, és gyermekmedence felújítása befejező szakaszához érkezett, már csak a burkolás és a tereprendezés van hátra. A fejlesztést az önkormányzat saját forrásból, több mint 120 millió forintból fedezi.
bővebben
2015 július 15 - szerda

Stárics Kornél a ZTE KK új ügyvezetője (Videó)

Ismét vezetőváltás történt a ZTE férfi kosárlabda-csapata élén. Információink szerint a korábbi ügyvezetővel, Doleschall Miklóssal közös megegyezés alapján bontott szerződést a többségi tulajdonos, zalaegerszegi önkormányzat. Helyére kedden a ZTE KK taggyűlése a zalaegerszegi születésű Stárics Kornélt nevezte ki, aki elsődleges feladatként a pénzügyi helyzet stabilizálását jelölte meg.
bővebben
2015 július 15 - szerda

Újra megnyílik a zalaegerszegi fürdő (Videó)

Újra lesz strand Zalaegerszegen. A 2011-ben bezárt fürdőt augusztusban nyitják meg, elsőként a bébi- és a gyermekmedencét adják át. Ennek felújítását saját forrásból fedezi a város önkormányzata, a fejlesztés befejezése a Modern Városok Programnak köszönhető. Kormányzati támogatásból rekonstruálják a meglévő uszodát, majd mellé egy 10 pályás fedett tanmedencét építenek. Az M1 Ma délelőtt című műsorába élőben kapcsolták Balaicz Zoltán polgármestert.
bővebben
2015 július 14 - kedd

Magyar-finn tábor (Videó)

Második alkalommal tartanak intenzív finn és magyar nyelvi tábort Zalaegerszegen a budapesti Kalevala Baráti Kör jóvoltából. A július 26-ig tartó programon a résztvevők a nyelvtanulás mellett a környék nevezetességeivel is megismerkednek.
bővebben
2015 július 13 - hétfő

Zalaegerszegi vakáció (Videó)

Három napot tölthetett városunkban az a család, amelyik győzött a Tourinform Iroda játékán. A februári Utazás Kiállításon hirdetett nyereményjátékot a zalaegerszegi idegenforgalmi iroda. A nyerteseket a megyeszékhely iránt érdeklődők között sorsolták ki.
bővebben
2015 július 10 - péntek

Nyári programok Zalaegerszegen (Videó)

Folytatódnak a nyári programok Zalaegerszegen. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 július 10 - péntek

Szerződést hosszabbítottak (Videó)

Harmadik alkalommal hosszabbította meg támogatói szerződését a TRIÓ Egerszeg Kft. a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Clubbal. A 2016. június 30-ig szóló együttműködést Simon Zoltán a cég ügyvezetője és Fehér Ferenc a ZTC elnökhelyettese írta alá.
bővebben
2015 július 10 - péntek

Intézmények felújítása (Videó)

Folyamatosak az iskolák, óvodák és bölcsődék felújítása a nyáron. Az önkormányzat több 10 millió forintot fordít az intézmények karbantartására azért, hogy szeptemberben megújult körülmények között fogadhassák a fiatalokat.
bővebben
2015 július 08 - szerda

Költözik az otthon (Videó)

Várhatóan októberben költözik a Miasszonyunk Időskorúak Otthona a volt Pais iskola épületébe. A létesítmény átalakításának első üteme a terveknek megfelelően halad. A beruházás jelenlegi állásáról Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Marx Gyuláné, az otthon vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 július 07 - kedd

Változások a fenntartásban (Videó)

Önkormányzati fenntartásba kerültek július elsejétől a megyei hatáskörű múzeumok és könyvtárak épületei. A június 9-ei döntés a megyei jogú városok vezetőinek kezdeményezése nyomán született. A módosítás több zalaegerszegi ingatlant is érint.
bővebben
2015 július 07 - kedd

Új öltözők a ZTE-nél (Videó)

Új öltözőket építenek a városi stadionban. A beruházást az önkormányzat és a ZTE FC közösen finanszírozza. A klub ezzel színvonalasabb és nyugodtabb körülményeket teremt a sportolóknak.
bővebben
2015 július 06 - hétfő

Pályázati konferencia (Videó)

Zalaegerszegre érkezett az Európai Uniós támogatások pályázati lehetőségeit bemutató programsorozat. Magyarország 2020-ig minden eddiginél több, összesen 12 ezer milliárd forintos forrásból gazdálkodhat. Ebből 2800 milliárdot már idén felhasználhatnak a vállalkozások.
bővebben
2015 július 06 - hétfő

Olai Fesztivál (Videó)

Közösségi és kulturális programok várták a látogatókat szombaton az Olai Fesztiválon. A településrész önkormányzata minden évben megszervezi a közösségformáló rendezvényt, melyen ezúttal is több százan vettek részt.
bővebben
2015 július 03 - péntek

Diplomaosztó a BGF-en (Videó)

Diplomaosztó ünnepséget tartottak a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karán. Ezúttal 69-en vették át végzettségüket igazoló oklevelüket. Közülük 26-an gazdálkodási és menedzsment, illetve pénzügyi-számviteli szakon fejezték be tanulmányaikat. Felsőoktatási szakképzést 37-en szereztek.
bővebben
2015 július 02 - csütörtök

Napelemekkel spórol Zalaegerszeg önkormányzata (Videó)

Napenergia felhasználásával spórol az önkormányzat. Pályázati támogatásból úgynevezett fotovoltaikus rendszert alakítanak ki, ami több millió forintos megtakarítást jelent majd a városnak.
bővebben
2015 július 02 - csütörtök

Új esély projekt (Videó)

Harmadik alkalommal rendezett kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött felzárkóztatási konferenciát Zalaegerszeg önkormányzata. Az eseménynek ezúttal a Keresztury VMK adott otthont, ahol a civil szféra esélyegyenlőségi szerepéről értekeztek a szakemberek.
bővebben
2015 július 01 - szerda

Balaicz Zoltán volt a Lokálpatrióta Klub vendége (Videó)

Kötetlen beszélgetésen kérdezhették a Lokálpatrióta Klub tagjai Balaicz Zoltán polgármestert. A találkozón alapvetően a helyi fejlesztésekről és tervekről esett szó.
bővebben
2015 július 01 - szerda

Az alapellátás dolgozóit díjazták (Videó)

Első alkalommal rendezett Semmelweis-napi ünnepséget kedden Zalaegerszeg önkormányzata. A Göcsej Palatinus étteremben tartott eseményen közel 100, az egészségügyi alapellátásban dolgozó orvos és asszisztens vett részt.
bővebben
2015 július 01 - szerda

Kitűnően működik a zalaegerszegi Tourinform Iroda (Videó)

Elismerték a zalaegerszegi Tourinform irodát. A szervezet elmúlt 10 évének munkáját kitűnőnek minősítette a Magyar Turizmus Zrt. Ezt a díjat hazánkban egyedül a város turisztikai szervezete érdemelte ki. A részletekről kedden tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2015 június 30 - kedd

Szurguti diákok érkeztek Zalaegerszegre (Videó)

Negyven szurguti gyermek érkezett vendégként Zalaegerszegre, akiket Gecse Péter alpolgármester és Velkey Péter a Humánigazgatási osztály vezetője köszöntött.
bővebben
2015 június 29 - hétfő

Kárpát-medencei gyermektábor (Videó)

Negyedik alkalommal szervezett a város önkormányzata Kárpát-medencei gyermektábort. Határainkon túlról mintegy félszáz 12-18 éves diák érkezett. A város dísztermében Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte őket.
bővebben